Ferie uten barn

Får kritikk for å reise fra babyen

Kate og William reiste fra George (7 mnd) i en uke.

DEN BRITISKE KONGEFAMILIEN: Kate og William reiste fra 7 måneder gamle George på ferie til Maldivene. FOTO: Stellapictures
DEN BRITISKE KONGEFAMILIEN: Kate og William reiste fra 7 måneder gamle George på ferie til Maldivene. FOTO: Stellapictures Foto: Photoshot
Publisert Oppdatert

Denne uka reiste prins William og hertuginne Kate på en ukes ferie i Maldivene. En som ikke fikk være med på luksusferien var lille prins George (7 måneder), og kritikken har ikke latt vente på seg.

- Hvis jeg var omgitt av sikkerhetsfolk og presse døgnet rundt, ville jeg tatt med en barnepike eller to i tillegg til å ha med meg barnet mitt på ferie, sier kommentator og mor til fem Anne Atkins til Daily Mail.

Bør vente

Til Foreldre.no har barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen tidligere rådet foreldre til å vente til barna er langt eldre med å reise fra dem.

- Vent med helgeturen til barnet er 2 år. Vil du være borte en langhelg, bør du faktisk drøye til barnet er 3, rådet psykologen som også har skrevet flere bøker om barn og selvfølelse.

Når synes du det er greit å reise fra babyen? Diskuter med andre foreldre.

Mormor passer på

I følge Daily Mail bor hertugparet på et nyåpnet, femstjernes luksushotell, til en pris av over 50 000 kroner uka.

- Den viktigste vurderingen å ta med når du planlegger en ferie uten barn, er tanken på hvis noe galt skjer og du som forelder ikke kan være der for å gi trøst, sier Atkins til avisa.

Hun synes William og Kate begikk en stor feil ved å etterlate George "alene".

Prinsen synes i midlertid å være i trygge hender. Mens mamma og pappa er på ferie blir han passet på av mormor Carole Middleton.

Les også:

Lei en barnevakt til flyturen

Tips for reise med barn

Her får du rabatt når du reiser med barn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen