Tid for matprat

Her er det rom for matlaging med barna, vennekvelder og kjappe frokoster.

Ved spiseplassen er det store vinduer fra gulv til tak. Husets midtparti har åpen mesanin og takvinduer fra Velux. Spisebordet «Rondo» fra Hilmers Hus. Bildene på veggen har Tom Ingvaldsen lagd selv av to stoffstykker fra
Marimekko, som er stiftet på to finerplater med rammer av listverk på baksiden.
Ved spiseplassen er det store vinduer fra gulv til tak. Husets midtparti har åpen mesanin og takvinduer fra Velux. Spisebordet «Rondo» fra Hilmers Hus. Bildene på veggen har Tom Ingvaldsen lagd selv av to stoffstykker fra Marimekko, som er stiftet på to finerplater med rammer av listverk på baksiden. Foto: Foto: Inger Mette Meling Kostveit
Publisert Oppdatert

Så mye kostet kjøkkenet

  • Kjøkkeninnredning kr 130 000
  • Hvitevarer 40 000
  • Barkrakker 1000
  • Bord og stoler 15 000
  • Selvlagede tekstilbilder 1000
  • Pendellamper 6000
  • Sum kr 193 000
Her samles venner til felles kokkelering

- Det såkalte samtalekjøkkenet fra Kvik inspirerte oss til et åpent rom med en stor samlende arbeidsøy. Modellen "Viva" ga oss dessuten stilen og løsningene vi ønsket oss uten at vi behøvde å overskride budsjettet, sier huseier Tom Ingvaldsen.

Han og kona Hanne ønsket seg et stilrent og moderne kjøkken, men innenfor et forholdsvis stramt budsjett. Kjøkkenet ligger i en nybygd enebolig på Kolbotn i Akershus. Huset, av typen "Nexus" fra Norbo, ble noe utvidet for å passe til trebarnsfamiliens ønsker og behov, og kjøkkenet ble tilgodesett med 4 kvm ekstra gulvplass.

Sosialt og fargerikt

- Vi ønsket oss et funksjonelt hus med god flyt, der kjøkkenet skulle være det sosiale midtpunktet, sier Tom Ingvaldsen.

I en hektisk hverdag er det svært verdifullt for den travle familien å ha et kjøkken hvor de kan samles til sosialt samvær rundt matlaging og måltider. For ytterligere å understreke den åpne romløsningen valgte de å bygge alt av høyskap og hvitevarer inn i veggen mot badet. Alle vegg- og takflater i hele huset er hvite, og er en god bakgrunn for resten av interiøret. Gulvene er i hvitpigmentert eikestav.

- Når alt er lyst er det viktig å få inn noen elementer som har en tydelig signatur, mener han.

I tråd med dette er kjøkkeninnredningen i brun og svart finer, og alt tilbehør holdt i rødt eller svart. Familiens samtalekjøkken fungerer helt etter planen: Her kan barna delta i matlagingen, her samles venner til felles kokkelering og lange måltider, og her kan de innta en rask frokost før de fyker av gårde på jobb.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning