Baby 6 måneder

Dette skjer når babyen er 6 måneder

Babyen din begynner å få sansen for andre små barn.

BABY 6 MÅNEDER: Babyen begynner å få tenner, og liker å være sammen med andre barn.
BABY 6 MÅNEDER: Babyen begynner å få tenner, og liker å være sammen med andre barn. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Barnet kan være sultent hvis det fortsatt bare får morsmelk på dagen. Morsmelken er lettfordøyelig og monner ikke så lenge. Dersom barnet får to måltider med fast føde i løpet av dagen, er det ikke nødvendigvis behov for amming om natten.

Tennene kommer

Det er forskjellig når de første melketennene kommer, men det er vanlig at de første viser seg i 6-8 månedersalderen. De to første tennene kommer vanligvis i underkjeven og med få dagers mellomrom. I overkjeven kommer melketennene noen uker senere. Det er gjerne arvelig om man får tenner sent eller tidlig.

Tannfrembruddene kan gjøre barnet utilpass. Det kan klø veldig om natten, noe som merkes på søvnen til både stor og liten. Mange foreldre har registrert diaré i forbindelse med tannfrembrudd, og mange barn får feber. Men ifølge legene er det antakelig feberen som gjør at tennene kommer seg ut - og ikke omvendt.

Fordi feber hjelper på tannfrembruddet, bør du ikke gi feberdempende midler til barnet. Du kan få kjøpt Dentinox på apoteket. Dette middelet demper kløen midlertidig. Du kan også kjøpe biteleker som kan fryses ned slik at de får en bedøvende effekt når de tygges på.

Les også: 10 tips som gjør babyen din smart

Vann om natten

Venn barnet til vann som tørstedrikk. Vann er også best dersom barnet ditt våkner tørst om natten. Vann gjør ikke skade på tennene og er derfor en bedre tørstedrikk enn melk og saft.

Babyens matrutiner

Hva kan babyen spise, seks måneder gammel? Mange småbarnsforeldre bruker ferdigkjøpte middagsglass til babyen. Det faller også godt i smak hos de fleste barn, men er en unødvendig utgift for familien. Babymiddag lager du enkelt selv.

En smak på meieriprodukter

Når barnet er blitt et halvt år, kan det begynne å smake på litt yoghurt. Du trenger ikke å gi så mye. Noen få teskjeer som smaksprøve kan være en fin start. Yoghurt har en bra virkning dersom babyen har hard avføring eller forstoppelse.

Liker andre barn

Babyen er inne i en av de beste periodene av spedbarnstiden, og små barn er gjerne dem som vekker størst oppmerksomhet og begeistring hos babyen.. Du har sikkert opplevd at ingen kan få den lille til å le slik som storesøster eller storebror. Finnes ingen søsken, får barn i familie og vennekrets gjøre nytten. Eller et speil.

Er du en hønemor?

Det trenger slett ikke være negativt å være en skikkelig hønemor. At du heier på barnet ditt har mye å si for den lille sin selvtillit og trygghet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning