6 søvntips for barnet
Har du prøvd disse smarte tipsene?

(SIDE2): Lite søvn over tid kan ha ekstrem innvirkning på kroppen vår, og særlig småbarnsforeldre vet akkurat hvordan det er å sove for lite, over tid.
LES OGSÅ: - Babyer gråter ikke fordi de har lyst
Heldigvis glemmer vi fort hvordan det var, når barna endelig sover gjennom natten, men for mange er det tøft når det står på.
Foreldreteamet i Today har bedt om forslag fra foreldre der ute og her er noen av de beste tipsene de fikk inn.
Del gjerne dine egne tips i debattfeltet nederst også!
LES OGSÅ: Søvntrening gir bedre søvn for barnet
Ha tro på at de klarer det!
Tipset kommer fra Wendy Hunter, MD @ BabyScience)
- Som barnelege så kan jeg fortelle at barn mellom 4-6 måneder klarer seg fint i åtte timer, uten intervensjon fra foreldre. Magene deres er store nok til å lagre nok mat for natten, og de trenger ikke deres oppmerksomhet. Så alle babyer kan klare å sove gjennom natten. Babyer vil bare ikke at du skal vite at de kan klare å sovne igjen. Helt naturlig tenker de fleste foreldre at det lille barnet trenger deres hjelp. Mange stormer til hvis de hører at barnet våkner eller lager lyder i løpet av natten for å holde, trøste og gi babyen mat, og de fleste barn elsker denne oppmerksomheten, og lærer seg til å stole på at noen andre roer de ned for natten igjen. Men det er å sabotere søvnen. Dersom du regner med at babyen ikke klarer det, så klarer de det ikke.
LES OGSÅ: - Foreldre føler seg uglesett fordi de ikke får babyen til å sove
2. Se etter tegn på at barnet er trøtt
Tipset kommer fraWendy Hunter, MD @ BabyScience)
- Når din lille elskling fortsatt er våken etter kveldens siste måltid to til tre dager på rad, er dette et tegn på at barnet kan få lov til å sovne inn på egenhånd. Når du ser øyelokkene begynner å bli tunge så plasser barnet i sengen. Sitt gjerne ved siden av og hold hånden forsiktig på barnet, men gå ut av soverommet i minst 30 sekunder, og gradvis forleng tiden du er ute av rommet.
LES OGSÅ: App skal få barn til å sove
3. Vær konsekvent
Tipset kommer fra(Saarah Samadani) Elaine S.
Å være konsekvent kan hjelpe selv de yngste babyene til å vite hva de kan forvente.
- Uansett hvilke søvnmetoder du velger, så er det lurt å være konsekvent. De som har ansvar for å legge barnet må alle gjøre det samme enten det er før en formiddagslur eller legging for kvelden. Ulike metoder vil forvirre barnet.
4. Ignorer alle andres råd
Tipset kommer fra(Kelly Guinn)
Ingen kjenner barnet ditt bedre enn deg.
- Her er det jeg ønsker at jeg hadde gjort som nybakt mamma: Jeg skulle ønske jeg hadde ignorert alle «gode råd». Hver tredje person og din gamle tante Magda vil fortelle deg hvordan du får en tre uker gammel baby til å sove hele natten, hvordan du skal få babyen til å rape, hvordan du best skal bysse og bade og en rekke andre teknikker for alt mulig, som du aldri kommer til å prøve.
- Ingen av disse rådene er særlig nyttige, for deres baby er ikke din baby. Din baby er en person med sine unike behov. Og det er helt OK. Jeg mener ikke at du aldri skal søke råd hos personer du kjenner og stoler på, men råd fra folk som tror det kun fins en metode, vil bare få deg til å sammenligne og frarøve deg glede.
- Neste gang noen sier til deg at deres baby sov hele natten fra de var tre uker, så bare smil og nikk og jobb heller med ditt eget prosjekt. De mørke ringene under øynene er der fordi du er en god mamma, og husk at du vil få sove igjen. Jeg lover.
5. Hold på rutinen
Tipset kommer fra(Saarah Samadani)
En god rutine gir forutsigbarhet - for alle.
- Med en plan eller rutine så mener jeg ikke at man skal følge en plan fra minutt til minutt. Men hver dag bør inneholde visse rutiner hva kommer til å våkne om morgenen, formiddagslur og nattesøvn. Å begynne med dette tidlig, kan gjøre at barnet tidlig får en god rytme gjennom dagen, som kan være med på å kontrollere mat- og sovesykluser.
6. Slipp rutinene innimellom
Tipset kommer fra (Saarah Samadani)
- Det vil alltid være forventninger til leggetid, våkentid og søvntrening. Men når barna får tenner, har feber eller er på reise er det viktig å følge deres behov på en annen måte.
- Da bruker jeg alltid den ekstra tiden på å kose, klemme og mate dem så mye som mulig. Og jeg er ekstra forsiktig når jeg lister meg ut av rommet deres etter leggetid, etter at de har sovnet.