Test av babycall

Avent SCD 505

En av de beste på lyd og rekkevidde.

GOD BABYCALL: Philips Avent SCD 505 gjør god figur i denne testen.
GOD BABYCALL: Philips Avent SCD 505 gjør god figur i denne testen. Foto: FOTO: Bjørn-Inge Karlsen, HM Foto
Publisert Oppdatert

Avent SCD 505 er en av de beste i denne testen når det gjelder lyd og rekkevidde, som er de viktigste testkriteriene.

CT overføringsteknologi krever ifølge produsenten 1 meters avstand til barnet fra babyenheten.

"Dette er noe som uansett burde være fornuftig da ingen elektronikk liker å bli full av babysikkel. Uansett er dette det som gir best lydkvalitet og det oppveier denne meteren raskt", skriver en av testerne.

Et minus her er at batteriene ikke er oppladbare, selv om de vanlige batteriene har lang levetid. Det krever at man enten har tilgang til strøm eller engangsbatterier hvis man ønsker å bruke enheten ute. 

I bruk gjøres enkle justeringer med få knapper, men babycallen kan virke litt billig av utseende. Det er god byggekvalitet, og bra at man slipper å justere kanaler. Senderen er litt stor og tung.

Avent SCD 505 får totalscore 4,6 og dermed terningkast 5 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene:

Batterilevetid

Variable resultater, der en tester måtte lade ofte, en annen hadde batterier som holdt i over tre døgn. Det kan være ulik kvalitet på batteriene i testproduktene.

Spesielle egenskaper

Nattlys, toveis kommunikasjon. Det er et pluss at babyenheten har nattlys, og fint at man kan snakke til babyen via foreldreenheten.

Lydkvalitet

"DECT gir suveren lyd, like klart på 700 meter som på 10 meter", skriver en av testerne. Alle får gjennomgående god lyd i lydtestene.

Interferens

Lite interferens eller støy, veldig god følsomhet. Kan måtte justere ned følsomheten for å unngå falske alarmer.

Rekkevidde

Målt til drøyt 200 meter i fri sikt, bra babyenhet i vinduskarm. Tåler mye hindringer. terreng. Variable testresultater i murbygninger; den ene testeren mistet forbindelsen under test i murhus. Gode rekkevidde målt på vanlige innendørsavstander.

Design og brukervennlighet

God bruksanvisning, lett å forstå bruk og innstillinger. oversiktlig og fin, men ikke helt på topp i design. Justering av følsomhet fra foreldreenhet er bra. mangler oppladbar barneenhet, men også denne lever lenge på de ordinære batteriene. Virker litt kjip av utseendet, men fungere bra. gjennomgående god lyd og rekkevidde. Enkel og grei, bare å skru på.

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 849

Konklusjon

En svært god babycall som scorer høyt på de viktigste eegenskapene, lyd og rekkevidde.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning