hvem er hvem i andeby

Pluto

Les om hunden til Mikke Mus, Pluto.

Publisert Oppdatert

Fødselsdag: Offisielt 5. september 1930, da filmen ?The Chain Gang? første gang ble vist for publikum. Pluto var da en navnløs blodhund som jagde Mikke Mus. Filmen var ferdig 18. august samme år.

Slektninger: Sønnen Lille Pluto er kjent fra både film og serier. I Donald nr. 30/1964 fikk vi dessuten møte Plutos oldefar og onkel. Oldefaren interesserte seg for matematikk, og helten hans var Niels Henrik Abel.

Kjæreste: Fifi og Dinah

Bosted: I et hundehus i Mikke Mus hage. Men som oftest klarer Pluto å lure seg til en soveplass inne i huset.

Yrke: Kjæledegge. Pluto har også hatt opptredener som skipshund, sirkushund og ?operastjerne?!

Hobby: Å sove og grave ned bein.

Klær: Hundehalsbånd. Iblant har Pluto genser på seg, som Minni Mus har strikket. Etter mye strev klarer han oftest å få genseren til å krympe, slik at katten Figaro må arve den.

Første opptreden i Norge: Desember 1948.

Annet: I begynnelsen var Pluto Minnis hund, og da het han faktisk Rover. I de første filmene Pluto var med, sa han et par ord. Han har vært med i 105 filmer til nå. Pluto har vært pasient på sykehus og hos tannlegen. På hundeutstillingen i Andeby i 1957 vant Pluto en tittel: ?Verdens latterligste hund?. I Donald Duck & Co nr. 25/64 får vi vite at på planeten Pluto finnes det intelligent liv. Innbyggerne ser selvsagt ut som Pluto.


Pluto på andre språk:
Norsk: Pluto
Svensk: Pluto
Dansk: Pluto
Finsk: Pluto
Engelsk:Pluto (the Pup)
Tysk: Pluto
Fransk: Pluto
Italiensk: Pluto
Portugisisk: Pluto

Se flere bilder av Pluto på neste side!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen