Hvor feire barnebursdag

Bursdag feires oftere utenfor hjemmet

Hva med å arrangere kinobursdag, eller annen, alternativ bursdag utenfor hjemmet?

AKTIVITETSBURSDAG: Det er blitt veldig populært å feire bursdagen utenfor hjemmet.
AKTIVITETSBURSDAG: Det er blitt veldig populært å feire bursdagen utenfor hjemmet. Foto: Foto: Istockphoto
Publisert Oppdatert

Bursdag er, i tillegg til jul, årets høydepunkt for de aller fleste barn. Men for mange foreldre er bare tanken på å fylle huset med 20 sukkerhøye barneskolebarn, rett og slett et mareritt.

Det finnes mange fine, billige og oppfinnsomme ting å finne på til bursdagen, men orker man ikke, er det fint å vite at det finnes et hav av muligheter for en fantastisk feiring utenfor hjemmet, uansett kjønn og alder. Men det kan være lurt å sjekke prisen først!

Veldig populært

- Siden vi startet opp i 2009 har bursdagsfeiringen vår vært utrolig populær, forteller daglig leder for Cageball Nydalen, Ståle Fremstad.

Cageball spilles på en kunstgressbane med en meter høyt vant rundt. Over vantet er hele banen kledd med et fire meter høyt nett. Målene på banen kan justeres i tre forskjellige størrelser, slik at man står fritt til å spille både med og uten keeper og selve banen er 23 meter lang og 15 meter bred.

- Dette er et sunt alternativ med mye fysisk aktivitet, og vi merker absolutt en økning i antall bursdager, påpeker Fremstad. De har cirka 5000 barn på besøk i året.

Han mener det er mange foreldre som ikke orker å ha alle barna hjemme hos seg selv, og han ser ofte at flere familier slår seg sammen om feiringen.

- Her får barna virkelig utløp for energien sin samtidig som de har det utrolig moro, forteller Fremstad.

I tillegg til spilletiden får barna et eget rom etter kampen hvor de kan spise mat og spille fotballspill på storskjerm.

Les også: Hvor mye skal en bursdagsgave koste?

HVOR FEIRE BARNEBURSDAG: Det er mye fart og moro i Hoppeloppeland.
HVOR FEIRE BARNEBURSDAG: Det er mye fart og moro i Hoppeloppeland.

Tidsklemma

Trendkonsulent Kathrine Andersen i Ipsos (tidligere Synovate) ser fordelene ved å feire bursdagen ute.

- For familier som sliter med den berømte tidsklemma, er det effektivt å feire bursdag ute. Det er bare å møte opp, så er alt klart, sier Andersen.

Bursdager utenfor hjemmet koster ofte noe mer, men Andersen ser også at foreldrene til flere bursdagsbarn går sammen om en felles feiring, slik at totalen ikke blir så verst. Og selv om barna har mye innflytelse, tror hun at foreldrene fremdeles har siste ord i saken.

- Barna bestemmer nok mer nå enn tidligere, men jeg tror fortsatt at det er foreldrene som har det siste ordet og legger premissene for om "utebursdager" er aktuelt, sier Andersen.

Aktive bursdager

1. Leos lekeland:

Prisene ligger mellom 200-250 kroner, avhengig av hvilken bursdagspakke dere velger. Inkludert i alle bursdagspakkene er det entré til lekelandet og eget bursdagsrom i 60 minutter.

På Leos lekeland kan du ta utgangspunkt i fire ulike bursdagspakker, og derfra skreddersy din egen bursdagsfeiring. Du kan velge mellom pakkene "Leos is-fest (lille)", is-fest med pølse (mellom), is-fest og pannekakeparty (stor) eller leos is-fest med pizza. Deretter må du reservere rom, hvor du blant annet kan velge mellom prinsesserom eller piratrom. Rommene reserveres for en time, etter det kan dere leke så lenge dere vil i lekeland. Leos stiller med egen bursdagsvert. Inkludert i prisen er popcorn, is, saft, og pølse i brød eller pannekaker til alle barn. To voksne får kaffe, og bursdagsbarnet får velge en gave.

Les også: Tips til barnebursdag 10-13 år

2. Ridebursdag:

Pris for ti barn: 1980 kroner

Blant annet hos Hønefoss- og Ringerike Rideklubb kan du arrangere ridebursdag med vennene dine. Alle får væremed å klargjøre hestene i stallen før det blir en tur på hesten. Passer for barn som har ridd mye, men også dem som aldri har prøvd. Stell og riding av hest varer i ca. 2 timer. Kafeteriaen kan disponeres i to timer. Mat, kake og drikke må ordnes selv, og pynting kan skje dagen i forveien.

Pris per person er 150 kroner, og det må være minimum seks barn. 100 kroner per barn dersom det er minimum 15 barn.

3. Kinobursdag:

Pris for ti barn: 2190 kroner

På Saga og Ringen Kino i Oslo koster det 219 kroner per barn, så den sammenlagte prisen for 10 barn er 2190 kroner. Dette inkluderer barnemeny med drikke, millions rør og bursdagsbillett. På Symra Kino i Oslo koster det 169 kroner per barn - også her er barnemeny med drikke, millions rør og bursdagsbillett inkludert.

Les også: Denne isen lager du enkelt selv

4. Eventyrfabrikken:

Pris for 10 barn: 1890 kroner

Bursdagselskapene på Eventyrfabrikken har blitt svært populære. Hopp i Havet er et opplevelse- og lekeland for barn og voksne. Lekelandet gir deg følelsen av å være på havets bunn. Og her kan du hoppe i havet, i hvert fall i tankene. Her kan du hoppe på store trampoliner blant hai og koraller og sykle på "havets bunn".

Du kan velge mellom alt fra bronse- til diamantpakker, hvor minsteprisen er 149 kroner per barn, og maksprisen 189 kroner per barn. For diamantpakken blir totalprisen for 10 barn 1890 kroner. Prisen inkluderer inngangsbillett, meny, leie av bursdagrom og bursdagsvert.

5. Badebursdag:

Pris for 10 barn: 1900 kroner

Skien fritidspark er et sted som arrangerer badebursdag. Det koster 190 kr for mat, drikke, is og inngang til badet. Badet dekker bordet med det dere har valgt fra menyen, og dere kan være i badet så lenge dere måtte ønske innenfor åpningstiden. Prisen inkluderer også en voksen (uten mat), fordi det er satt som et krav fra fritidsparken å ha med en voksen. Må være minimum 10 barn per bestilling, men bursdagsrommet har kapasitet til 20 barn.

Les også: Blås opp og stikk hull på invitasjonen

6. Cageball:

Pris for 10 barn i 45 minutter: 650,- og 1100,- for 90 minutter.

Her kan barna få utløp for all sin energi gjennom å spille en lengre runde med cageball. Barna kan skifte og dusje etter kampen i jente- og guttegarderober om ønskelig. Deretter kan dere leie bursdagsrom, som på Cageball Nydalen koster 70,- per deltaker. Det inkluderer 1 brus, oppdekking og fri bruk av prosjektor med Playstation samt opprydding. Pizza kan bestilles mot ekstra kostnad, men hvis det er ønskelig kan du ha med medbrakt kake, boller og andre godsaker til selskapet.

7. Megazone:

Pris for inntil 20 barn: 2990 kroner

Megazone er en av de mest populære stedene for bursdagsfeiring. Laserspillet er ufarlig og har ingen aldersgrense. Bursdag feires på Megazone fra 6 år og oppover. Laserspill er gøy for alle. De har like mange bursdager for gutter som for jenter. Minstepriser fra 245 kroner per barn, ikke inkludert pizza, med minimum 10 barn, maks kapasitet til 18.

HVOR FEIRE BARNEBURSDAG: De aller fleste svømmehaller kan tilby egen bursdagsfeiringer. Moro for både store og små. Foto: Foto: Istockphoto Foto: Foto: Istockphoto
HVOR FEIRE BARNEBURSDAG: De aller fleste svømmehaller kan tilby egen bursdagsfeiringer. Moro for både store og små. Foto: Foto: Istockphoto Foto: Foto: Istockphoto Foto: Foto: Istockphoto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning