Carew sopte inn fem millioner i leieinntekter på én bygård

Tjener fett etter fotballkarrieren, men agentens inntekt har sunket etter at Carew la opp.

SOPER INN: John Carew investerer pengene han tjente som fotballproff i eiendom. Etter at fotballkarrieren er lagt på hyllen jobber han som skuespiller og fotballekspert. I tillegg er han altså investor. Dette bildet er fra en annen anledning.
SOPER INN: John Carew investerer pengene han tjente som fotballproff i eiendom. Etter at fotballkarrieren er lagt på hyllen jobber han som skuespiller og fotballekspert. I tillegg er han altså investor. Dette bildet er fra en annen anledning. Foto: Dominic Lipinski (Pa Photos)
Publisert

I 2010 kjøpte John Carew og agent Per A. Flod en bygård i Bygdøy Allé, på Oslos beste vestkant.

Sammen driver de utleie av bygården, og regnskapet for 2014 ble nylig offentliggjort.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ringe 02060.

Fotballagent Per A. Flod står for den daglige driften av bygården han har kjøpt sammen med Carew.
Fotballagent Per A. Flod står for den daglige driften av bygården han har kjøpt sammen med Carew. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Beskjedent overskudd

Tallene viser at Carew og Flod sopte inn like over 5,3 millioner kroner i leieinntekter på de 20 leilighetene.

Driftsresultatet var på 3,1 millioner kroner i overskudd, mens årsresultatet viste et beskjedent overskudd på 317.000 kroner.

– Det er mye rentekostnader på bygget, i tillegg har vi påkostet litt i utbedringer. Hensikten med å kjøpe bygården var å ha den som en langsiktig investering, sier Flod til Nettavisen.

Ifølge Statistisk sentralbyrå har priser på boliger steget med 40,9 prosent i Frogner bydel, hvor bygården ligger. Ut i fra de beregningene kan bygården være verdt nærmere 116 millioner kroner.

Trolig er den verdt mer.

– Jeg har ikke tallene her, men vi har påkostet den «et par millioner» etter at vi kjøpte den, forklarer Flod, som ikke ønsker å si noe om verdien.

– Vi har fått noen takseringer, men jeg sier ingen sum til deg.

Skattbar formue på 13,7 mill.

I et Carew-intervju med VG (krever innlogging) forrige måned gikk det frem at han eier 30 eiendommer i inn- og utland. Alt er leid ut.

Ifølge eiendomsregisteret eier han mange av eiendommene privat, altså ikke gjennom firmaer. Ifølge skattelistene har formuen til Carew økt fra 7,5 millioner i 2010 til 13,7 i inntektsåret 2013.

Han står oppført ingen, eller svært beskjedne inntekter, i skattelistene fra 2010 til og med 2013, men det er ingen hemmelighet at han har tjent gode millioner som fotballproff i utlandet.

VG anslo også at han hadde gjort boliginvesteringer for 150 millioner kroner. I intervjuet uttalte han følgende:

- Jeg har hatt en veldig god avkastning, hatt god vekst i økonomien. Nesten alle eiendomsprosjektene har gått ekstremt bra, ikke bare litt bra.

Hevder å ha gått ned i lønn

Agentens formue har derimot krympet fra nesten 9,7 millioner kroner til 5,5. Den skattemessige inntekten er derimot gått opp fra 620.000 til 990.000.

Lønnen i firmaet han eier sammen med Carew er også steget fra 2013 til 2014, men:

– Totalt sett har jeg gått ned i lønn. Det er litt komplisert ettersom jeg har fått lønn fra ulike selskaper, men i sum har jeg gått ned i lønn, noe som er riktig fordi jeg ikke lenger gjør like mye, etter at John (Carew) ga seg som fotballspiller.

– Det er en tid for alt, både for meg og John, og tiden vi hadde sammen da han var aktiv fotballspiller var fantastisk. Men nå investerer vi i eiendom og jeg merker på mange måter at tiden i fotballen er ute. Jeg holder også på å trappe litt ned, avslutter Flod.

BYGGET: På bygården i Bygdø alle 11 har John Carew sopte inn fem millioner i leieinntekter. Foto: Google Street View.
BYGGET: På bygården i Bygdø alle 11 har John Carew sopte inn fem millioner i leieinntekter. Foto: Google Street View.

Denne saken ble første gang publisert 30/07 2015.

Les også