Sex og småbarnsliv

Slik får dere tid til sex

De amerikanske samlivsforskerne Anne Semans og Cathy Winks tror nybakte foreldre må bruke fantasien for å få nok sex.

BRUK FANTASIEN: Småbarnaforeldre mp ikke bare ha sex på soverommet.
BRUK FANTASIEN: Småbarnaforeldre mp ikke bare ha sex på soverommet. Foto: FOTO: Crestock
Publisert Oppdatert

I boka "The Mother's Guide to Sex" gir samlivsterapeutene blant annet disse rådene til nybakte foreldre som føler at sexlivet kanskje ikke er det samme som før.

Små kjærtegn

Må sex være det samme som før ? Hvis sexlivet har vært litt nede en stund, trenger man ikke gå fra null til hundre på en dag. Begynn med å være kjærlige mot hverandre. Gi hverandre små kyss når dere passerer hverandre og se hverandre i øynene. På den måten blir dere mer bevisst på hverandre som kjærester, og ikke bare som foreldre.

Ikke prat om barn

Som nybakte foreldre er det lett å bare snakke om barna. Men hva pratet dere om før? Forstett der, og ta dere tid til å også snakke om andre ting.

Vær spontane

Klin i sofaen selv om babyen ligger ved siden av!Ta et bad sammen eller bruk kjøkkenbenken til noe annet enn matlaging.

Vær kreative

Gjør ting dere vanligvis ikke gjør og få felles opplevelser sammen. Det kan gjøre at man oppdager hverandre litt på nytt.

Vær realistiske

Det er ikke alltid kroppen fungerer som man vil når man skal være til disposisjon for en baby 24 timer i døgnet. Det kan bli litt mye intimitet, og det er normalt å ikke ha så veldig lyst på sex den først tiden. Ta det med ro. Mange kvinner opplever at de får et bedre sexliv etter å ha født.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning