Sportflaske i Sofia-serien

Den verste ettersmaken av flaskene i testen.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Tåler en støyt

+ Lite lekkasje

+ Lett å rengjøre

- Vond lukt og sterk ettersmak av plast

- Noe uhygienisk tut

- Litt vanskelig å lukke for de minste

Sagt om Sofia-flasken:

"Gjenkjennelig og salgbar design"

"Den luktet fælt da den var ny. Hjalp ikke med vask, luktet fortsatt fælt. Ettersmaken kom med en gang. Barna vil ikke bruke den, for den lukter og smaker dårlig"

"Fin design, og den tåler å ramle i gulvet"

"Trolig knapp varighet. Erfaringsmessig går den typen plastkork fort i stykker"

Lekkasje

Når tuten først lukkes skikkelig merker ikke testerne noe særlig lekkasje. Men tuten kan være litt vrien. Etter fem timer på hodet kom det kun noen dråper vann ut.

Rengjøring

Flasken består bare av to deler og kan dermed lett skylles. Ifølge testerne går den også greit i oppvaskmaskinen. Mangelen på beskyttelse rundt selve tuten trekker ned. "Vi hadde med oss denne flasken på kino. Flasken ramlet på gulvet og trillet langs gulvet et par meter. Lite fristende at 6-åringen drikker av den tuten etterpå", påpeker en tester.

Ettersmak

Flasken har mest ettersmak av alle produktene i testen". Alle testerne påpeker syntetisk ettersmak. "Den lukter og smaker direkte vondt, også etter flere gangers bruk", sier en tester.

Brukervennlighet

Det er en standard drikkeflaske som er lett å skjønne. Men det blir fort til at man bruker tennene for å åpne tuten, noe som er uhygienisk. Den er lett å klemme på uten å være for myk. Det store problemet er at flere av testerne slet med å lukke den godt nok for å sikre mot lekkasje.

Robusthet

Tuten fikk raskt bitemerker, men ellers tåler den normal bruk. Plasten er relativt hard og gir inntrykk av å tåle en støyt.

Spesifikasjoner

Produsent Trudeau
Pris 79

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen