Pusse opp gang

Denne gangen fikk en real oppussing

Med fem døråpninger var den lille gangen både travel og rotete. Interiørarkitekten samlet trådene til en lys og rolig velkomst.

FØR: Det var kun ett sted i gangen det var plass til skap, men den nye eieren ønsket ikke tidligere eiers gardinløsning. I stedet ble hun nødt til å se på vifterør og rot i noen måneder. Gulvflisene var også visuelt uryddige.
FØR: Det var kun ett sted i gangen det var plass til skap, men den nye eieren ønsket ikke tidligere eiers gardinløsning. I stedet ble hun nødt til å se på vifterør og rot i noen måneder. Gulvflisene var også visuelt uryddige. Foto: Privat
Publisert

– Beboeren ønsket seg en smidig gang med praktiske løsninger som gjør den enkel å holde ryddig, sier interiørarkitekt Ida Lundqvist.

Gangen var en travel gangsone med begrensede muligheter for oppbevaring og et vifterør øverst langs veggen.

Tidligere eier hadde gjort om kjøkkenet til soverom, og flyttet kjøkkenet inn i stuen.

– Derfor gikk det et rør fra kjøkkenviften langs taket i gangen, som vi måtte skjule.

– Hvordan løste dere dette?

– Fagfolk fra Kinowski Bygg Service har spesialbygget en garderobe som går fra gulv til tak. Dette gir masse oppbevaringsplass og skjuler vifterøret, sier Lundqvist.

STOR FORANDRING: Den lille gangen er helt transformert! Gulvet er nytt med store fliser, Pro Matrix lys grå fra Modena, 60 x 60 cm, som er rettskåret og sklisikre. I tillegg er vegger, tak og skap malt i samme farge – Minty Breeze 7163, Lady Pure Color supermatt, fra Jotun. Med litt skjæring i Pax skapskrog fra Ikea, fikk snekkerne plass til vifterøret og samtidig utnyttet hele veggens lengde til oppbevaring. Planten har fått potteskjuler fra Skagerak.
STOR FORANDRING: Den lille gangen er helt transformert! Gulvet er nytt med store fliser, Pro Matrix lys grå fra Modena, 60 x 60 cm, som er rettskåret og sklisikre. I tillegg er vegger, tak og skap malt i samme farge – Minty Breeze 7163, Lady Pure Color supermatt, fra Jotun. Med litt skjæring i Pax skapskrog fra Ikea, fikk snekkerne plass til vifterøret og samtidig utnyttet hele veggens lengde til oppbevaring. Planten har fått potteskjuler fra Skagerak. Foto: Filippa Tredal

Les også: 70-tallshuset ser helt vanlig ut fra utsiden, men innsiden er helt spesiell

Rolig inntrykk med samme farge

Ved å male hele rommet i samme farge, unngår man mange kontraster, slik at inntrykket blir roligere.

– Vi valgte en lys grønnyanse, som er frisk og deilig.

I tillegg ble de smale, litt uryddige gulvflisene byttet ut med noen i stort format, med veldig tynne fuger i samme farge.

– Fliser er praktisk i gangen, men nå stjeler ikke gulvet oppmerksomheten, det tilfører ro.

– Hvordan valgte du farger og stil?

Dette kostet forvandlingen:

  • Skap, inkl. spesialdører og knotter: kr 28 800
  • Speil fra glassmester: kr 5880
  • Kunstfoto: kr 5000
  • Håndverkere: kr 100 000*
  • Belysning og elektriker: kr 12 000
  • Gulvfliser: kr 4300
  • Totalt: kr 155 980

Prisen på håndverkere er estimert, ettersom de gjorde tre rom samtidig og en del spesialtilpasninger.

– Gangen henger sammen med nesten alle rom i huset, og eier pusset samtidig opp et soverom i hver ende av gangen. Derfor sørget vi for at fargebruken i rommene kler hverandre. Inn mot stuen fjernet vi dørkarmen, slik at overgangen ble mer sømløs, sier hun.

Den grønne nyansen i gangen fungerer nærmest som en nøytral farge, slik at man kan ha det tilbehøret man ønsker.

– Stilen er enkel og klassisk, noe som passer godt i små leiligheter, og som også gjør det enkelt om man vil endre farge senere.

Styling: Rikke Bye-Sondresen

Les også: Huset hadde blitt beslaglagt fra en kriminell bande – da gjorde Ørnulf et kupp

PLASS: Nisjen på enden av skaprekken er et perfekt sted å legge fra seg nøkler og ting, i tillegg gir den mulighet for å sette et personlig preg på rommet.
PLASS: Nisjen på enden av skaprekken er et perfekt sted å legge fra seg nøkler og ting, i tillegg gir den mulighet for å sette et personlig preg på rommet. Foto: Filippa Tredal
LYST: Utover nye lyse fliser og en helhetlig farge er det satt inn godt med belysning i gangen, med to dimbare Vox spotskinner fra Lysbutikken. Rommet, som er uten vindu, er dermed godt opplyst hele tiden. Fotokunsten er av Andreas Winther med motiv fra Mardalsfossen i Møre og Romsdal, beboers hjemfylke.
LYST: Utover nye lyse fliser og en helhetlig farge er det satt inn godt med belysning i gangen, med to dimbare Vox spotskinner fra Lysbutikken. Rommet, som er uten vindu, er dermed godt opplyst hele tiden. Fotokunsten er av Andreas Winther med motiv fra Mardalsfossen i Møre og Romsdal, beboers hjemfylke. Foto: Filippa Tredal
KNAGGER: Ved inngangsdøren er det satt opp en knaggrekke fra Pur Norsk, slik at man enkelt kan henge fra seg jakke og veske. På motsatt side er det montert et speil i helfigur, spesialbestilt fra glassmester Reidar Hesler. En liten puff fra Eske Interiør både frisker opp og er et praktisk sittested når man tar på seg sko.
KNAGGER: Ved inngangsdøren er det satt opp en knaggrekke fra Pur Norsk, slik at man enkelt kan henge fra seg jakke og veske. På motsatt side er det montert et speil i helfigur, spesialbestilt fra glassmester Reidar Hesler. En liten puff fra Eske Interiør både frisker opp og er et praktisk sittested når man tar på seg sko. Foto: Filippa Tredal

Denne saken ble første gang publisert 29/07 2020.

Les også