Forumregler

Publisert Oppdatert

Diskusjonsforumet på er åpent for og kan brukes av alle våre medlemmer. For at alle skal trives i forumet er det nødvendig at vi har noen regler som alle plikter å følge. Disse reglene kan bli oppdatert, dette vil bli annonsert i forumet.


Kort info:

•Alle som kommer inn på Donald.no kan lese det som står skrevet i forumet. For å kunne delta i en tråd, skrive en kommentar eller starte en egen diskusjon, må man ha en bruker og være innlogget. Her kan du registrere deg på Donald.no.

• I forumet gjelder de samme regler som overalt ellers: Alle skal oppføre seg høflig og respektfullt overfor andre, og ikke mobbe, si stygge ting, banne eller legge ut upassende innhold.

• Om man føler seg plaget, opplever at noen skriver stygge ting, eller kommer over innhold som strider med reglene – ta kontakt med Redaksjonen. Det kan gjøres slik:

- Send en PM (link til Redaksjonens profil)
- Send en mail til [email protected].
- Bruk rapporteringsfunksjonen i forumet. (Det står ”Rapporter” på en link øverst ved hver kommentar.)


• Vi har moderatorer her på Donald.no. Det er medlemmer som er redaksjonens ”små hjelpere”. Disse har mulighet til å slette upassende innhold, eller fjerne deler av tekst osv.

• Du beholder opphavsretten til alle innlegg du skriver i forumet. Ved å sende disse inn gir du Egmont ubegrenset rett til å publisere dem på .Regler alle skal følge:

Brudd på disse reglene kan føre til låsing eller sletting av tråden, advarsel til medlemmet, og i verste fall utestengelse eller sletting av medlemskapet, alt etter alvorlighetsgrad.

1. Stygt språk og banning er ikke lov.

2. Rasistiske utsagn, bilder osv. er strengt forbudt.

3. Pornografi i all form er strengt forbudt.

4. Tekst og bilder som viser/beskriver vold er ikke lov.

5. Bilder/videoer/tekster som spiller tydelig på sex eller som inneholder mye nakenhet skal ikke legges ut på vår nettside.

6. Det skal ikke snakkes nedsettende om andre mennesker, andre medlemmer her på Donald.no, folkegrupper eller nasjonaliteter.

7. Det er strengt forbudt å ta over andre medlemmers brukere/utgi seg for å være et annet medlem. Dette ser vi veldig strengt på, det kalles identitetstyveri, og det er faktisk ulovlig i følge Norges Lover.

8. Det heller ikke lov å utgi seg for å være Redaksjonen eller medlemmer av redaksjonen. Det er heller ikke lov å kopiere Redaksjonens profilbilde.

9. Det skal ikke postes linker til nettsider med usømmelig eller ulovlig innhold.

10. Det skal ikke spammes, det vil si bruke en tråd til å bare skrive tull, enkeltord eller andre ting som ikke gir noen mening.

11. Vi tillater heller ikke posting av programkode.

12. Alle må vise forsiktighet rundt personlige opplysninger. Ikke legg ut ditt fulle navn, andres navn, adresser, telefonnummer og annen kontaktinformasjon. Vi fraråder å legge ut e-postadresser, linker til Facebook-profiler og lignende. Husk at alt man skriver i forumet kan leses av absolutt alle som vil, og ikke bare medlemmene her på Donald.no.

13. Det skal ikke legges ut tekst eller bilde av PMer (Personlige Meldinger/meldinger i innboksen din her på Donald.no) Det heter personlig melding av en grunn. Om noen er stygge med deg eller sender deg upassende ting på PM, skal Redaksjonen kontaktes.

14. Det skal ikke diskuteres spill med 18-årsgrense i forumet, og heller ikke legges ut bilder fra spill som viser vold, blod eller andre ting som kan virke støtende. Slike ting skal heller ikke utbroderes i tekst.Spesielle regler:

Forumet er delt inn i flere seksjoner/”rom”. Prøv å putte meldingene deres inn i det rommet der de hører hjemme. Moderatorene kommer til å flytte meldinger som ligger i feil rom. Diskusjon om fotballag hører for eksempel ikke hjemme i ”Donald Duck & Co”, men i ”Avslapningsrommet”. Hvis feilpostingene gjentar seg, vil medlemmet få en advarsel.Moderatorer

Her på donald.no har vi noen moderatorer, som fungerer som redaksjonens ”små hjelpere”. De følger med på at alle som er her inne følger medlemsreglene, og sier ifra til Redaksjonen om noen går over streken.

- Moderatorene på donald.no har blitt plukket ut av redaksjonen fordi redaksjonen mener at disse personene er aktive brukere som får med seg mye av det som skjer her på Donald.no, og kan være til god hjelp.

- Det å være moderator på donald.no er ingen jobb, og de som er det får ikke betalt for å gjøre den. Men de gjør det fordi de har lyst, og fordi de redaksjonen har vurdert de som verdige dette ansvaret. Det er altså ingen “stilling” som blir utlyst eller som man kan søke på, men rett og slett en avtale inngått mellom en bruker og redaksjonen.

- Moderatorene skal følge reglene på lik linje med alle andre, og har ikke særlige unntak fra disse. Det står også i moderatorreglene som de følger.

Moderatorer kan …

- flytte innlegg.
- slette eller sensurere deler av tekst.
- låse tråder.
- slette tråder.
- slette bilder.
- slette kommentarer (også på vegger, i artikler og blogger).
- slette Comic Creator-striper.
- endre Comic Creator-striper.
- slette blogginnlegg.
- utestenge et medlem fra forumet en gitt tid.
- rapportere hendelser videre til Redaksjonen, som vil ta stilling til hva som skal gjøres.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen