Test av 18V driller

Nest billigst og klart best!

En litt overraskende vinner i vår test av hobbydriller.

Test: Vi har tetset 18V driller for hobbybruk
Test: Vi har tetset 18V driller for hobbybruk Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Om testen:

Om testen:

Testen er utført av vår verktøyekspert: Kenneth Lesterberg. Han er bas og tømrer, og jobber hos Veidekke avdeling Follo.

Drillene er veid, målt og selvsagt prøvd. I tillegg er de også testet på de tunge oppgavene. Det betyr store, lange treskruer og stor hullsag. I tillegg er hver drill kjørt kontinuerlig med stor motstand til batteriet er tømt.

Poeng

Drillene er gitt poeng fra en til seks, der seks er best. Alle kriteriene er vektet likt. Pris er ikke med i vurderingen.

Hobbydrillene har tatt steget opp i 18V-klassen, og vi er nysgjerrige på om dette er maskiner for hobbysnekkeren som trenger en drill med mye futt i. Vi har tatt med 5 driller. Alle fra alle de kjente, store verktøyprodusentene.

Ønsker lav vekt 

Størrelse og vekt, kapasitet, grep og balanse, betjening, batteri, lader, byggekvalitet og ekstrautstyr. Dette er kriteriene vi har brukt i denne testen.

Om du synes batteri er viktigst, bør du sjekke den ferske testen vår av verktøybatterier.

Lav vekt og kompakt design er stort stort pluss når du skal velge en slik drill. Da blir den lett å håndtere og du kan henge den i beltet om du ønsker det.

Når vi har vurdert kapasiteten på drillene er det ikke et et krav, men et stort pluss om de klarer de tunge jobbene. Da snakker vi om store, lange skruer og hullsag i luftekanalstørrelse.

God balanse

Drillen må være godt balansert og grepet må være så lite glatt som mulig. Drillen må også ha riktig størelse og gi god støtte.

Knapper og brytere må være gode å bruke, og de må ha riktig plassering, lett tilgjengelige med samme hånd som du holde drillen i. Helst uten å bytte grep, og gjerne med hansker. God kontroll på farten er også et pluss, særlig i lav hastighet.

Kontinuerlig bruk med kortest mulig ladepause er en fordel nå terrassen skal skrus. Da er lengst mulig brukstid og rask lader en fordel.

Nyttig ekstrautstyr gir vi pluss for. Likeledes trekker vi om det mangler utstyr som absolutt burde finnes på en slik dril.

Vinneren

Drillen fra Ryobi gjorde det jevnt bra på de fleste kriteriene, og er kåret til vinner av testen. På delt andreplass finner du drillen fra Biltema og Bosch.

Biltema er valget om du vil ha godt med krefter og lang brukstid. Velger du Bosch, får du en kompakt og lett drill som er enkel å bruke.

Vil du ha mer verktøystoff og tester? Sjekk ut Facebooksiden Snekring og verktøy

Les også:

Bruk dette trikset når du borer med hullsag

Slik får du ut en strippa skrue

Her er den beste hammeren

Stor test av vedkløyvere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning