Harry Potter fornøyelsespark:

Bygger Harry Potter-park

Store og små Harry Potter-entusiaster kan glede seg. I USA bygges det nå en fornøyelsespark tilegnet selveste Harry Potter.

POTTERS VERDEN: I USA bygges det nå en Harry Potter fornøyelsespark.
POTTERS VERDEN: I USA bygges det nå en Harry Potter fornøyelsespark. Foto: Foto: Universal Orlando Resort
Publisert Oppdatert

Den nye parken har fått navnet "The Wizarding World of Harry Potter" og kommer til å bli en del av Universal Orlando Resort, en av de største fornøyelsesparkene i Florida. For noen er det kanskje en skuffelse at parken bygges i USA, selv om Harry Potter opprinnelig stammer fra Storbritannia.

Les også: Verdens største cruiseskip

I Universal Orlando Resort er de ulike attraksjonene basert på kjente og kjære filmer som Shrek, Men in Black, Mumien, E.T med flere. Harry Potter-parken kommer til å bli en egen fornøyelsespark inne i den store Universal Orlando Resort-parken.

GALTVANG: Slik vil byen Galtvang se ut når Harry Potterland er ferdigstilt i 2010.
GALTVANG: Slik vil byen Galtvang se ut når Harry Potterland er ferdigstilt i 2010. Foto: Foto: Universal Orlando Resort

Besøk Galtvort

HARRY POTTERLAND: Ugleperspektiv av Potterland.
HARRY POTTERLAND: Ugleperspektiv av Potterland. Foto: Foto: Universal Orlando Resort

Omgivelsene i Potter-parken skal bygges opp rundt kjente steder i historiene om Harry Potter i de verdensberømte bøkene skrevet av J. K. Rowling. Det betyr at Harry Potter-elskere fra hele verden snart kan vandre omkring i Potters magiske verden og oppleve stedene som de har lest om eller sett i filmene. Det innebærer selvsagt trollmannskolen Galtvort, men også den forbudte skogen og byen Galtvang.

Les også: Dubai - paradis eller luftslott?

Åpner i 2010

I tillegg til de kjente stedene i filmen, vil parken også bestå av karuseller og berg- og dalbaner. Parken skal være et resultat av at filmprodusenten har mottatt tusenvis av brev fra fans verden over som har ønsket at de kunne besøke de fantastiske stedene som er beskrevet i Rowlings Harry Potter-bøker.

I 2010 kan drømmen til tusener komme i oppfyllelse - da man kan besøke Harry Potters magiske verden - i Florida. Les mer om parken her.

HARRY POTTERLAND: Slik ser produsenten for seg et  av spisestedene i Harry Potterland.
HARRY POTTERLAND: Slik ser produsenten for seg et av spisestedene i Harry Potterland. Foto: Foto: Universal Orlando Resort

Tilbake til Klikk reise

Les også:

En smak av den nye Potter-filmen

Hermine legger filmkarrieren på hylla

POTTER FORNØYELSESPARK: Små og store kan glede seg - snart kan de besøke trollmannskolen Galtvort på ordentlig.
POTTER FORNØYELSESPARK: Små og store kan glede seg - snart kan de besøke trollmannskolen Galtvort på ordentlig. Foto: Foto: Universal Orlando Resort

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning