astrid lindgrens verden

Slik er Pippiland

Opplev Astrid Lindgrens vidunderlige verden sammen med barna.

ASTRID LINDGRENS VERDEN: I Astrid Lindgrens Värld kan ungene være med på hyss og rampestreker med både Pippi og Emil. Foto: Astrid Lindgrens Värld
ASTRID LINDGRENS VERDEN: I Astrid Lindgrens Värld kan ungene være med på hyss og rampestreker med både Pippi og Emil. Foto: Astrid Lindgrens Värld Foto: Astrid Lindgrens Värld
Publisert Oppdatert

Det var Bea (5) som fikk oss til å oppdage temaparken Astrid Lindgrens Värld, eller Pippiland som det heter hjemme hos oss.

Hun elsket filmene om Pippi - verdens sterkeste jente, og vi ville ha en enkel familieferie som passet både 3-åringen, 1-åringen og oss voksne.

Siden har vi kommet tilbake til denne eventyrverdenen i Vimmerby i svenske Småland med medbragt vennefamilie, og vi håper vi får barna med oss i mange år til. Det er nemlig noe magisk med Pippiland, noe som skiller det fra andre ferieland. Finnes det en annen fornøyelsespark der familiens voksne faktisk får senket skuldrene, og går ut mer avslappet enn da de kom inn? Neppe!

Leker med Emil og Ronja

Astrid Lindgren satte strenge retningslinjer da hun gikk med på bygging av temapark.

NÆRKONTAKT: Hva med å hilse på selveste Karlsson... På taket, faktisk. Foto: Astrid Lindgrens Värld
NÆRKONTAKT: Hva med å hilse på selveste Karlsson... På taket, faktisk. Foto: Astrid Lindgrens Värld Foto: Astrid Lindgrens Värld

Maten er svensk husmannskost, og det finnes ikke en frityrgryte å se. Vil du kjøpe noe, må du oppsøke butikk, her er ingen ballongselgere eller sukkersjokk-pusherne på gatehjørnene.

Men det beste er skuespillerne som omgir deg. Her kan barna gjøre hyss sammen med Emil, klatre sammen med Pippi eller lete etter røverskatter i skogen sammen med Ronja Røverdatter. Alle finnes på hver sine områder, du oppsøker selv det som er av interesse. Vi ventet blant annet med Ronja og brødrene Løvehjerte til jentene var store nok.

Det aller beste er at alle blir glade av å være her. Astrid Lindgrens fantastiske univers omgir deg, og gjør det umulig å holde en ironisk distanse. Dette er bare gøy. Vi gruer oss til barna blir for store, og vi ikke drar hit lenger.

Les også: Tips til ulike ferier med barn

Overnatting og camping i Astrid Lindgrens verden

Parken har sympatiske innslag som piknikområder der du kan ta med egen mat, og teltplass der hele familien bor rimelig. Vil du betale for komfort, kan du det også. Parken har hyttelandsby med alt fra rimelige campinghytter med fellesdusj, til større hytter med bad og helpensjon.

Hvor ligger Astrid Lindgrens verden?

Astrid Lingdrens verden ligger i Vimmerby i Sverige, og for å komme til Pippiland, som noen kaller det, må du bruke bil, tog eller fly (og tog).

PÅ BESØK: Barna kan dra på besøk til Madikkens hjem i Junibakken. Foto: Astrid Lindgrens Värld
PÅ BESØK: Barna kan dra på besøk til Madikkens hjem i Junibakken. Foto: Astrid Lindgrens Värld Foto: Astrid Lindgrens Värld

Prisene til Astrid Lindgrens Verden varierer, men selges på internett.

Inngangsbilletten koster ingenting for barn under to år og for barn som har bursdag på besøksdagen.

Unngå fellesferien om mulig. Det blir sjelden lange køer her, men det er mer folksomt når hele Skandinavia og halve Tyskland har ferie.

Skrevet av Birgitte Hoff Lysholm, mamma til Bea (5) og Fie (4).

Les også: Hva med å leie feriehus i Danmark?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning