«Pilotfrue» venter barn nummer to

– Jeg er åpen for å fikse på puppene etter ammingen

Blogger-profil og snart tobarnsmor Julianne «Pilotfrue» Nygård er klar i talen: – Man ofrer jo kroppen sin, da må man nesten få lov til å bestemme over den etterpå også.

Pluss ikon
GRAVID: Julianne Nygård er gravid i 25. uke. Sist hun hadde spebarn ammet hun i halvannet år, denne gangen håper hun å kunne amme like lenge. Om brystene blir preget av ammingen, er hun åpen for å operere dem.
GRAVID: Julianne Nygård er gravid i 25. uke. Sist hun hadde spebarn ammet hun i halvannet år, denne gangen håper hun å kunne amme like lenge. Om brystene blir preget av ammingen, er hun åpen for å operere dem. Foto: @pilotfrue
Sist oppdatert

Julianne «Pilotfrue» Nygård har lagt bloggingen på hylla, men er fortsatt stor på sosiale medier.

Med over 72.000 følgere på Instagram, i tillegg til podcasten «Julianne og Ulrik- uten filter», når hun ut til tusenvis av Nordmenn i det ganske land.

Nå venter trettiåringen og ektemannen Ulrik Nygård barn nummer to.

– Jeg er i uke 25 nå, og formen er fin, selv om jeg merker at jeg begynner å bli tyngre, forteller Julianne til Klikk.no.

– Vi ble gravide på naturlig måte denne gangen, og det gjorde det jo faktisk sist også. Men da prøvde vi lenge, denne gangen tenkte vi ikke på det i det hele tatt.

Holder seg i form

NYTER: Julianne forsøker å bruke tid på seg selv, slappe av mest mulig, og trene,, nå som hun venter barn nummer to.
NYTER: Julianne forsøker å bruke tid på seg selv, slappe av mest mulig, og trene,, nå som hun venter barn nummer to. Foto: Privat

Paret, som fra før har sønnen Severin på to år, venter enda en gutt.

– Jeg følger ikke opp graviditeten så godt denne gangen som jeg gjorde da jeg gikk med Severin, men slik er det vel ofte når man venter nummer to.

Selv om magen er stor trener Julianne regelmessig, gjerne fem ganger i uken, i tillegg til at hun er aktiv sammen med sønnen Severin.

Hun innrømmer at hun følger med på vekten.

– Jeg tror alle gravide følger med på vekten, fordi det er interessant, og du blir jo også veid hos legen hver gang du er der.

Hun er likevel forsiktig med hva hun uttaler seg om i forhold til kropp og vekt.

– Når du er influenser er det nesten ikke lov å snakke om vekt. Men det er naturlig å gå opp i vekt når man er gravid. Jeg har gått ganske mye opp i vekt. Likevel er det litt skremmende når du titter deg selv i speilet og ser at du har gått opp over 20 kilo, i hvert fall når du lever av å ta bilder av deg selv.

– Men denne gangen vet jeg at jeg kan gå ned igjen. Kanskje det er vanskeligere etter barn nummer to, men motivasjonen kommer virkelig til å være stede hos meg.

Les også: (+) Jeg tok med barna og flyttet inn hos ham. Det skulle jeg komme til å angre på

Slappe pupper og sliten kropp

Og nettopp det å finne tilbake til seg selv, å kjenne seg igjen i speilet, og være så tilnærmet lik den man engang var, er noe hun er åpen om at hun vil prioritere.

– Jeg forstår at det vil bli enkelte endringer, men jeg ser ikke hva som er poenget med å la være å gjøre en innsats for å se bra. Jeg kommer i hvert fall ikke til å lene meg tilbake og tenke; «ja ja, jeg har vært gjennom to graviditeter, kroppen min er forandret og det aksepterer jeg» . Jeg aksepterer det ikke!

– Jeg vil se bra ut, og vil komme mest mulig tilbake til den kroppen jeg hadde før jeg ble gravid.

Julianne ammet sønnen Severin i halvannet år, og har planer om å amme så lenge som mulig også denne gangen.

– Men hvis puppene mine blir slappe, er jeg ikke fremmed for å fikse på dem. Jeg forstår ikke hvorfor det skal være så tabubelagt å si.

Les også: (+) Skulle han virkelig forlate meg og barna? Jeg fikk sjokk

Bestem over egen kropp

Hun understreker at hun ikke med det mener at man skal legge seg under kniven med en gang det er noe man er misfornøyd med.

– Jeg mener ikke at man skal bli helt hysterisk og ta flere operasjoner for å fikse på utseendet sitt, men om jeg føler at kroppen min har forandret seg etter to svangerskap, og jeg ikke føler meg komfortabel i egen kropp, da fikser jeg på det. Det har jeg ingen problem med å si.

– Skulle jeg gått til det steget, hvilket jeg ikke har bestemt meg for, så handler det om meg, og at jeg ikke er fornøyd. Det handler ikke om Ulrik, det handler ikke om kommentarer jeg får, men at jeg selv ønsker å være fornøyd og føle meg vel med min kropp.

– Og det er kanskje nettopp der det er en stor forskjell på å være 18 år, og over 30 år. Når du er over 30 så er du mer voksen, og tenker forhåpentligvis mer gjennom de valgene du tar, legger hun til.

Hun forteller at hun har venninner som ikke ønsker å amme, nettopp fordi de er redde for at brystene deres skal bli ødelagt. Selv er hun ikke i tvil om at hun vil amme også barn nummer to.

– Man ofrer jo kroppen sin, da må man nesten få lov til å bestemme over den etterpå også.

Les også: Edvind (1) ble gitt to prosent sjanse til å overleve

Dropp den dårlige samvittigheten

Julianne har aldri vært redd for å være kontroversiell, og hun har sterke meninger om mye. Også når det kommer til svangerskapet, og prioriteringer de månedene man går gravid.

LILLEBROR: Severin på to år er spent på å bli storebror.
LILLEBROR: Severin på to år er spent på å bli storebror. Foto: @mrulriknygaard

– Jeg mener at alle damer bør ta mer fri når de er gravide, sier hun.

– Jeg forstår at mange ikke kan det, men om man har mulighet til å trappe litt ned på jobb, og i hvert fall ikke ta på seg mer ting når man går gravid, så bør man gjøre det.

Hun tror mange gravide tenker nesten motsatt. Ikke fordi de vil, men på grunn av presset fra samfunnet rundt dem.

– Man får skyldfølelse for at man er gravid og kommer til å være borte fra jobb ett år. I tillegg er man redd for at andre skal ta "plassen" din, at folk skal glemme deg mens du er borte. Sånn kan det ikke være.

– Uansett om man har et lett eller tungt svangerskap så er en graviditet tøff uansett. Jeg syns det blir snakket bort. Du får hele tiden beskjed om at du ikke skal klage, ikke skal syte. Ved å bagatellisere det slik ødelegger man for andre kvinner. Det å gå gravid blir ikke tatt på alvor.

Les også: Badeleke kunne ha kostet Baylor (2) livet

Savner åpenhet

Eks-bloggeren savner mer åpenhet rundt det som er krevende under svangerskapet. Selv tør hun nesten ikke si noe om ting hun selv opplever som tøft.

– Jeg er så redd for at folk skal komme tilbake med "herregud, du slet med å få barn, nå har du snart to, hva er det du klager over?".

– Jeg vet kanskje får masse masse kritikk for dette, men jeg står for det jeg sier. Mange gravide har mulighet til å trappe ned litt, men gjør det ikke. Mødre stresser for mye. Det burde være mer rom for å ta det mer med ro.

Selv har hun kuttet ut bloggingen. Det var en avgjørelse hun tok før hun ble gravid med nummer to, men da hun innså at hun ventet et barn til var det et enkelt valg å fortsette uten bloggen.

Har man ikke mulighet til å trappe ned på jobb, bør man forsøke å luke ut så mye som mulig av det som medfører stress i hverdagen.

Les også: Så ofte har nordmenn sex

Stress mindre

– Man må også huske at uansett hvor glad man er i jobben sin, så er jobb aldri viktigere enn deg selv og helsen din, barnet ditt og familien din, understreker hun.

Selv har hun takket nei til flere oppdrag de siste månedene. Jobbforespørslene har automatisk blitt færre som en konsekvens av korona, men Julianne har likevel takket nei til flere jobber fordi hun nå vil slappe mer av.

– Jeg forstår at ikke alle har anledning til å jobbe mindre, men om du jobber et sted som bare stresser deg, da er du feil sted. Det er klart det er viktig å betale regningene sine, økonomi kan også være en stressfaktor. Jeg bare oppfordrer til å generelt til å ta det litt mer med ro.

– Vi skal ikke føle at vi trenger å overbevis folk om at vi har like mye energi som ellers. Det bør være litt mer åpenhet for å si at man er sliten, har vondt i ryggen slike ting. At man trenger litt mer ro, avslutter hun.

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2020, og sist oppdatert 14/10 2020.

Les også