Hiv o' hoi! Det er ikke vanskelig å se hva brødrene Mats og Aksel er opptatt av. På lekerommet deres jaktes det på saltmat og søtmat og penger og gull.

Interiøret er en vellykket blanding av selvlaget, reiseminner og arvegods. Og brødrene selv synes det er helt greit å dele rom.

Hjemmelaget seng

Senga er rommets naturlige midtpunkt. Den er bygget rundt en vanlig treseng som familien hadde fra før. Designet er det Mats som har stått for, i samarbeid med mamma Lisa. Pappa Marius har snekret den.

- Sengen hadde ramme med litt høye vegger fra før, derfor er båten skrudd fast i disse. På den måten sparte vi veggen, sier Marius.

Skroget er laget av 12 mm tykke kryssfinerplater som er malt svarte. Kanonene er laget av rester fra samme plate, og har fått gullmaling. Over senga henger en vimpelrekke laget av stoffrester fra Panduro.

- Jeg fant ut at det var best å klippe vimplene litt skjevt på kortsiden, da faller de penere, sier Lisa.

Billige løsninger

På veggen er bildelister fra Ikea brukt som hyller. Lekerommet er bygget opp rundt møbler familien hadde fra før. Det er lite som er nytt, og det som er kjøpt spesielt til rommet, har kostet minst mulig.

- Det var et poeng for oss at det ikke skulle koste så mye å lage lekerommet, vi var opptatt av å gjenbruke det vi allerede hadde, sier Lisa.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Inspirasjon til gutterom

GAMMELT OG NYTT: Gamle, slitte kasser kan fint brukes til oppbevaring av bøker og leker. Tresverdeneer fra Sprell. Tips: Rydd vekk deler av lekebeholdningen, og ta fram og bytt ut med jevne mellomrom. Da blir det lettere å holde orden, og det blir spennende for barna å se igjen «gamle» leker. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Inspirasjon til gutterom

FLASKEPOST: Det er ikke vanskelig å lage ekte sjørøvereffekter. Mats har Jack Sparrow-drakt fra Sprell. Aksel har trøye fra H&M. Dødninghode-tørkle privat. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Verdens kuleste lekerom

Blant annet består sjørøverskattene av arvede messinglysestaker. Men gutta bryr seg ikke om hva rommet har kostet. De er mer opptatt av at de har verdens kuleste lekerom.

- Båten er veldig morsom, fordi det er fint å kysse der, sier 3-åringen Aksel bestemt.

Storebror Mats liker å leke og sove i sjørøverbåten sin.

- Vi har bra foreldre, fastslår han.

Gode tips:

*Ha nøytrale lyse farger på veggene, da krever det ikke så mye når rommet skal endre stil.

*Let etter gamle skatter i kjeller og på loft, en blanding av gammelt og nytt skaper en fin harmoni i rommet.

*Ha nok av oppbevaringsplass, det er lettere å holde det ryddig når alt har sin plass.

Inspirasjon til gutterom

OPPSLAGSTAVLE: Det samme mønsteret går også igjen på bilderammen og på puta. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Inspirasjon til gutterom

KOMFYR AV NATTBORD: Komfyren i byssa er laget av nattbordet Malm fra Ikea. Bestefar er elektriker og har satt på lysbrytere og en gammel ringeklokke som går på batteri. Stekeplatene er malt på. Den gamle melketønna er fra oldemor. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Inspirasjon til gutterom

BÅTLIV: Tallerkenhyller og bildelister er fine til oppbevaring av barnebøker. Forsiden av boken blir da synlig, og det blir lettere for barnet å finne favorittboken. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Inspirasjon til gutterom

ARVEGODS: Gamle ting arvet av oldemor gjør seg godt i byssa til sjørøverne. Oppslagstavla og puten er kledd i stoff fra Panduro. Bilderammen er først fôret med vatt, og så kledd i samme stoff. Snille besteforeldre hadde papegøyer med seg hjem fra Guatemala. Garn og sjøstjerner er fra KB design, kartet fra Torshov Sport Fiske og Friluft, pizza på bordet fra Sprell. Har du ikke en sjørøverkiste liggende, er gamle kofferter også fine til gull og saltmat. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!