Test av bilbarneseter

Dette barnesetet er best i test

Her er den nyeste testen av bilbarneseter.

BEST I TEST: Maxi Cosi Pebble kom best ut i kategorien for de aller minste. Se hvem som vant i de andre klassene.
BEST I TEST: Maxi Cosi Pebble kom best ut i kategorien for de aller minste. Se hvem som vant i de andre klassene. Foto: FOTO: ICRT
Publisert Oppdatert

Fakta

Fremovervendte seter: I et fremovervendt småbarnssete vil barnet ofte være dårligere beskyttet mot påvirkninger på hode og nakke i en frontkollisjon.

Bakovervendte seter: ...som med korrekt montering får gode kollisjons-resultater, vil kunne få lav totalvurdering i testen dersom det er stor risiko for å montere setet feil.

Kombinerte seter: Setene blir testet på alle bruksområder de er godkjent for. Disse setene ville nok kommet lang bedre ut i testene dersom de kun var godkjent for montering én vei.

Kilde: Forbrukerportalen

Oppdatert 2014: Les vår stortest av bilstoler her!

Forbrukerportalen har akkurat publisert en ny test av bilbarneseter som ikke er testet tidligere.

Babysetene

Maxi Cosi Pebble med Family Fix isofixbase er stolen som kommer best ut i klassen for babystoler. Den er beregnet for barn fra 0 til 13 kilo og monteres bakovervendt.

Testens konklusjon:

"Et lett, stabilt og sikkert sete når det monteres på isofixbasen. Setet gir god beskyttelse i frontkollisjoner og god hodestøtte i sidekollisjoner. Det er også lett å montere korrekt på basen."

Setet koster kroner 2399 (pris fra Barnas Hus).

Småbarn settes feil i bilen

I småbarnsklassen, opp til 18 kilo, er det bare forovervendte stoler som er testet denne gangen. Dette fordi de aller fleste bakovervendte småbarnsstolene er med i tidligere tester, og resultatene for disse fremdeles er gyldige.

Generelt anbefales det imidlertid å velge bakovervendte bilstoler for barn mellom 9 og 18 kg. En underøkelse viser likevel at åtte av ti foreldre setter barna feil vei.

Best i test av de nye småbarnstolene

Blant de forovervendte småbarnstolene som er med i denne testen, er det Kiddy Energy Pro som når høyest opp.

Denne stolen er beregnet for for barn fra 9 til 18 kilo, og monteres med bilens belter. Dette er et "lett og sikkert sete som det er enkelt å installere korrekt. Det gir god beskyttelse i frontkollisjoner og meget god beskyttelse i sidekollisjoner."

Blant setene som ble testet i fjor, var det HTS BESAFE iZi Kid X1 med Isofix som kom best ut i klassen for bakovervendte småbarnstoler.

Her er en annen oversikt over stolene du bør kjenne til.

Bilstolen for de største barna

I klassen for barn fra 15 til 36 kilo er det Concord Transformer T med isofix som er testens vinner.

Dette er er et "lett og stabilt sete som er lett å montere riktig. Setet beskytter litt over middels i frontkollisjoner og bra i sidekollisjoner. Kan monteres både med isofix og bilens belter samtidig."

Verst i test: Brevi Grand Prix

Bare ett av setene fikk karakteren "under middels".

Dette er Brevi Grand Prix T2, et bakovervendt setet for babyer under 10 kilo, som også kan monteres forovervendt fra 9 til 18 kilo.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning