Test av batterier

Vi har testet 43 batterier

Billigbatteriene gjør det best.

Test: Vi har testet batterier
Test: Vi har testet batterier Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Vi har testet AA og AAA-batterier. Vi har tatt med alle typer batterier i hver kategori. Fra billigbatterier til dyre litiumbatterier.

I testen har vi ganske enkelt har målt hvor lenge hvert enkelt batteri varer. Ut fra det har vi regnet ut kostnaden per wattime.

Hvert batteri er målt fra det er fullt til det er så tomt at det ikke har noen praktisk nytte. (0,8 V) Vi har justert for temperatur underveis, siden dette påvirker kapasiteten på batteriet. Vi har kun målt ett batteri av hver type.

Vår ekspert i denne testen er Denis Hennessy. Han er programutvikler og har ved hjelp av en Arduino bygget en enkel enhet som måler hvor mye strøm batteriene produserer. Han har tidligere gjort en tilsvarende test på sin blogg.

Kriterier

Vi har vektet kapasitet og kostnad per wattime likt. Er du kun opptatt av kostnad eller kapasitet har vi laget egne grafer som viser hvert av disse underkriteriene. En som viser kapasitet angitt wattimer og en som viser pris per wattime.

Prisene vi har basert oss på er innhentet i april.

Tøff test

Normalt vil batteriene hente seg inn når enheten du bruker dem i blir slått av. Her belaster vi batteriene til de er tomme. Helt uten pauser. Derfor er tiden vi har brukt på å lade ut batteriene i denne testen ikke er relevant for normal bruk.

Billig er bra

Det er stor forskjell på prisen. Men med unntak av litiumbatteriene, presterer batteriene ganske likt. Det betyr at billigbatterier er et godt valg, særlig om du er opptatt av hvor mye du får for pengene

Poeng

Alle batteriene er gitt poeng på en skala fra en til seks, der seks er best. Vi har brukt hele skalaen. Det betyr at karakter seks eller en er best eller dårligst, med utgangspunkt i dette utvalget.

Les også:

17 vanvittige gadgets til ipad

Her er de beste prutetipsene

Test av robotstøvsugere

Stor test av babycaller

Test av termoser

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning