Blafre termos

Blafre

Fin dekor, ikke like imponerende på innsiden.

DESIGNVINNER: Blafres nostalgiske design er lett å falle for. Kvaliteten på termosen holder ikke samme høye nivå.
DESIGNVINNER: Blafres nostalgiske design er lett å falle for. Kvaliteten på termosen holder ikke samme høye nivå. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto
Publisert Oppdatert

De norske Blafre-produktene er kjent for en fresh, nostalgisk design og vinner mange kjøpere på det.

Blafre-termosen har en morsom og tiltalende dekor og kommer i mange ulike farger - noe for enhver smak.

Ingen varme-vinner

Varmetapet får karakterer fra 2 til 4 og ender med 3,0 i snitt.

Den redaksjonelle testen bekrefter at Blafre er blant termosene som har størst tap av varme over tid. Sammen med Albert Åberg-termosen mister den mest varme den første timen (9,0 grader) og nest mest etter 12 timer (45,4 grader). Blafre taper nest mest varme etter 8 timer (34,5 grader) og ligger midt på treet etter 3 timer (17,9 grader).

Blafre-termosen holdt tett i begge lekkasjetestene for tre av testerne. To erfarte lekkasje: "Relativt mye lekkasje stående på hodet og ved risting. Det er lekkasje i koppen når man åpner den opp etter en tur i sekken. Virker lite tett", skriver en av testerne.

"På tur, når sekken ble hemset med, så lakk det kakao ut av termosen", skriver en annen. Karakterene i lekkasjetesten svinger fra 2 til 6 - snittet blir 4,4.

- Knotete å sette sammen

Vaskingen byr på de samme utfordringene som termosene fra Albert Åberg og Aanonsen. Disse toppene har en trykknapp i midten, med en bunndel som slår ned når termosen åpnes for heling.

Det kan være vanskelig å komme til der hvor det lettest sitter igjen rester av væske, som kakao eller saft. "Knotete å sette sammen igjen, dersom man tar den HELT fra hverandre.", skriver en av testerne

Gummiringen, som må tas av ved grundig vask, kan være vanskelig å få på igjen riktig - det er viktig at den sitter godt på for at termosen skal holde seg tett.

Snitt på rengjøringstesten: 4,0.

Nest best i bruk

Testfamiliene er svært godt fornøyd med brukervennligheten til Blafre-termosen:

"Termosen er fin å holde, og lett å åpne. Pluss med koppen som har håndtak, både når det gjelder å skru den av, samt holde den for å drikke. Drikken kommer fint ut av termosen, grei stråle som ikke sølte noe. Pluss med tanke på å ikke brenne seg ved varm drikke. Koppen holder ikke spesielt bra på varme drikker, men på den andre siden så kan det være ok med tanke på å ikke brenne seg når det gjelder til bruk for små barn".

Snittkarakter på brukervennlighet-testen: 4,8

Riper i lakken

Falltestene gikk fort utover den fine designen:

"Dekoren faller best i smak hos de minste, men termosen blir dessverre fort stygg- dekoren kan lett skrapes av og får fort hakk/ riper. Koppen fremstår mindre solid enn de som er i stål, selv om den er best å holde/ drikke av. "

Fire av fem familietestere erfarte at emaljen ble oppskrapet og stygg etter fall.

Snittkarakter på slitasjetesten: 3,6.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning