Oppbevaring

Pakkingen helt i boks

Finner du enklere pakking enn dette må du tipse oss.

ENKELT: Raskere pakking, enklere transport og ingen utpakking. De smarte plastboksene kan brukes til mer enn oppbevaring av julepynt.
ENKELT: Raskere pakking, enklere transport og ingen utpakking. De smarte plastboksene kan brukes til mer enn oppbevaring av julepynt. Foto: FOTO: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Raskere pakking, enklere transport og ingen utpakking.

De smarte plastboksene kan brukes til mer enn oppbevaring av julepynt

Her er det egentlig bare å lære av proffene, de som driver med containertransport. Bytter du ut containeren med en plastboks med lokk, har du et opplegg som er like effektivt.

Kassene er lette å pakke i og lette å stable i bilen. Når du får dem inn på hytta, er det bare å sette dem inn i hyllesystemet på rommet der de skal være.

Alt går i boksen

- Vi pakker alt av mat og andre tørrvarer i plastkasser, forklarer hytteeier Karin Schaug. - Vi lærte dette, ikke overraskende, av et tysk par vi var på ferie med.

Familien har tre hytter, og de bruker kassesystemet på alle. Opplegget er spesielt smart når de skal pakke til den strømløse hytta på fjellet, forklarer Schaug.

- Da er det gjerne viktige ting som tørkeruller og ekstra stearinlys som jeg kommer på i siste liten. Alt det går i en siste-liten-kasse, forteller hun.

Lag et hyllesystem

Smartstore: Veggskinne 120 cm, kr 119 
Hylleknekt 40 cm, kr 69 
Boks: 50x39x26 cm, kr 129 
Bauhaus og Clas Ohlson
Smartstore: Veggskinne 120 cm, kr 119 Hylleknekt 40 cm, kr 69 Boks: 50x39x26 cm, kr 129 Bauhaus og Clas Ohlson Foto: FOTO: Øivind Lie
Klesskap: Alt du tar frem og tilbake til hytta kan pakkes i plastkasser. 
Da slipper du å gå og lete i plastposer og bager når du skal ha tak i noe
Klesskap: Alt du tar frem og tilbake til hytta kan pakkes i plastkasser. Da slipper du å gå og lete i plastposer og bager når du skal ha tak i noe Foto: FOTO: Øivind Lie
Her er det egentlig bare å lære av proffene, de som driver med containertransport. Bytter du ut containeren med en plastboks med lokk, har du et opplegg som er like effektivt.
Her er det egentlig bare å lære av proffene, de som driver med containertransport. Bytter du ut containeren med en plastboks med lokk, har du et opplegg som er like effektivt. Foto: FOTO: Øivind Lie

For å gjøre det enda enklere, kan du lage et hyllesystem på hytta, slik at du kan skyve plastboksene rett inn. Du kan lage skap til både matvarer og klær.

Du bør velge et system med en metallskinne du skrur på veggen, og knekter som kan settes i forskjellige høyder. Alt kan også kjøpes ferdig, slik som systemet fra Curver eller Ikeas Trofast-system.

Tåler transport

Når du skal kjøpe kasser, kan det være lurt å styre unna de billigste. Hold deg til en type der alle kassene har samme bredde og dybde. Vil du ha flere størrelser, kan høyden varieres. De bør være gjennomsiktige, robuste, tåle frost, og det er en fordel om de har lokk som kan låses fast. Da har du din egne, lille transportcontainer som holder innholdet tørt og uskadet.

Med lange hylleknekter og veggskinner kan du lage en løsning som gjør at du kan henge boksene over hverandre. Da blir kanten på boksen hengende på hylleknekten. Disse systemene består av en skinne du skrur på veggen og hylleknekter. Knektene kan du feste på skinnen i forskjellige høyder. 
Veggskinne 90 cm, kr 25. Hylleknekt 24 cm, kr 29. Elfa Bærelist 135 cm, kr 129 Veggskinne 200 cm, kr 179 Hylleknekt, kr 49 
De store bygge­varekjedene og Clas Ohlson.
Med lange hylleknekter og veggskinner kan du lage en løsning som gjør at du kan henge boksene over hverandre. Da blir kanten på boksen hengende på hylleknekten. Disse systemene består av en skinne du skrur på veggen og hylleknekter. Knektene kan du feste på skinnen i forskjellige høyder. Veggskinne 90 cm, kr 25. Hylleknekt 24 cm, kr 29. Elfa Bærelist 135 cm, kr 129 Veggskinne 200 cm, kr 179 Hylleknekt, kr 49 De store bygge­varekjedene og Clas Ohlson. Foto: Produsentene

I tillegg kan kassene fraktes på skuter eller stroppes på sekken. Uansett vær.

Les også:

Slik henger du opp lampene riktig

Se våre inspirerende interiørbilder

Du kan også kjøpe en helt ferdig løsning, slik som denne fra Ikea. Der er det frest spor i skroget slik at du kan skyve kassene rett inn. Den heter Trofast. Stamme, h 145 cm, kr 345. Boks, 42x30x23, kr 30. I tillegg finnes bokser og hyllesystemer hos Biltema, Jula, Jysk og andre tilsvarende kjeder.
Du kan også kjøpe en helt ferdig løsning, slik som denne fra Ikea. Der er det frest spor i skroget slik at du kan skyve kassene rett inn. Den heter Trofast. Stamme, h 145 cm, kr 345. Boks, 42x30x23, kr 30. I tillegg finnes bokser og hyllesystemer hos Biltema, Jula, Jysk og andre tilsvarende kjeder. Foto: FOTO: Produsenten

Slik hacker du den gamle ovnen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning