Baby 9 måneder

Slik er utviklingen til en baby på 9 måneder

Babyen begynner å få kontroll over fingrene sine når den er 9 måneder.

BABY 9 MÅNEDER: Den ni måneder gamle babyen din klarer nå å gripe små smuler på gulvet med pinsettgrepet.
BABY 9 MÅNEDER: Den ni måneder gamle babyen din klarer nå å gripe små smuler på gulvet med pinsettgrepet. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Mange spedbarn er nå lei av grøt, og setter mer pris på brødbiter. Når barnet bruker pekefinger og tommeltott for å ta grep, er tiden inne for å begynne og spise litt selv.

Mat til babyen på ni måneder

I løpet 6-12 månedersalderen anbefales det at man gradvis øker til fire måltider med fast føde per dag. Hvor raskt man øker måltidsmengdene er avhengig av barnets behov.

Pinsettgrep

I 9-10 månedersalderen begynner barnet å gripe etter ting på en annen måte. Det setter da tommeltotten mot pekefingeren og lager et atskillig finere grep enn tidligere. Dette kalles pinsettgrepet.

Bevisste babylyder

Lydene barnet laget i de første månedene var uttrykk for behov eller sinnsstemning. Nå begynner mange barn å bruke lyder og gester for å påvirke omgivelsene.

Lett å lure

La barnet se på når du gjemmer en spennende leke under en pute. La barnet finne den igjen noen ganger før du gjemmer det et nytt sted mens barnet ser på. Dersom han/hun leter under puta selv om hun så at du gjemte leken et annet sted, sier dette noe om hvor i utviklingen barnet er.

Les også: 10 tips som gjør babyen din smart

Sitter uten støtte

Tidligere holdt barnet kroppen i balanse ved å lene seg litt fremover i sittende stilling. Nå har barnet så god kontroll over kroppen sin at det støtter seg med armene så det ikke faller bakover.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning