Tre år lang badeball-stafett:

En fredsball på fjorden

Finner du denne badeballen i sommer - send den videre!

FREDSBALL: Finner du denne badeballen på stranda i sommer, vet du hva du har å gjøre: Skriv navnet ditt på den og send den videre!
FREDSBALL: Finner du denne badeballen på stranda i sommer, vet du hva du har å gjøre: Skriv navnet ditt på den og send den videre! Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert
DUKKET OPP IGJEN: Nesten tre år etter at fredsballen ble sendt på fjorden, fikk Cathrine Ødegårdstuen dette bildet tilsendt på sms. Linde Renée Pedersen fant ballen sammen med datteren Ea (snart 2), og knipset et bilde av den før de sendte den videre på sjøen.
DUKKET OPP IGJEN: Nesten tre år etter at fredsballen ble sendt på fjorden, fikk Cathrine Ødegårdstuen dette bildet tilsendt på sms. Linde Renée Pedersen fant ballen sammen med datteren Ea (snart 2), og knipset et bilde av den før de sendte den videre på sjøen. Foto: Foto: Privat

img Del på FacebookDet startet egentlig som en morsom løsning på et irriterende problem.

En sommerdag i 2011 var familien Ødegårdstuen var på ferie på Hvaler, og hadde tatt seg en tur på stranda.

Denne dagen var det, slik det ofte er på Hvaler, ganske mye vind. Følgelig føyk barnas badeball ustanselig av gårde.

Nesten som flaskepost

Til slutt ble mamma Cathrine Ødegårdstuen så lei av hele tiden å måtte redde den, at hun foreslo at de i stedet skulle sende den av gårde på sjøen, som en fredsball.

Det syntes barna var et strålende forslag.

Sommeren kan gi barna mange gode minner. Men hvordan hjelper du dem å ta vare på minnene?

- I utgangspunktet var det jo bare et påfunn, omtrent som da jeg var liten og vi sendte ut flaskepost. Jeg hadde faktisk glemt hele greia da jeg plutselig i mai i år fikk en sms fra et ukjent nummer, med et bilde av ballen og teksten «Er denne kjent?». Jeg skvatt skikkelig, for det var jo fredsballen vår! ler Cathrine.

Vil du gi barna gode sommerminner? Det skal ikke så mye til: Tre enkle ingredienser gir barna dine en perfekt sommer.

Send den videre!

Før de sendte badeballen på sjøen hadde de nemlig skrevet navnet sitt på den, og datoen de sendte den ut, og oppfordret andre til å sende den videre.

Og det hadde folk tydeligvis gjort.

- Det var flere familier som hadde skrevet navnet sitt på den. Blant annet hadde noen funnet den i skogen under sauesanking i oktober i fjor. Kanskje de tok vare på den gjennom vinteren og sendte den ut på nytt nå i våres. Det mest utrolige er egentlig at den ballen fortsatt lever, sier Cathrine.

Det morsomme påfunnet lever med andre ord videre denne sommeren, og Cathrine håper at andre familier som finner fredsballen, fortsetter å sende den videre.

- Det er jo veldig morsomt å se hvor den havner hen til slutt, sier hun.

Sommer i Norge kan være vel så fint som ferie i utlandet. Skal du ut på veien? Ikke gå glipp av Norges 12 fineste gårdsbutikker!

- Morsomt påfunn

DET STARTET MED DENNE GJENGEN: Familien Ødegårdstuen fra Drøbak sendte en badeball ut på fjorden i fjor sommer. I år flyter den videre i sjøen rundt Hvaler-øyene.
DET STARTET MED DENNE GJENGEN: Familien Ødegårdstuen fra Drøbak sendte en badeball ut på fjorden i fjor sommer. I år flyter den videre i sjøen rundt Hvaler-øyene. Foto: Foto: Privat

For litt over en måned siden var Linde Renée Pedersen fra Botnekilen på Hvaler ute en tur sammen med datteren Ea. Da oppdaget de fredsballen til familien Ødegårdstuen, som var blåst opp på land og lå like ved en liten bekk.

- Vi tok med oss ballen i bilen og slapp den ut i sjøen fra en bro. Hadde vi sendt den ut fra Botnekilen, ville den aldri kommet seg videre men bare blitt værende inne i kilen. Nå finner den kanskje veien utover sjøen, sier Linde Renée.

Da hun oppdaget at ballen var blitt sendt ut i 2011, ble hun ganske overrasket.

- Det er helt utrolig at den har overlevd så lenge. For et morsom påfunn, sier hun.

Hvor går ferden?

Foreløpig har ikke fredsballen reist så langt, men har holdt seg i sjøen rundt Hvaler-øyene.

Men hvem vet - kanskje dette blir året den legger ut på langtur langs svenskekysten? Eller krysser over helt til Danmark?

img Del på FacebookLes også:

Låner ut huset sitt gratis i sommer

Malin (6) ble bitt av flått - les hva foreldrene gjorde

Blir du hjemme i sommer? Her er drømmeferiene i Norge

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning