Oppskrifter på festmat til barn

11 fristende oppskrifter på festmat til barn

Lag deilig mat som passer både store og små.

BARNEVENNLIG: Hamburgere i barnestørrelser, små muffins og sprø ostestenger vil garantert slå an hos både barn og voksne. Og hjemmelaget is, såklart. Foto: Geir Dokken.
BARNEVENNLIG: Hamburgere i barnestørrelser, små muffins og sprø ostestenger vil garantert slå an hos både barn og voksne. Og hjemmelaget is, såklart. Foto: Geir Dokken.
Publisert Oppdatert

Å invitere til fest trenger ikke være en krevende affære, i alle fall ikke om det planlegges godt.

Et koldtbord er tingen når mange munner skal mettes. Da kan all maten lages på forhånd, og festkomiteen sparer seg for beinhard jobbing på kjøkkenet når man aller helst vil feire med gjestene.

Et koldtbord passer også godt når gjestene er mange og i ulik alder. Da kan alle finne seg noe de liker, enten det er laksemousse eller linsekake.

Les også: Fem oppskrifter på deilig gjærbakst

Lag maten på forhånd

Et koldtbord trenger ikke bare å være «koldt». Noen varme retter gjør seg, men sørg for å holde det enkelt. Velg mat du kan lage på forhånd, og som kun trenger oppvarming etter at gjestene har inntatt huset.

Minihamburgere og minimuffins passer perfekt i små barnehender, og begge retter trenger bare noen få minutter i ovnen for å bli varme.

Minimuffins med chorizo

Disse utgjør bare én munnfull hver og er perfekte som fingermat.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

5 dl Hvetemel

2 stk Egg

2 ts Bakepulver

50 g Smør

2 dl Melk

0.5 ts Salt

150 g Chorizopølse

Minihamburgere

Hamburgere i barnestørrelse.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Kjøttdeig

1 ss Dijonsennep

10 dråpe Tabasco

1.5 dl Vann

1 neve Persille

Salt

Pepper

150 g Havregryn

150 g Hvetemel

2.5 dl Melk

0.5 ts Salt

40 g Margarin

1 ss Sirup

0.5 pose Tørrgjær

1 stk Egg

Pai med kylling

Vi har brukt kylling i denne, men skinke trives like godt i dette selskapet. Du kan også lage en grønnsaksvariant med f.eks. brokkoli.