Tenåringsrom

Dette ble faktisk et kult tenåringsrom

Lurer du på hvordan gjør det?

FØR: Slik så rommet ut før det ble gjort om, med gulnet furu overalt.
FØR: Slik så rommet ut før det ble gjort om, med gulnet furu overalt. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert
TENÅRINGSROM: - Jeg ba om noe strammere i mer nøytrale farger, men er veldig fornøyd med det jeg har fått, sier Sigbjørn Lund.
TENÅRINGSROM: - Jeg ba om noe strammere i mer nøytrale farger, men er veldig fornøyd med det jeg har fått, sier Sigbjørn Lund. Foto: FOTO: Espen Grønli

Et tenåringsrom har ofte flere funksjoner. Om ettermiddagen er det et arbeidsrom, om kvelden er det en stue og om natten er det et soverom.

Derfor kan det være vanskelig å finne løsninger som både er praktiske og som ser bra ut.

Dessuten er det begrenset hvor mange år rommet skal brukes på denne måten. Oppussing begrenses gjerne til et malingsstrøk og noen nye detaljer.

Det kan være greit å være bevisst på hvor man skal legge pengene når man opererer med budsjett.

For interiørarkitekt Ida Lundqvist var det ingen tvil om at det gulnede furupanelet skulle få noen lag med maling.

Utfordringen ble å overtale beboeren om at farger var en god idé.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ETTER: Sigbjørns nye rom er delt opp i to avdelinger. Dette er sofaavdelingen, til høyre i bildet skimtes kontorkrok og til venstre i bildet, bak den nye garderoben, er det nå sovealkove. Fargekoden på veggen er NCS S 2000-N. De store grå putene er fra Ikea, den grønne er fra HM Home, putene med botanisk trykk og skrift er fra Princess, og puten med marmormønster er fra Kremmerhuset. Sofabordet er fra Ellos, kopp og skål er fra Nille, og telysholdere i betong og glassvasen er fra Granit. Klatrebildet er fra Copycat Lysaker og speiler Sigbjørns klatreinteresse. Taklampen er satt sammen av ti pæresokler med armatur fra Clas Ohlson.
ETTER: Sigbjørns nye rom er delt opp i to avdelinger. Dette er sofaavdelingen, til høyre i bildet skimtes kontorkrok og til venstre i bildet, bak den nye garderoben, er det nå sovealkove. Fargekoden på veggen er NCS S 2000-N. De store grå putene er fra Ikea, den grønne er fra HM Home, putene med botanisk trykk og skrift er fra Princess, og puten med marmormønster er fra Kremmerhuset. Sofabordet er fra Ellos, kopp og skål er fra Nille, og telysholdere i betong og glassvasen er fra Granit. Klatrebildet er fra Copycat Lysaker og speiler Sigbjørns klatreinteresse. Taklampen er satt sammen av ti pæresokler med armatur fra Clas Ohlson. Foto: FOTO: Espen Grønli

Flere funksjoner

Oppfordringen fra Sigbjørn Lund (15) var som følger:

Bonytt-hjelpen

Bonytt-hjelpen er et konsept hvor du som leser kan søke og vinne 15 timers interiørhjelp til en verdi av 15 000 kroner.

Eksperten kommer hjem til deg, og sammen kommer dere fram til en løsning på dine interiørutfordringer som skal ferdigstilles i løpet av seks måneder fra arbeidet går i gang.

Håndverkere, materialer, møbler og interiørprodukter koster du selv, innenfor avtalt budsjett.

På Bonytt.no kan du lese mer om konseptet og få fremgangsmåte til hvordan du søker om hjelp.

- Jeg skal få gjøre om husets hybel til et tenåringsrom, men har begrenset budsjett. Kan dere hjelpe?

I hybelen var blant annet et lite kjøkken, men dette ble fjernet til fordel for en egen sovesone. Her forteller interiørarkitekten mer om prosessen bak.

Hvordan startet dere prosjektet?

- Sigbjørn viste meg bilder av interiører han likte, og vi snakket om hva slags hobbyer han har. Så gjorde vi en funksjonsanalyse av rommet, og bestemte oss for å dele det i to avdelinger; én sosial sone med sofa, TV og kontorkrok, og én sovesone. Jeg måtte overtale han til å bruke mer farge enn han ønsket, og til å bruke sponplater, forteller interiørarkitekt Ida Lundqvist.

Hun ønsket nemlig å tenke langsiktig.

- Han skal ha dette rommet i flere år, og iblant må jeg støtte meg til min erfaring som interiørarkitekt og tenke at jeg vet bedre enn kunden hva de vil like over tid, sier hun.

Brukte farger som soneinndelere

Hvorfor har du valgt ulik fargepalett i de to sonene?

- De ulike fargene markerer sonene tydelig, de føles ulikt på kroppen og understreker at sonene har forskjellige funksjoner.

Hva var grunnen til at dere gikk over budsjett?

- Hybelen hadde et kjøkken som måtte fjernes av fagfolk for at vi skulle kunne bygge sovealkove der i stedet. Og Sigbjørns familie ønsket å sette bort malejobben fremfor å gjøre alt selv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SMARTE DETALJER: Fra venstre: 1) Sponplaten fra Maxbo er dekket med en glassplate for å gjøre den mer behagelig å jobbe på. Tavleveggen bak gir karakter til rommet. Lampen og skuffeseksjonen er fra Ikea. 2) Sovealkoven har fått en dypere veggfarge. Den virker omsluttende, nærmest som en god klem. Krokene er fra Habitat. 3) Kjøkkenmoduler fra Ikea er som Lego for voksne. Interiørarkitekten bygget garderobeplass med en åpen hylle av sponplater, som slipper lys gjennom til sovealkoven. 4. En ung og sporty livsstil kler røffe materialer. Hyllen av sponplater er tegnet av interiørarkitekt Ida Lundqvist og snekret av Sigbjørns farfar. Her får filmer, dataspill, joysticks og fjernkontroller godt med plass.
SMARTE DETALJER: Fra venstre: 1) Sponplaten fra Maxbo er dekket med en glassplate for å gjøre den mer behagelig å jobbe på. Tavleveggen bak gir karakter til rommet. Lampen og skuffeseksjonen er fra Ikea. 2) Sovealkoven har fått en dypere veggfarge. Den virker omsluttende, nærmest som en god klem. Krokene er fra Habitat. 3) Kjøkkenmoduler fra Ikea er som Lego for voksne. Interiørarkitekten bygget garderobeplass med en åpen hylle av sponplater, som slipper lys gjennom til sovealkoven. 4. En ung og sporty livsstil kler røffe materialer. Hyllen av sponplater er tegnet av interiørarkitekt Ida Lundqvist og snekret av Sigbjørns farfar. Her får filmer, dataspill, joysticks og fjernkontroller godt med plass. Foto: FOTO: Espen Grønli

Budsjett for forvandlingen:

24 000 kr: inventar

3 000 kr: belysning

39 000 kr: maling, malejobb, rørlegger, elektriker og materialer

1 500 kr: bilde fra Copycat Lysaker

67 500 kr: totalt

Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.

SOVEALKOVE: Grønnfargen på veggen har fargekode NCS S 6010 B70G. Bordet i hjørnet er tegnet av interiørarkitekt Ida Lundqvist. Det er lagd av planker fra Maxbo og festet sammen med en svart stropp. Totalprisen kom på rundt 200 kroner. Papegøyeputen er fra Hansen & Dysvig. Hyllene og sengen er fra Ikea, og teppet er fra Ellos.
SOVEALKOVE: Grønnfargen på veggen har fargekode NCS S 6010 B70G. Bordet i hjørnet er tegnet av interiørarkitekt Ida Lundqvist. Det er lagd av planker fra Maxbo og festet sammen med en svart stropp. Totalprisen kom på rundt 200 kroner. Papegøyeputen er fra Hansen & Dysvig. Hyllene og sengen er fra Ikea, og teppet er fra Ellos. Foto: FOTO: Espen Grønli

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning