Låner ut huset til vanskeligstilt barnefamilie:

Den største sommergaven

I sommer har familien Åsbø bestemt seg for å gjøre noe helt nytt: Låne ut huset sitt helt gratis til en familie som trenger det.

LÅNER BORT HUSET: Familien Åsbø har bestemt seg for ikke å la huset stå tomt når de reiser på ferie i sommer. I stedet låner de bort hus og bil for å arrangere en gratis opplevelsesferie for en vanskeligstilt barnefamilie.
LÅNER BORT HUSET: Familien Åsbø har bestemt seg for ikke å la huset stå tomt når de reiser på ferie i sommer. I stedet låner de bort hus og bil for å arrangere en gratis opplevelsesferie for en vanskeligstilt barnefamilie. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

img Del på Facebook- Det skulle nesten bare mangle. Da vi kom på ideen, tenkte jeg bare: Hvorfor i all verden har vi ikke gjort dette før? forteller Kristine Åsbø.

Mandag postet hun følgende på Facebook-kontoen sin:

«Vi vil låne ut huset vårt og bilen vår gratis i sommer fra ca 25. juni - 24. juli til en barnefamilie som ikke har mulighet for å reise på ferie pga vanskelig livssituasjon, økonomi, sykdom mm.»

Familien på fem bor i et stort hus på Jæren, og er aktive på fritiden. I sommer reiser det på en måneds lang ferie, men i stedet for å la huset sitt stå tomt, bestemte Kristine og Åge Åsbø seg for å la en vanskeligstilt barnefamilie få låne både hus og bil i den måneden de er på ferie.

Familien Åsbø er ikke alene om å ville hjelpe andre. Da Silje Færseth var gravid, ba hun vennene hennes droppe gavene på babyshower og heller gi penger til dødssyke barn.

Opplevelsesferie

I tillegg til å låne bort eget hus og bil, har familien Åsbø fått med seg flere lokale aktører på et skikkelig feriespleiselag.

Både Jærmuseet og Leos lekeland gir den aktuelle familien gratis familiebilletter, Surfschool.no vil gi familien et gratis surfekurs, Dolly Dimples Bryne gir dem et gavekort på pizza, og Kate Høyland gir gavekort på Mega.

- Vi jobber med å skaffe enda flere fine opplevelser for dem som kommer til Jæren på ferie, forteller Åsbø.

På ett døgn er Kristine Åsbøs Facebook-annonse blitt delt nærmere 20 000 ganger. Hun har allerede fått mange henvendelser om familier som kan trenge et hus å feriere i denne sommeren.

- Jeg skulle så gjerne ønske vi kunne hjelpe alle. Men vi kan bare hjelpe én familie, og det blir nok veldig vanskelig å velge, sier hun.

Andelen fattige barnefamilier øker i Norge. Hedda (5) og moren hennes har ikke hatt råd til bursdager eller feire, og har måttet få hjelp fra Fattighuset i Oslo.

Engasjementet smitter

Men selv om familien Åsbø bare kan hjelpe én familie, kan det hende at engasjementet deres strekker seg mye lenger.

For nå kan det se ut til at flere familier har kastet seg rundt og følger deres eksempel.

- Jeg vet at en annen familie nå har tilbudt hytta si i Sverige til utlån i sommer. Det er utrolig gøy hvis andre blir inspirert til å gjøre noe lignende, sier Åsbø glad.

img Del på FacebookLes også:

Monica Helga mistet alt hun eide - nå hjelper hun andre

Drømmeferie med barna her hjemme

Barnefamilienes ferieperler

GIR BORT  FAMILIEFERIE: Hus, bil og surfekurs på stranda er det som venter barnefamilien som får låne huset til familien Åsbø i sommer.
GIR BORT FAMILIEFERIE: Hus, bil og surfekurs på stranda er det som venter barnefamilien som får låne huset til familien Åsbø i sommer. Foto: Foto: Privat

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning