Tema: Gang

På millimeteren

Familien satte et rommelig garderobeskap i en bitte liten entré.

Foto: Siri Møller
Publisert Oppdatert
Dørene heter NoGa Divided og er i hvitt glass med sølv omramming, fra Elfa Norge.
Dørene heter NoGa Divided og er i hvitt glass med sølv omramming, fra Elfa Norge. Foto: Siri Møller

Entreen var liten som en skoeske - 185 x 125 cm. Desto større var utfordringen med å skape garderobeplass til en familie på fire. Entreen skulle romme plass til yttertøy og fottøy til en aktiv familie, samtidig som det ikke måtte føles overfylt. Løsningen ble å bruke måltilpassede skyvedører som utnytter hele bredden og høyden i rommet.

Men først ble det gamle, heldekkende teppet fjernet fra gulvet, og det ble montert varmekabler og nye fliser. De lange og smale flisene ble lagt halvt om halvt og i samme retning som eikeparketten i rommet ved siden av.

Lysthus

Deretter ble gangen tapetsert med et turkis tapet. Egentlig hadde familien sett seg ut en helt annen farge, men for sikkerhets skyld lånte de med seg flere prøver hjem.

- Det gjorde vi lurt i, for prøvene så helt annerledes ut i lyset i gangen vår. Det vi likte best i butikken, ble bare kjedelig. Isteden endte vi opp med det vi egentlig hadde som sistevalg, sier Kjetil Ødegaard.

Når man kommer inn i gangen utenfra, føles det nesten som å trå inn i et gammeldags lysthus. Små, stiliserte fugler flakser rundt og får familien og besøkende i godt humør. I taket er det montert en skinne med spotter. De lyser opp de gylne, sølvfargede bladene på tapetet, og gjør det lett å se hva som er inni skapet.

Fleksibel innredning

For å utnytte skapplassen best mulig, valgte familien en fleksibel løsning fremfor en standard innredning.

- Det gjør det enkelt å flytte på hyller og hengere når barna blir større og behovene endrer seg. Alle har hver sin faste, uttrekkbare skuff, så nå finner vi igjen hanskene og luene våre, sier Kjetil Ødegaard.

Han monterte garderobeskapet selv.

- Selv en byråkrat med ti tommeltotter klarte det, smiler han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning