Før og etter

Dette er faktisk den samme gangen

Planløsningen med de to entreene er som før, men flatene og oppbevaringsløsningene har fått et løft.

FØR OG ETTER: Flatene i den gamle gangen var robuste, og planløsningen kurant. Men entreen var mørk, og mangelen på oppbevaringsløsninger gjorde at det fort ble uryddig.Fra hovedgangen kommer man inn i enda en gang. Valget av samme gulvfliser binder de to rommene sammen. Sittebenken er fra Woud/ Houz, den vegghengte hyllen fra Søstrene Grene. Vegglampen er fra Molo.
FØR OG ETTER: Flatene i den gamle gangen var robuste, og planløsningen kurant. Men entreen var mørk, og mangelen på oppbevaringsløsninger gjorde at det fort ble uryddig.Fra hovedgangen kommer man inn i enda en gang. Valget av samme gulvfliser binder de to rommene sammen. Sittebenken er fra Woud/ Houz, den vegghengte hyllen fra Søstrene Grene. Vegglampen er fra Molo. Foto: Privat og Anne Bråtveit
Publisert

Interiørstylist, Silje Aune Eriksen, ga boligen en ny gang med tanken om at funksjonalitet skulle komme før estetikk. Det skulle man ikke trodd ved første øyekast.

Interiørstylistens løsning

På hvilken måte er den nye løsningen bedre enn den forrige?

- Den opprinnelige entreens hovedproblem var mangelen på effektiv oppbevaring. Det førte til at skohaugen vokste utover gulvet og at jakkene hang lagvis på veggene. Dermed var det vanskelig å finne frem til riktig plagg, og dessuten var det rotete å se på, sier Eriksen til magasinet Bonytt.

Hva ble løsningen?

- Nå er det satt opp et enkelt vitrineskap for skoene. Slik kan barna bruke den nedre delen og de voksne den øvre. Skapet rommer også oppbevaring av vesker, skjerf og lignende.

NYTT: Hele inngangspartiet er nytt og døren er snudd,
NYTT: Hele inngangspartiet er nytt og døren er snudd, Foto: Privat og Anne Bråtveit

Les også: Huset til Tina har 68 000 følgere på Instagram

GANGEN INNENFOR: Den nederste delen av veggen er malt i høyglans for at fingermerker lettere kan vaskes bort. Fiskebensflisene som går igjen på begge gulv heter Mystone Ardesia og er fra Marazzi.
GANGEN INNENFOR: Den nederste delen av veggen er malt i høyglans for at fingermerker lettere kan vaskes bort. Fiskebensflisene som går igjen på begge gulv heter Mystone Ardesia og er fra Marazzi. Foto: Anne Bråtveit

Hva skjedde med blyglassvinduet?

- Det hørte til det originale huset, og ble beholdt da tilbygget ble oppført i 1976. Det er en fin detalj, men plasseringen var ugunstig. Derfor ble det fjernet slik at veggen kunne utnyttes til oppbevaring.

Hva ble gjort for å åpne og lysne rommet?

- Først og fremst har det spilt en stor rolle å male veggene og himlingen. I tillegg har den gamle ytterdøren blitt erstattet av en dør med stort glassfelt og et større sidevindu som slipper inn dagslys.

Les også: Med sjøen som nærmeste nabo

Hvorfor ble det valgt svart dør og svarte vinduskarmer?

BEDRE PLASS: Vitrineskapet til venstre for inngangsdøren er fra Ikea. Her var det tidligere et blyglassvindu som satte føringer for oppbevaringsmulighetene.
BEDRE PLASS: Vitrineskapet til venstre for inngangsdøren er fra Ikea. Her var det tidligere et blyglassvindu som satte føringer for oppbevaringsmulighetene. Foto: Anne Bråtveit

- Valget sto mellom dører i naturfarget tre, hvitt eller svart. Ettersom gulvet er tilnærmet svart, falt valget på å understreke dette, og på den måten stramme opp uttrykket. Når man har et hus i to stilarter gjelder det å finne ut hva man skal videreføre og hva man skal sette i kontrast. Målet her var ikke å få tilbygget til å se ut som huset fra 1923, men å få de to stilartene til å harmonere.

På hvilke områder har estetikken fått forrang for funksjonalitet?

- Ingen steder. Det er lagt et slitesterkt gulv i mørk tone som tåler sko med grus i sålen og sølete små støvler. Sittemøblementet forenkler hverdagen, og den åpne garderobeløsningen for klær og skoskapet favner alle høyder. I den lille gangen har barna hver sin knagg i lav høyde for jakke og skolesekk, og veggen har en blankmalt brystning som gjør det enkelt å tørke av fingermerker fra små hender.

Artikkelen er hentet fra magasinet Bonytt og en er del av serien Bonytthjelpen. Du kan søke om hjelp her: Bonytthjelpen

Les også: Bygde ut råloftet og fikk dobbel så mye plass

OPPBEVARING: Umiddelbart innenfor inngangsdøren står det nå en Stringhylle, der man kan henge fra seg jakker og sette fra seg sko. Krakken er fra Artek.
OPPBEVARING: Umiddelbart innenfor inngangsdøren står det nå en Stringhylle, der man kan henge fra seg jakker og sette fra seg sko. Krakken er fra Artek. Foto: Anne Bråtveit

FOTO: Anne Bråtveit

INTERIØRSTYLIST: Silje Aune Eriksen.
INTERIØRSTYLIST: Silje Aune Eriksen. Foto: Anne Bråtveit

FØR: Flatene var robuste, og planløsningen kurant. Men entreen var mørk, og mangelen på oppbevaringsløsninger gjorde at det fort ble uryddig.

BINDELEDD: Fra hovedgangen kommer man inn i enda en gang. Valget av samme gulvfliser binder de to rommene sammen. Sittebenken er fra Woud/Houz, den vegghengte hyllen fra Søstrene Grene. Vegglampen er fra Molo.

Dette kostet forvandlingen:

Elektriker: kr 44 000

Snekker/flislegger/maler: kr 100 000

Fliser, dører, lamper og møbler: kr 80 000

Totalt: kr 224 000

FUNKSJONELT: Innenfor inngangsdøren står det nå en Stringhylle, der man kan henge fra seg jakker, og sette fra seg sko. Krakken er fra Artek.

TIL PYNT: Den minimalistiske stolen fra Please wait to be seated/ Houz fungerer godt så lenge man ikke skal sitte så lenge av gangen, som i en entré. Knagger med messingbeslag fra Skagerak/Muchi.

OPPBEVARING: Vitrineskapet er fra Ikea. Her var det tidligere et blyglassvindu som satte føringer for oppbevaringsmulighetene.

NORDISK DESIGN: Treknaggene fra Normann Copenhagen brukes gjerne til skolesekker.

PRAKTISK: Den nederste delen av veggen er malt i høyglans for at fingermerker lettere kan vaskes bort. Fiskebensflisene som går igjen på begge gulv heter Mystone Ardesia og er fra Marazzi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning