Skattejakt for barn i bursdag

Skattejakt som bursdagsaktivitet for barna

Slik kan du bruke skattejakten som underholdning på alt fra bursdager til bilturer.

Publisert Oppdatert

Per Olav Sølvberg

  • Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
  • Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
  • Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
  • Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.

Å velge aktiviteter til barnebursdagen kan være utfordrende. Å holde styr på flerfoldige, energifulle og rastløse bursdagsgjester er kanskje en stor nok oppgave i seg selv. Heldigvis finnes det et alternativ som barna aldri ser ut til å gå lei. Skattejakt.

Skattejakt er ikke bare et supert alternativ til bursdagsaktivitet, men kan også være en bidragsyter i å løsrive barna fra tv-skjermen eller iPaden på en helt vanlig hverdag. Det skaper et godt samhold mellom barna og de voksne å gå på tur sammen, og hvilken som helst tur – i skog og mark, en barnevennlig topptur eller en rusletur i egen by – blir langt mer spennende så fort den krydres med en skattejakt.

Dette trenger du til skattejakten:

- En papirpose til hver deltaker

- Blyant eller penn

- Ark

- Lim

Lag en liste over ting deltakerne skal lete etter. Det kan være blomster, kongler, bygninger, fjelltopper – hva enn det måtte være som deltakerne kan se eller finne. Og for den som vil planlegge litt ekstra i forkant av bursdagsselskapet, så kan skattene være bortgjemte karameller, drops, minigulrøtter og annen snacks barna i felleskap kan kose seg med etter endt jakt.

Lim listen på papirposen og la deltakerne ta den med ut på tur.

Les også: 9 alternative bursdager utenfor hjemmet

Skattejakt i naturen

Dersom du har en skog i nærheten, kan deltakerne enkelt lete etter gjenstander fra naturen. Kongler, spesielle steiner og blomster, for eksempel. De voksne kan på forhånd avtale en møteplass i skogen hvor alle skal samles etter endt skattejakt, og ta en kaffepause mens barna løper fra seg i skogen.

Dersom det er snakk om en familietur og ikke et bursdagsselskap, kan de voksne pakke sekken med deilig niste, og selv delta på skattejakten. Let etter de oppførte skattene underveis på turen, og se så hvem av deltakerne som har flest skatter når dere tar en velfortjent nistepause på turen.

Skattejakt i nabolaget

En skattejakt i nabolaget er kjekt både i bursdagsselskap og som en rusletur for familien. Deltakerne trenger ikke nødvendigvis å lete etter gjenstander som kan puttes i posen – de kan lik så godt jakte på ting de skal se, og som de deretter kan krysse av at de har sett. En rød postkasse, en spesiell bygning, en lyktestolpe eller en blå dør, for eksempel.

Les også: Slik blir barnebursdagen en suksess

På ferier og bilturer

Bursdagsselskap til side – skattejakt på ferier og bilturer er gull verdt. På neste ferietur kan dere lage en liste over dyr barna kan finne i dyreparken dere skal besøke, eller en liste med kjente bygninger dere kan se på byvandring i en ny by dere skal utforske.

Dersom bilturen blir lang, kan dere lage en skattejakt som barna kan sitte med underveis. Klarer de for eksempel å krysse av at de har sett en gul bil på veien? Eller en mann på rulleskøyter langs veibanen?

Bare fantasien setter grenser!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning