Vekkerklokke

Våkne opp til soloppgang

Med denne vekkerklokka kan du våkne opp til soloppgang hver dag, uansett når du står opp.

Publisert Oppdatert
LYS OPPVÅKNING: Vekkerklokker med innbygd soloppgang kan gjøre de mørke vinterdagene litt lysere.  Her er Wake-up Light fra Phillips.
LYS OPPVÅKNING: Vekkerklokker med innbygd soloppgang kan gjøre de mørke vinterdagene litt lysere. Her er Wake-up Light fra Phillips.
SOLOPPGANG: Lyset stiger gradvis til full styrke, og gir kroppen din signal om å starte oppvåkningsprosessen.
SOLOPPGANG: Lyset stiger gradvis til full styrke, og gir kroppen din signal om å starte oppvåkningsprosessen. Foto: Foto: Enklere Liv

Det er i hvert fall tanken bak de nye orginale vekkeklokkene med innebygd soloppgang. Disse vekkerklokkene fyller rommet gradvis med lys akkurat som soloppgangen.

Les også: Stemningslamper for de vågale

En slik naturlig oppvåkning skal gjøre deg spesielt frisk og opplagt.

Simulerer soloppgang

At mange er trøtte i vinterhalvåret skyldes ofte mangel på naturlig lys. Særlig kan det være vanskelig å stå opp om morgenen når mørket ligger som et teppe utenfor vinduet. Vekkerklokker som simulerer en ekte soloppgang, skal ifølge produsentene ha en positiv effekt på mennesker.

Se video: Ekspertene om vinterens lampetrender

Om morgenen stiger lyset gradvis til full styrke. Det gjør at kroppen din får signal om å starte oppvåkningsprosessen mens du ennå sover.

Lurer hjernen

Hjernen lures dermed til å tro at dagen gryr, og produksjonen av søvnhormonet melatonin reduseres. Når vekkerklokken ringer skal kroppen allerede være innstilt på at det er morgen, og du våkner lettere.

Om kvelden kan du sovne til en solnedgang, som gir kroppen anledning til å roe seg før du legger deg til å sove.

Billig og dyrt

Et søk på nettet viser at vekkerklokkene varierer mye i pris. Avhengig av merke og funksjoner kan du regne med å betale mellom 599 og 2295 kroner.

Les også: Stående lyspunkter

Wake-up Light fra Philips inkluderer behaglige vekketoner fra skogsfugler, vindklokkspill eller afrikansk jungel. Den har også FM-radio. Prisen varierer mellom 1300 og 1500 kroner. Du får blant annet kjøpt den hos Elkjøp og i nettbutikken Komplett.no.

En lignende type vekkerklokke finner du også på Enklereliv.no. Dersom du kan unnvære FM-radioen, kan du få vekkerklokke med innebygget soloppgang for 599 kroner på nettbutikken pixmania.com. Flere averterer også på Finn.no.

Vekkerklokkene kan også brukes som senge- eller leselampe.

Kilde: Enklereliv.no

Les mer om belysning:

Riktig lys på badet!

Lysende dyr til vintermørket.

Lekne lamper!

Lamper til barnerommet

Fleksibel veggpynt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning