Gratis hytte i vinterferien

Gir bort hytteferie til vanskeligstilte barnefamilier

- Håper det blir en trend, sier Gunn Helen Snersrud.

GIR BORT VINTERFERIE: Denne hytta på Norefjell tilbyr Gunn Helen Snersrud å låne bort til en vanskeligstilt barnefamilie.
GIR BORT VINTERFERIE: Denne hytta på Norefjell tilbyr Gunn Helen Snersrud å låne bort til en vanskeligstilt barnefamilie. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert
LÅNER BORT HYTTA: - Jeg har tenkt på det lenge, sier Gunn Helen Snersrud.
LÅNER BORT HYTTA: - Jeg har tenkt på det lenge, sier Gunn Helen Snersrud. Foto: Foto: Privat

- Jeg har tenkt på det lenge. Nå bestemte jeg meg bare for å gjøre det, sier Gunn Helen Snersrud (28).

Hun bor ved Norefjell, har egen hytte på fjellet og driver med hytteutleie i tillegg til å jobbe på Norefjell skisenter. Nå vil hun gjerne dele gleden ved å være på fjellet med noen som vanligvis ikke har mulighet til det.

- Hver dag ser jeg hvor mye glede barn har av å holde på ute i snøen. Men jeg vet jo at det er mange barnefamilier som ikke har mulighet til å reise til et skisenter i vinterferien, sier hun.

Hytte og heiskort

Søndag kveld la hun derfor ut følgende melding på Facebook-siden sin:

«Jeg ønsker å låne bort hytta ved bunnen av Norefjell, 400 m ifra stolheisen til Norefjell skisenter i perioden 22-25 feb & 13-15 mars til en barnefamilie som ikke har mulighet til å ta med seg barna på hyttetur til et skisted pga vanskelig livssituasjon, økonomi, sykdom ++. Hytten har alle fasiliteter som: dusj, wc, fullt kjøkken, stue med tv & 7 sengeplasser. Eneste jeg ønsker er at hytten blir forlatt i samme stand som ved ankomst og at det ikke er ønskelig med røyk innendørs. Husdyr er velkomne!»

I dag fikk hun vite at Norefjell skisenter vil sponse heiskort til alle familiene som får låne hytta hennes, slik at de kan kose seg i bakken uten å måtte tømme lommeboka.

- Jeg er litt spent, men jeg er sikker på at noen som får låne en hytte på denne måten, ikke vil utnytte det. Det kommer nok til å gå veldig bra, sier hun.

En helg ekstra

I sommer leste Snersrud om flere familier som lånte ut husene sine til vanskeligstilte barnefamilier i sommerferien. Siden den gangen har hun tenkt på å gjøre noe lignende, og bestemte seg for å låne bort hytta ved Norefjell noen dager i vinterferien, i tillegg til en helg.

Responsen på Facebook-posten hennes har vært så stor, at hun har bestemt seg for å plusse på en ekstra helg i mars for å kunne låne bort hytta til en familie som traff hjertet hennes med historien sin.

- Det er en familie som har opplevd demens i ung alder i nær familie. Jeg har selv en mor som ble dement i veldig ung alder, så jeg vet hvor tøft det er og hvor mye det kan slite på familieforholdet. Historien til denne familien rørte meg veldig, sier Snersrud.

Vanskelig å velge

Selv er hun singel og har ingen barn, likevel er det først og fremst barnefamilier hun ønsker å hjelpe til å få gode opplevelser på fjellet.

- Det har nok litt sammenheng med den veskedebatten som har vært i det siste. Noen ungdommer har vesker som koster mange tusen kroner, som er mer enn en helg her på Norefjell ville kostet. Samtidig finnes det mange barnefamilier som aldri har råd til en slik helg. Røde Kors har en del fine tilbud til barnefamilier, men det er åpenbart ikke nok til å dekke behovet, sier hun.

Siden søndag har hun fått epost fra mer enn 50 familier fra nesten hele landet som ønsker å låne hytta hennes.

- Jeg har faktisk slitt litt med å velge hvem jeg skal hjelpe, så jeg har bestemt meg for å gjøre dette flere ganger. Jeg håper at andre også kan bli litt inspirert til å gjøre det samme, det hadde vært kjempefint hvis dette ble en trend. Det er mange tomme hytter rundt omkring her, særlig om sommeren, sier hun.

- Mer av dette!

Liv Ronglan, leder av oppvekst- og kriseomsorg i Røde Kors, applauderer Gunn Helen Snersruds initiativ. Hun er begeistret over at stadig flere ønsker å dele med andre på denne måten.

- Vi i Røde Kors synes det er veldig positivt at folk vil dele med andre som ikke er like heldig stilt som dem selv. Det er flott at folk er så rause, og vi håper virkelig dette blir en trend, sier hun.

Røde Kors jobber mye med frivillighet for å skape muligheter for at vanskeligstilte barn og familier skal kunne møtes og bygge nettverk som varer. Alle private, egenorganiserte initiativ som kan hjelpe familier som har det tøft er flott, mener Ronglan.

- Dette er en kjempegod idé, og vi vil oppfordre flere til å tenke på denne måten. Mer av dette!, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning