Kjendisenes slanketips

Slik mistet de babyvekten

Kjendisene avslører hvordan de mistet kiloene etter graviditeten.

SEXY: Supermodell Heidi Klum har født tre barn, og har et fjerde på vei. Se hvordan hun kommer tilbake i form.
SEXY: Supermodell Heidi Klum har født tre barn, og har et fjerde på vei. Se hvordan hun kommer tilbake i form. Foto: Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Alle kvinner legger på seg en og annen kilo når de går gravide. Noen av disse kiloene er vann i kroppen og babyen i seg selv, men noen kilo er også ekstra fett som kommer med graviditeten.

Mange vil ha tilbake den kroppsfasongen de hadde før de ble gravide, men ikke alle har like lett for å miste gravidkiloene. Dette gjelder også kjendiskvinnene. Her er noen av deres historier om hvordan de gikk ned i vekt etter fødselen.

Aldri beina på bordet

Når man lever av kroppen sin er det viktigere å komme ned igjen i vekt etter fødselen enn for andre. Supermodellen Heidi Klum (36) har født tre barn, og venter sitt fjerde denne høsten.

Hun hevder at hun aldri har hatt noen spesiell diett eller noe strengt treningsprogram, men at normal aktivitet med familien og den nyfødte gjorde sitt til at kiloene forsvant. Ting som lek med barna og turer i parken hjalp på i tillegg til sunn mat og noe trening.

ALDRI STILLE: Heidi Klum satt aldri med beina på bordet etter sine tre fødsler, men kombinerte den aktive livsstilen med sunn mat og trening.
ALDRI STILLE: Heidi Klum satt aldri med beina på bordet etter sine tre fødsler, men kombinerte den aktive livsstilen med sunn mat og trening. Foto: Foto: Stella Pictures

- Jeg har aldri gått på noen spesiell slankekur, men jeg sitter heller aldri på sofaen med beina på bordet og dytter innpå den ene potetgullposen etter den andre, sier Klum til Access Hollywood.

Mye trening

Oscar-vinner Gwyneth Paltrow (36) la på seg 18 kilo da hun gikk gravid med sønnen Moses (3). Halvparten av disse kiloene var borte da hun dro hjem fra sykehuset med den nyfødte. De resterende ni kiloene måtte hun jobbe hardt for å miste.

- Du har mange ekstra kilo, alt «henger» og du tenker «kommer jeg noen gang til å få tilbake kroppen min?». Men det gjør du. Hvis du trener mye, sier Paltrow til magasinet Harpers Bazaar.

Les også: Far kan ødelegge fødselen

Diett og hard trening

Skuespiller og sexsymbol Jessica Alba (28) mistet 11 kilo på rekordtid etter at hun ble mor til Honor Marie i juni 2008.

TILBAKE I FORM: Jessica Alba trente seks dager i uken for å bli kvitt gravidkiloene raskt. Her med datteren Honor i juni.
TILBAKE I FORM: Jessica Alba trente seks dager i uken for å bli kvitt gravidkiloene raskt. Her med datteren Honor i juni. Foto: Foto: Stella Pictures

Alba var så knallhard mot seg selv at og til og med hennes personlige trener Romona Braganza ble imponert over innsatsen. Med seks harde treningsøkter hver uke, en fettfattig diett og lite inntak av karbohydrater klarte Jessica å smette inn igjen i de gamle klærne sine i løpet av et par måneder.

Mange vil kanskje tro at en så rask diett ikke er forsvarlig for barnet, men Albas trener mener at slankingen ikke gikk over grensen.

- Babyen kommer alltid først, men Jessica setter definitivt mål for seg selv, sier Braganza til magasinet People.

Amming gjør susen

En knapp måned etter at hun ble mamma til vesle Samuel Kai (8 md.) dukket «The Ring»-stjernen Naomi Watts (41) opp på den røde løperen sammen med samboer og barnefar Liev Schreiber. Watts var allerede tilbake til sitt gamle jeg.

Reporterne var ivrige etter å få vite hemmeligheten bak, og svar - det fikk de.

- Jeg ammer. Og det kan virke som om han suger alt ut av meg. Og når babyen kom ut, var det noen kilo bare der, forteller Watts til People.

Les også: Slik avslører du barnets kjønn

Ikke tid til trening

Også «Ugly Betty»-stjernen Rebecca Romijn (36) gir amming æren for at kiloene raste av etter tvillingene Dolly og Charlie ble født. Allerede tre uker etter hadde hun mistet 16 kilo. Da tvillingene var fire måneder gamle hadde hun gått ned ytterligere 11 kilo.

Hun sier at hun ikke hadde tid til å trene etter fødselen, men at det var ammingen som gjorde susen for kiloene.

I FORM: Rebecca Romijn raste ned 16 kilo de tre første ukene etter tvillingene ble født.
I FORM: Rebecca Romijn raste ned 16 kilo de tre første ukene etter tvillingene ble født. Foto: Foto: Stella Pictures

- Jeg har ikke hatt mulighet til å trene fordi det er tvillinger. Det er umulig å komme inn igjen i det vanlige rutinene, sier hun til Extra.

Romijn forteller også at hun ikke spiste mindre enn vanlig, heller tvert imot.

- Det er som om man må spise 5000 kalorier om dagen, ellers kan man ikke få produsert nok mat til dem, sier Rebecca Romijn.

Les også: Kom i mammaform

Null søtsaker

En annen TV-stjerne som også har blitt tvillingmor de siste årene er «Frustrerte fruer»-stjernen Marcia Cross (47).

Den til vanlig sylslanke Marcia la på seg 30 kilo og veide 90 kilo da hun var høygravid, men hadde ingen planer om å forbli den samme vekten etter fødselen.

Marcia var 45 år da hun ble mor for første gang og var forberedt på at det kunne ta lengre tid å gå ned i vekt enn for yngre mødre. Men Marcia strammet inn tøylene og ble overrasket over hvor raskt hun gikk ned i vekt.

HEKTISK: Å bli tvillingmor i en alder av 45 år krever sitt. For Marcia Cross raste kiloene av fortere enn hun hadde trodd.
HEKTISK: Å bli tvillingmor i en alder av 45 år krever sitt. For Marcia Cross raste kiloene av fortere enn hun hadde trodd. Foto: Foto: Stella Pictures

Ved hjelp av en trenings-DVD og trening på tredemølle og med vekter, begynte kiloene å rase av. Men Marcia var streng mot seg selv, og unnet seg ikke noe ekstra i denne perioden.

- Jeg spiser ikke kaker eller godteri i det hele tatt. Bare proteiner og grønnsaker, sier Marcia Cross til magasinet In Touch.

Les også: Slik blir du slank etter ferien

Tilbake til Klikk Foreldre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning