Det var aldri noen tvil om at jentene skulle bli samboere så snart Mia ble gammel nok til å flytte ut av foreldrenes rom. Og samboere har de blitt, på 12 kvadratmeter på Kjelsås i Oslo.

For det første har ikke familien flere soverom. For det andre gledet Nora seg til å få selskap. Det er selvsagt et godt utgangspunkt når søsken skal sove sammen.

Dessuten er det sunt for barns helse og utvikling å dele soverom med søsken.

Hjemmegjort er god gjort

Mye av innredningen i de to jentenes rom, er enten hjemmesnekret eller sydd selv. Om du ikke vil gjøre en like omfattende jobb, kan du for eksempel gi den gamle Tripp Trapp-stolen et løft, eller pynte opp med en koselig barnelampe.

Har du god tid, kan du lage en brannbilseng som helt klart vi sette sitt preg på rommet.

Nora og Mia har et eget hybelkjøkkenet bygget av Ivar-moduler fra Ikea og bildelister fra samme sted. Mormor har sydd kjøkkengardiner, og vasken er en stålbolle som er nedfelt i «benkeplaten». Kranen er fra et gammelt lekekjøkken i plast. Kokekar, kjøkkenredskap og servise fra Ikea, Sprell og Riktige leker.

Selv om søstrene trives godt i hverandres selskap, er det fint å ha noen private soner også.

Soverommet er tolv kvadratmeter stort og har ett vindu. Veggene er malt i nøytralt hvitt, men rommet føles likevel fargerikt.

Detaljer i ulike farger og mønstre liver opp, og er lett å bytte ut når jentene blir eldre og endrer smak.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Inspirasjon til jenterom

GOD HYLLEPLASS: Mia elsker kjøkkenkroken sin. På hyllene har hun plass til alt hun trenger og det er lett å holde orden. Nora kryper gjerne inn i kosekroken med en bok, mens hun venter på servering. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Inspirasjon til jenterom

VEGGDEKORASJON: Treet er av retrotapet og kjøpt direkte fra den nederlandske designeren Inke. Du får dem også på Engulknapp.no, prisen er kr 1799. Bordet er fra Ikea og stoler fra Hilmers Hus. De var opprinnelig rosa, men er malt i sterk lillafarge. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Ny seng med skuffer

Nora fikk ny seng da Mia flyttet inn. Den har skuffer under, og gir dermed praktisk oppbevaring til leker.

I tillegg kan den trekkes ut til dobbel bredde, noe som er fint når hun får venner på overnattingsbesøk.

Jentenes rom har flere soner, blant annet en kosekrok i en nisje under bokhyllene og en egen kjøkkenkrok.

Nora, som begynte på skolen i høst, har fått et skatoll med plass til skrivesaker og småting hun ikke vil at Mia skal få tak i.

I tillegg til de to jentene har også en hel liten familie fått plass: I bokhyllen har nemlig mamma bygget et lite dukkehus som er plassbesparende, morsomt og veldig, veldig fint!

De små møblene er fra Indiska, Lundby og Bestemors lekestue. Veggene er tapetsert med scrapbookpapir, og på gulvet er det rester av ordentlig gulvlaminat.

Tips fra Nora og Mia sitt rom:

Lag dukkehus i en dyp hylle. NB! Etasjedeleren være bare halvparten så dyp. Da er det lettere å rekke inn til møblene i huset.

Hermetikkbokser kan brukes til fargeblyanter eller pensler. Dekorer med papir hvis du vil piffe dem opp.

Eldre søsken kan gjerne ha en skuff eller et skap som småsøsken ikke har tilgang til.

Sy et dekorativt putetrekk som har plass til dynen på dagtid.

Ha god hylleplass rundt større lekestasjoner, slik som for eksempel lekekomfyren. Det både innbyr til lek, og tingene har sin faste plass når det skal ryddes.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Inspirasjon til jenterom

SPARER PLASS: Dukkehuset er bare en ledig hylle i bokhylla som har fått en ekstra, litt smalere hylle som etasjedeler. © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Inspirasjon til jenterom

TESELSKAP: Nora og Mia lever fint sammen i "søsterhjemmet". © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Vil du bare kjøpe litt tapet og ikke en hel rull? På nettbutikken Tapetorama.se selges tapetprøver for kr 25. Retrovilla.dk selger autentiske retrotapeter som metervare.

Mal veggene hvite, sett farge med interiøret. Da er det lettere å bytte stil etter hvert som barna vokser.

Utnytt plassen! Noras seng har for eksempel tre gode skuffer til oppbevaring. Den kan også trekkes ut til dobbeltseng hvis hun får overnattingsgjester.

Skal flere barn dele samme soverom, er lure løsninger gull verdt. For eksempel kan du putte legoen i gamle melskuffer eller sette av et kvarter og lage leketeppe og lekepose i ett.

Her kan du hente inspirasjon til barnerommet:

www.ifi.no

www.engulknapp.no

www.lifetime.dk

www.ikea.no

www.designonline.se

www.jippijippi.no

www.sprell.no

www.bohus.no

www.ellos.no

www.stoffogstil.no

Inspirasjon til jenterom

ENKEL ELLER DOBBEL: Noras seng har tre gode skuffer til oppbevaring og kan trekkes ut til dobbeltseng. Sengen er fra Ikeas Hemnes-serie, kr 2995. Klokkestrengen ved vinduet er fra Indiska. Putene er sydd av stoff fra Stoff og stil. Putetrekket i midten rommer Noras dyne på dagtid! © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Inspirasjon til jenterom

LEKKERT I LILLA: Mias seng er fra Ikea (Hensvik, kr 845), det samme er sengeskuffen (Noga, kr 395). Den er dekorert med gavepapir fra Rice, som er festet med decoupagelakk. Skuffen rommer Mias Duplo. Tallerkenhyllen er kjøpt brukt på Finn.no. Bokstaven i hylla er kjøpt fra Panduro og malt lilla, kr 49. Sjiraffen får du kjøpt på Engulknapp.no, kr 799. Alle putetrekkene er sydd av stoff fra Stoffogstil.no © FOTO: Bjørg Hexeberg Staveli

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!