Død, murstein og halvnaken Kate Moss på soverommet

Er dette Norges råeste soverom?

Bleksvampet murstein, en sexy Kate Moss og en dæsj død gjør dette soverommet til noe utenom det vanlige.

RÅTT OG FEMI: Teglsteinsveggene i den over hundre år gamle bygårdsleiligheten er svampet for å oppnå en lys, sandaktig tone.
RÅTT OG FEMI: Teglsteinsveggene i den over hundre år gamle bygårdsleiligheten er svampet for å oppnå en lys, sandaktig tone. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert
KULE CAMILLA: Camilla Berntsen i en Kate Moss-aktig positur i skinnstolen hun har tatt med hjem fra et marked i Paris. Tekstiler fra Missoni.
KULE CAMILLA: Camilla Berntsen i en Kate Moss-aktig positur i skinnstolen hun har tatt med hjem fra et marked i Paris. Tekstiler fra Missoni. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
Jeg unngår det som er mainstream

Folk flest ønsker at soverommet skal ha så få forstyrrende elementer som mulig. Men Camilla Berntsen er ikke som folk flest.

Hun er en av kvinnene bak den særpregede interiørbutikken Millas Boutique i Oslo. Og hun er heller ikke redd for særpreg på hjemmebane. Tvert i mot.

Soverommet hennes byr på et vell av inntrykk. Værelset er både peisestue, bad og soverom i ett.

Det finnes ingen rene flater her inne. Veggene består av eksponerte murstein av det røffe slaget, og er dekorert med gamle, indiske speil og et utfordrende bilde av supermodellen Kate Moss.

Blikket vandrer ikke fritt, men ledes hit og dit, mellom glamour og død, fra paljettkledde puter til monteren med dyreskaller, via en utstoppet ravn.

Kvinnen mot strømmen

- Jeg liker det som er annerledes og unngår det som er mainstream, sier Camilla Berntsen til magasinet Bonytt.

Men hva om denne stilen en dag skulle bli en av de store trendene?

- Det røffe og glamorøse vil nok alltid ligge i bunnen hos meg, men jeg vil la det komme til uttrykk på andre måter.

Dessuten er det stadig fornying på gang. Camilla endrer heller tiden, ikke store grep, men små detaljer.

KULE KATE: Motivet av supermodellen er velkjent. Ved nærmere ettersyn oppdager man at kunstneren har malt direkte på det ikoniske fotografiet. Bildet er en bryllupsgave. Sengetøy fra Missoni, Milla Boutique. Puter fra Missoni, Dis i Stockholm og Fretex.
KULE KATE: Motivet av supermodellen er velkjent. Ved nærmere ettersyn oppdager man at kunstneren har malt direkte på det ikoniske fotografiet. Bildet er en bryllupsgave. Sengetøy fra Missoni, Milla Boutique. Puter fra Missoni, Dis i Stockholm og Fretex. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Akkurat nå er det særlig makabre rekvisitter som dominerer. Men hun går ikke over lik for å få det som hun vil.

MEMENTO MORI: Vinduskarmen er dekorert med effekter som minner
om livets forgjengelighet; en utstoppet ravn og hodeskaller fra en rev,
et ekorn og en hare fra en butikk i New York.
MEMENTO MORI: Vinduskarmen er dekorert med effekter som minner om livets forgjengelighet; en utstoppet ravn og hodeskaller fra en rev, et ekorn og en hare fra en butikk i New York. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

- Jeg elsker rare og det ekle. Jeg holdt en gang på å kjøpe en ekte hodeskalle, men lot det være. Grensen går vel der.

Fordeler og ulemper

Det røffe uttrykket sørger ikke bare for særpreg. Det byr også på praktiske fordeler.

- Vi slipper å være forsiktige her inne. En ripe eller et hakk vil uansett ikke syens. Det er i seg selv noe man blir avslappet av.

Selv om soverommet byr på mange inntrykk, opplever ikke Camilla rommet som kaotisk. Fagebruken er begrenset - det går for det meste i jordfarger.

Resultatet er at tingene synes å passe til hverandre, fremfor å konkurrere hverandre ut.

Men særpreget kommer ikke helt uten ulemper. Særlig kombinasjonen bad/soverom byr på hverdagslige utfordringer.

- Vi må sitte og dusje, og likevel blir det vannsøl på gulvet. Det er nok derfor vi synes det er ekstra deilig å være på hotell, innrømmer Camilla.

Stilen er altså røff i kantene, men utpreget maskulin er den ikke.

KOMBIROM:  Badekar med ørneklør, skinnstol fra et marked i Paris og en oppmurt peis er uvanlige innslag i norske soverom. Den åpne
garderoben er delvis skjult bak et velourforheng fra Moltex.
KOMBIROM: Badekar med ørneklør, skinnstol fra et marked i Paris og en oppmurt peis er uvanlige innslag i norske soverom. Den åpne garderoben er delvis skjult bak et velourforheng fra Moltex. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Fra taket henger en lysekrone med dinglende prismer og sengen er fylt opp av puter. Vesker, smykker og kosmetikk er en del av dekorasjonen.

Vi må lete en stund for å finne tegn på at det også bor en mann her.

- Ved servanten står det en barberkost som tilhører mannen min. Det er riktignok ikke han som er mest involvert i innredningen her, men han elsker rommet vårt. Han også.

Les også.

Tips til trivsel på soverommet

UØVRENT OG FORFINET: Den klassiske porselensservanten står i sterk kontrast til innrammingen, som bærer preg av uvørent murerarbeid.
UØVRENT OG FORFINET: Den klassiske porselensservanten står i sterk kontrast til innrammingen, som bærer preg av uvørent murerarbeid. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Såpekokeri ble trendleilighet

Maskulint og feminint bad

Jordfarger på motemoloen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning