Leilighet på solsiden

Med sjøen som nærmeste nabo

Egentlig var leiligheten ment for fremtiden, men da Cecilie og Niels så sluttresultatet, kunne de ikke vente med å flytte inn. Med sjøen som nærmeste nabo er boligen på solsiden tilpasset familien på seks.

LEILIGHET PÅ SOLSIDEN: Hjemme hos Cecilie og Niels er lite overlatt til tilfeldighetene. I leiligheten ved Skilsø Brygge utenfor Arendal sørger de store vindusflatene for at kjøkken og spisestue bader i lys.
LEILIGHET PÅ SOLSIDEN: Hjemme hos Cecilie og Niels er lite overlatt til tilfeldighetene. I leiligheten ved Skilsø Brygge utenfor Arendal sørger de store vindusflatene for at kjøkken og spisestue bader i lys. Foto: Filippa Tredal
Publisert Oppdatert

Hjemme hos Cecilie og Niels vitner hver minste detalj om at lite er blitt overlatt til tilfeldighetene.

Paret har skapt en behagelig og gjennomgående stil i tidløse nyanser av beige, blått og hvitt. Straks vi er innenfor døren, blir vi møtt med nykvernet kaffe, croissanter og hjertelige smil.

– Vi velger med hjertet og går alltid for kvalitet, noe annet nytter ikke i lengden. Derfor har de fleste møblene fulgt oss i mange år, men det er spennende å se hvordan møblene nå står frem på en ny og annerledes måte, sier Niels til Bonytt.

Maritimt miljø

Skilsø brygge på Tromøy ble bygget der Skilsø båtbyggeri tidligere lå. Beliggenheten er flott på solsiden av Galtesund med nydelig vestvendt utsikt mot sundet og Arendal sentrum.

Den delikate blåfargen i stuen er Light blue fra Farrow & Ball. Sofaen og sofabordet Casa er fra Slettvoll. Den grønne stolen Beetle er fra Gubi, og maleriet med den gullfargede rammen har fulgt paret i mange år. Parketten er fra Boen. – Om sommeren tar vi gjerne bort det store gulvteppet vi har ellers i året, vi synes det gir en deilig sommerfølelse, sier Cecilie.
Den delikate blåfargen i stuen er Light blue fra Farrow & Ball. Sofaen og sofabordet Casa er fra Slettvoll. Den grønne stolen Beetle er fra Gubi, og maleriet med den gullfargede rammen har fulgt paret i mange år. Parketten er fra Boen. – Om sommeren tar vi gjerne bort det store gulvteppet vi har ellers i året, vi synes det gir en deilig sommerfølelse, sier Cecilie. Foto: Filippa Tredal

– I utgangspunktet skulle vi leie ut leiligheten i noen år og så på dette som en god investering. Vi tenkte dette ville være et godt sted å flytte når barna forlater redet, og vi blir eldre. Sluttresultatet ble derimot så bra at vi valgte å flytte inn selv, da leiligheten sto ferdig i fjor sommer, forteller Cecilie og Niels.

Paret har etter hvert tilegnet seg en imponerende erfaring når det kommer til eiendom, restaurering og byggeprosjekter. Cecilie er utdannet eiendomsmegler og jobber som fylkesleder for Huseiernes Landsforbund i Aust-Agder. Hun driver også sitt eget foretak innen eiendomsutvikling, rådgivning og interiørtjenester. I tillegg til å være tålmodig håndlanger for Cecilie, er Niels sivilingeniør og driver eget foretak innen bygg og eiendom.

– Fordi vi kom tidlig inn prosjektet, kunne vi i større grad skreddersy leiligheten etter familiens behov. En annen årsak til at vi valgte å flytte inn tidligere enn planlagt, var at vi fikk anledning til å kjøpe ekstra areal. Arkitekten så at det var mulig å støpe et dekke over nedkjørselen til parkeringskjelleren. I dag er denne plassen blitt garderoben og soverommet vårt, og slik ble leiligheten stor nok til seks.

Les også: Slik unngår du fargefeilene

Fra gammelt til nytt

I løpet av årene har paret blant annet rukket å restaurere to gamle hus. Det siste prosjektet var en ærverdig villa fra 1919. Cecilie forteller at for første gang i livet fryser hun ikke på bena. I motsetning til tidligere hjem er det varmt på gulvet. Gulvene i leiligheten har vannbåren varme, noe som gir en behagelig og jevn temperatur.

– Vi er opptatt av gamle trehus og har brukt mye tid og omsorg på de husene vi har hatt. Men trehus krever konstant vedlikehold, og vi følte et behov for å frigjøre oss fra noen av pliktene. Det å bare kunne låse døren og reise bort har ikke alltid vært lett.

Les også: Gammelt og nytt i Bygdø allé

I spisesonen er det en miks av gamle og nye møbler. Det solide spisebordet og stolene er fra danske Bent Hansen. Pendlene Fenomen er i messing og sotet glass, de er kjøpt hos Slettvoll. Skapet i bakgrunnen har de arvet fra Niels sin bestefar. Det mørke treskapet er delikat mot den lyseblå veggen. Plantene bidrar til et frodig inntrykk.
I spisesonen er det en miks av gamle og nye møbler. Det solide spisebordet og stolene er fra danske Bent Hansen. Pendlene Fenomen er i messing og sotet glass, de er kjøpt hos Slettvoll. Skapet i bakgrunnen har de arvet fra Niels sin bestefar. Det mørke treskapet er delikat mot den lyseblå veggen. Plantene bidrar til et frodig inntrykk. Foto: Filippa Tredal

En ny frihet

Familien samles ofte på kjøkkenet. De liker å dyrke egne urter og grønnsaker og savner innimellom hagen de hadde tidligere.

– Vi planlegger derfor et drivhus på terrassen og har faktisk akkurat satt poteter i noen bøtter. Snart er vi nok selvforsynte. Den store terrassen er tilbaketrukket, med halvtak og vegger som sørger for lite innsyn.

– Det beste med å bo her er lukten av havet, lyset og lyden av måkeskrik. Ingenting er bedre for enn å være ved sjøen, for ikke å si på sjøen. Vi har en båt på bryggen rett nedenfor, og når været tillater det, er vi kjapt ute på vannet og nyter ekte sørlandsidyll. Friheten det er å bare låse døren, gjør at vi planlegger å reise mer. Vi elsker å oppdage nye land og nye kulturer, og akkurat nå drømmer vi om et steinhus i Provence eller Toscana.

Les også: - Du kan velge mellom to ulike retninger når du skal innrede

Den mørke kjøkkeninnredningen er fra Studio Kvänum. Alle veggene i leiligheten er malt i tre forskjellige nyanser fra Farrow & Ball; Daylight, Light Blue og Borrowed Light.
Den mørke kjøkkeninnredningen er fra Studio Kvänum. Alle veggene i leiligheten er malt i tre forskjellige nyanser fra Farrow & Ball; Daylight, Light Blue og Borrowed Light. Foto: Filippa Tredal
På verandaen trives familien godt i kveldssolen, og her tar de gjerne frem en god bok. Møblene er fra Slettvoll.
På verandaen trives familien godt i kveldssolen, og her tar de gjerne frem en god bok. Møblene er fra Slettvoll. Foto: Filippa Tredal
De industrielle ståldørene fra svenske Stolt Smide & Design er kontrast mot de svale fargene. – Jeg syns de gir ethvert hjem et helt spesielt særpreg, og vi er veldig fornøyde med hvordan dørene smelter inn her, samtidig som de skaper en spennende kontrast, sier Cecilie.
De industrielle ståldørene fra svenske Stolt Smide & Design er kontrast mot de svale fargene. – Jeg syns de gir ethvert hjem et helt spesielt særpreg, og vi er veldig fornøyde med hvordan dørene smelter inn her, samtidig som de skaper en spennende kontrast, sier Cecilie. Foto: Filippa Tredal
Med badekar på soverommet ligger alt til rette for en skikkelig time-out.
Med badekar på soverommet ligger alt til rette for en skikkelig time-out. Foto: Filippa Tredal
De fargede putene i sengen er fra Mani Studio. Hvitt sengetøy skaper en delikat sommerfølelse. Det avlange vinduet gir utsikt fra sengen, og tykke velurgardiner stenger lyset ute ved behov.
De fargede putene i sengen er fra Mani Studio. Hvitt sengetøy skaper en delikat sommerfølelse. Det avlange vinduet gir utsikt fra sengen, og tykke velurgardiner stenger lyset ute ved behov. Foto: Filippa Tredal
En drøm av et walk-in-closet! Det er nærmest gøy å brette klær når en har en garderobe som dette. Inneredningen med innebygget lys er fra Studio Kvänum. Puffen Elliot er fra Slettvoll.
En drøm av et walk-in-closet! Det er nærmest gøy å brette klær når en har en garderobe som dette. Inneredningen med innebygget lys er fra Studio Kvänum. Puffen Elliot er fra Slettvoll. Foto: Filippa Tredal
Badet er rommelig og i glasskapet har Cecilie stilt ut en samling av parfymer og reiseminner. Skapet er fra Lene Bjerre, og det er etterbehandlet med olje fra Osmo. Dusjen og den vegghengte armaturen er fra Vola.
Badet er rommelig og i glasskapet har Cecilie stilt ut en samling av parfymer og reiseminner. Skapet er fra Lene Bjerre, og det er etterbehandlet med olje fra Osmo. Dusjen og den vegghengte armaturen er fra Vola. Foto: Filippa Tredal
Innredningen på badet er laget av møbelsnekker Knut Rose Jensen. Vasken i messing er fra Tapwell, og armaturen er fra Vola. Gulvflisene er fra Fired Earth.
Innredningen på badet er laget av møbelsnekker Knut Rose Jensen. Vasken i messing er fra Tapwell, og armaturen er fra Vola. Gulvflisene er fra Fired Earth. Foto: Filippa Tredal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning