FIRLINGMOR: Fire velskapte tvillingjenter kom til verden denne uken. Silje Omgård fra Stavanger er stolt mamma.
FIRLINGMOR: Fire velskapte tvillingjenter kom til verden denne uken. Silje Omgård fra Stavanger er stolt mamma. Foto: Foto: Privat

Alenemor til firlinger

Silje Omgård fra Stavanger fødte firlinger, en sjelden begivenhet i Norge.

Publisert Oppdatert

Forrige onsdag ble firlingene Ida, Sarah, Isabelle og Nora født på Stavanger Universitetssjukehus. Den stolte mor er Silje Omgård (35) fra Stavanger.

- Nå er jeg så lettet over at alt gikk fint, og at det står bra til med alle fire små, sier den nybakte moren til klikk.no.

Sannsynligheten for at kvinnen skulle få firlinger var mikroskopisk, spesielt fordi hun ble gravid på den naturlige måten uten assistert befruktning.

I 2005 var det kun én firlingfødsel i Norge blant de 55 875 nyfødte. I 2006 og 2007 var det ingen, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

I fin form

Firlingene ble tatt med keisersnitt i 31. svangerskapsuke, og alle jentene er i fin form. Eldstemann Ida veide 1590 gram, Sarah veide 1603 gram, Isabelle veide 1690 gram og Nora viste 1760 gram på vektskåla da de kom til verden.

Som alenemor til fire små knøtt og en 13 år gammel gutt fra tidligere, blir det nok å henge fingrene i når Omgård og jentene blir utskrevet fra sykehuset. Heldigvis er 35-åringen vant med barn etter å ha jobbet i barnehage i flere år.

Ønsker hjelp

Stavanger kommune har allerede lovet å hjelpe den nybakte moren, men Omgård håper også på at sponsorer vil komme henne til unnsetning.

En firling-fødsel fører gjerne med seg praktiske problemer, og det er ikke helt enkelt å skulle organisere hverdagen som er i vente.

- All hjelp mottas med takk, både brukt som nytt, sier Silje Omgård.

I tiden fremover vil den stolte fembarns-moren fortelle om hverdagen sin på klikk.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen