Ideer og inspirasjon til barnerommet

Slik innreder du barnerommet

Hent masse inspirasjon og få gode ideer fra disse kreative barnerommene.

INSPIRASJON TIL BARNEROMMET: Få ekspertenes tips til hvordan du innreder et kreativt og fint barnerom, samt inspirasjon som lokker frem ideene dine. Foto: Tia Borgsmidt
INSPIRASJON TIL BARNEROMMET: Få ekspertenes tips til hvordan du innreder et kreativt og fint barnerom, samt inspirasjon som lokker frem ideene dine. Foto: Tia Borgsmidt
Publisert Oppdatert

Trenger du inspirasjon og tips til hvordan du kan fornye barnerommet?

Den gode nyheten er at mye kan gjøres på lavbudsjett. Møbler og vegger kan enkelt friskes opp med maling, kanskje i sesongens fargepalett. Skap kan tapetseres - og loppefunnene kan med enkle grep få nytt liv. Et barnerom på få kvadratmeter kan også få smarte og funksjonelle løsninger.

La deg inspirere av de lekne barnerommene nedenfor.

Lag et tapettre på veggen

På bildekarusellen lenger ned i saken har den 9 år gamle eieren fått et tapettre på veggen. Et felt er først malt i rosa, og oppå er det malt et tre med en tynn pensel. Bladene er laget av tapet. Det er også festet små porselensfigurer rundt treet.

Du kan enkelt tapetsere møbler på barnerommet. Ved å leke deg med forskjellige tapetmønstre kan du skape spennende uttrykk.

Har du et gammelt, slitent skap blir det kjapt ny svung over det om du dekorerer det med et tapet. Tapetser oppbevaringsskuffene under sengen, som på bildet over. Det blir et fargerikt innslag på den lilles rom.

Barn elsker å omgi seg med farger, men du kan gjøre det enkelt. Sats på hvitt på veggene, og sørg for å innrede med fargeklatter i stedet.

Et røft barnerom

Tanken om at barnerommet bør domineres av enten blått eller rosa, avhengig av kjønnet på barnet, det er en tanke som er gått ut på dato.

Mal gulvet svart, eller gå for et mindre sukkersøtt uttrykk enn det det typiske jenterommet har.

Husk likevel på at selv om du er tilhenger av hvite vegger og minimalisme i hjemmet, så elsker barn flest gjerne farger, liv og et lekent uttrykket. Husk at de er barn - det beste er faktisk at de kan få lov til å være med på å bestemme over sitt eget, lille rede.

Les også: Slik lager du alle gutters drømmerom

Dekorative wallstickers

Wallstickers er en sikker vinner. I løpet av null komma svisj kan du forvandle en hvit, intetsigende vegg ved å klistre på en fargerik og frodig wallsticker. Det beste av alt er at det bare kan fjernes når prinsen eller prinsessen har gått lei.

Ferm living har en rekke tøffe wallstickers for barn. Leter du på Trendy Stickers eller The wall company finner du også det som skal til for å sprite opp veggen, eller kanskje et møbel på barnerommet.

Tips til barneinteriør

En vimpelrekke sydd av forskjellige tekstiler lager du enkelt selv. Bruk tekstilrester du har liggende.

Sy to trekanter rett mot rett. Vreng, og sy igjen i toppen. Brett deretter skråbånd over, fest vimplene i rekkefølge - og sy en søm så vimpelrekken henger sammen.

Ellers er det lov å jukse litt. Du kan enten kjøpe en ferdig vimpelrekke eller lage en vimpelrekke i papir.

Interiørtips å huske på

Når barnerommet skal innredes kan det være nyttig å tenke på at barnet raskt blir større, og da vil det gjerne ha egne meninger om hvordan rommet skal være.

Den dag kommer da smårollingen trykker Spiderman og Batman til sitt bryst. Da er det synd å måtte rive ned det yndige kanintapetet mor la sin elsk på da mini kom til verden.

Enkel veggdekor, som noen trebokstaver med barnets navn, en vakker uro - og lekkert sengetøy, kan være alt som skal til på barnerommet den første fasen av barnets liv.

Les også: Hent inspirasjon til jenterommet

Smarte løsninger

Har du begrenset med plass kan du lage en seng med oppbevaring.

På bildet nedenfor er det bygd en seng av skap fra Ikea. Rundt er det bygd praktiske hyller.

Når kvadratmeterne er få må plassen utnyttes så bra som den bare kan. Legg merke til klatregrepene på enden av sengen. Denne løsningen gjør det ekstra gøy å innta loppekassen på kvelden.

Skreddersydd kan lønne seg

Spesialtilpassede møbler kan lønne seg på sikt, selv om de vil koste litt mer enn masseproduserte møbler.

Smarte hyller som passer som hånd i hanske med rommet, eller en seng med gode oppbevaringsmuligheter og praktiske løsninger - det kan være en smart investering i det lange løp.

Lekne møbler

Du må ikke bare satse på små barnemøbler på barnerommet, selv om det kan være praktisk for de små.

Hva med å gi poden eller veslejenta en egen hengestol som hun eller han kan kose seg i?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning