Test av verktøy: Sirkelsager

Den billigste sirkelsagen er best

Best i test var Hitachis modell.

Nærbilde Hitachi
Nærbilde Hitachi
Publisert Oppdatert

Sirkelsagen er det el-verktøyet som flest har i hjemmet. Du bruker den til å lage rette snitt, og kan både dele bord på langs, kutte bord og dele store plater i alle varianter.

Les også: Slik fester du i gipsveggen

Vi har testet 4 sager i det vi kan kalle mellomsegmentet. Noe midt i mellom proffsager og billigsager. Vi har sett etter er den gode alroundsagen, som du kan bruke til alt fra å splitte grove bord til å lage fine snitt i benkeplater.

Sagene er testet i heltre benkeplate, sponplate, kryssfiner , benkeplate, MDF, 48 mm gran, 48 mm impregnert og 22 mm kledningsbord. Den riktige hardtesten her var det våte, halvfrossne impregnertbordet.

Les også: Spør eksperten om snekring og verktøy

Det som gir store utslag når du bruker en sirkelsag er bladet. Jo flere tenner, jo finere kutt. Færre tenner egner seg best til grove kutt i grove materialer. Vidre er skjæredybde viktig. Minimum skjæredybde må være 50 mm slik at du kan kutte en 48 x98. Størrelsen på sagen er også viktig for håndterbarheten. Størst mulig kraft i en minst mulig sag er en fordel.

Testen er utført av Klikks ekspert Per Christian Mathiesen, tømrermester og takstmann MNTF, og Mats Eriksen, tømrer og byggtekniker. Takk til byggmester Kjetil Eriksen for lån av lokale.

Les mer på Klikk.no:

Test av driller

Dette kan du forvente av en god stikksag

Stor test av snøspader

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning