Når permisjonen er over

Er det greit å glede seg til livet etter permisjonen?

– Jeg gleder meg til å komme tilbake på jobb etter foreldrepermisjonen, men føler at jeg heller burde grue meg til å være borte fra babyen? Er det greit? spør en mamma. Se svaret fra familieveileder Heine Vestvik.

Pluss ikon
PERMISJON: Er det greit å ikke føle på et savn når man skal begynne å jobbe igjen etter foreldrepermisjon, lurer ung mor på. Hun får svar fra familieveileder Heine Vestvik.
PERMISJON: Er det greit å ikke føle på et savn når man skal begynne å jobbe igjen etter foreldrepermisjon, lurer ung mor på. Hun får svar fra familieveileder Heine Vestvik. Foto: Illustrasjonsbilde Getty Images
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei!

Jeg er i barselperm, men skal tilbake i jobb etter påske. Alle spør meg om jeg gruer meg, men jeg gleder meg faktisk veldig.

Jeg elsker barnet mitt, men gleder meg til å få voksentid, arbeidsoppgaver og et liv utenfor huset igjen. Er det greit å føle det sånn?

Jeg føler at jeg burde grue meg til å være borte fra babyen, men jeg vet jo at hun får det bra med pappaen sin.

Hilsen en mamma som skal på jobb

Svar:

Hei!

EKSPERTEN: Heine Vestvik er familieveileder og barnevernspedagog med mange års erfaring innenfor barnevern. Han har også skrevet flere foreldrebøker.
EKSPERTEN: Heine Vestvik er familieveileder og barnevernspedagog med mange års erfaring innenfor barnevern. Han har også skrevet flere foreldrebøker. Foto: Forlagshuset Publica

Jeg tenker du skal glede deg over den tiden du har hatt med babyen og trygt kunne overlate babyen til pappa nå. Det er bra både for babyen og pappaen at de får mer tid sammen.

Du har gitt barnet en god periode med grunnleggende trygghet, det viktigste for barnet er nesten allerede gjort.

Gled deg derfor til jobb, og et liv utenfor huset, så har du krefter og energi til å komme hjem og vise kjærlighet til begge etter jobb.

Når babyen får kos og klem fra deg uansett daglig, vil tilknytningen barnet har til deg, opprettholdes og fortsette å utvikle seg.

Hilsen familieveileder Heine Vestvik

Les flere spørsmål og svar om barn og familieliv her

Mer fra Klikk+: Samleside | Underholdning | Historier fra virkeligheten

Denne saken ble første gang publisert 06/02 2022, og sist oppdatert 29/02 2024.

Les også