Fikk nye rom

Familien ville flytte – så kom interiørarkitekten med en genial løsning

Bygde nytt soverom og TV-stue bak denne døren.

<b>FØR:</b> Trappen leder opp til andreetasjen. Denne besto tidligere av en korridor med dører inn til barnerom og foreldresove­rom.
FØR: Trappen leder opp til andreetasjen. Denne besto tidligere av en korridor med dører inn til barnerom og foreldresove­rom. Foto: Privat
Publisert Oppdatert

De hadde planer om å flytte på grunn av plassen, men etter at interiørarkitekten hadde stokket om på rommene, forsvant den tanken.

De savnet et ekstra rom til familie og svigerfamilie når de kom på besøk, så de hadde vurdert å flytte til en større bolig.

ETTER: Det ene barnerommet ble innredet som gjesterom og tv-stue. Veggen mot korridoren ble erstattet med en glassvegg for lysinnfallets og romfølelsens skyld. På innsiden er det montert gardiner som kan trekkes for når gjestene ønsker privatliv.
ETTER: Det ene barnerommet ble innredet som gjesterom og tv-stue. Veggen mot korridoren ble erstattet med en glassvegg for lysinnfallets og romfølelsens skyld. På innsiden er det montert gardiner som kan trekkes for når gjestene ønsker privatliv. Foto: Niklas Hart
GJESTEROM OG TV-STUE: Det ene barnerommet ble innredet som tv-stue og gjesterom. Vindusveggen og den høyre langveggen er malt i en energisk oransjefarge. Sofaen Vallentuna fra Ikea består av to moduler som <br>kan gjøres om til seng.
GJESTEROM OG TV-STUE: Det ene barnerommet ble innredet som tv-stue og gjesterom. Vindusveggen og den høyre langveggen er malt i en energisk oransjefarge. Sofaen Vallentuna fra Ikea består av to moduler som
kan gjøres om til seng.
Foto: Niklas Hart

– Familien følte at de bodde trangt. Andreetasjen var klassisk disponert med to barnerom og et foreldresoverom, forteller interiørarkitekt Bernt Pedersen.

– De manglet en separat tv-stue og et gjesterom der familie og slekt kunne overnatte.

Utfordringen var at det ikke fantes noe hemmelig rom noe sted, derfor måtte kvadratmeterne omfordeles.

Les også: Bli med inn i Henriette Steenstrups familiehjem

<b>NY PLANLØSNING:</b> Foreldresoverommet ble gjort om til to barnerom. Foreldrene overtok det ene barnerommet, mens det andre ble til et gjesterom.
NY PLANLØSNING: Foreldresoverommet ble gjort om til to barnerom. Foreldrene overtok det ene barnerommet, mens det andre ble til et gjesterom. Foto: Bernt Pedersen

Skapte et nytt rom

Interiørarkitekt Bernt Pedersen
Interiørarkitekt Bernt Pedersen Foto: Niklas Hart

Interiørarkitekten hadde lagt merke til at det var en fem centimeter bred sprosse i vinduet på foreldresoverommet.

– Dette gjorde det mulig å sette opp en vegg og dele rommet i to, og dermed skape et nytt rom til hver av barna.

Foreldrene overtok det ene, tidligere barnerommet, mens det andre barnerommet ble innredet som gjesterom og tv-stue.

Les også: Bad og toalett hadde gått ut på dato. Så stengte eieren en dør.

SKYVEDØR SOM SKJERM: Det innerste barnerommet er skjermet fra det ytterste med en skyvedør. Selv om rommet er lite, er det funnet plass til både garderobeskap, seng og skrivepult.
SKYVEDØR SOM SKJERM: Det innerste barnerommet er skjermet fra det ytterste med en skyvedør. Selv om rommet er lite, er det funnet plass til både garderobeskap, seng og skrivepult. Foto: Niklas Hart

Mindre, men flere rom

Resultatet av ombyggingen ble altså et ekstra barnerom og en tv-stue kombinert gjestrom. Men siden det ikke var ekstra plass å ta av, måtte nødvendigvis rommene bli mindre.

Dette kostet forvandlingen:

Snekker, inkl. materialer, gulv, dører, sparkling, maling og tapetsering: kr 175 000

Elektriker: kr 25 000

Møbler (garderobe, pulter, senger til barna og sovesofa): kr 50 000

Totalt: kr 250 000

– Barna må leve med at gjennomgangen til det innerste rommet går gjennom det ytterste. Men i dette tilfellet var fordelene med å skape et ekstra rom større enn ulempene ved å redusere størrelsen på soverommene, sier interiørarkitekten.

– Glassveggen og -døren som vi satt inn mellom det nye gjesterommet og korridoren, gir mer lysinnfall, selv om det går på bekostning av privatliv. Denne ulempen er løst ved å montere gardiner på innsiden, sier Pedersen.

Her kan du søke om hjelp fra Bonytthjelpen

Les også: Sjekk forvandlingen av denne mørke og gammeldagse leiligheten

SKAPER ROM: Det blåstripete tapetet er trukket over to vegger, noe som ifølge interiørarkitekten får rommet til å virke større.
SKAPER ROM: Det blåstripete tapetet er trukket over to vegger, noe som ifølge interiørarkitekten får rommet til å virke større. Foto: Niklas Hart
TO NYE BARNEROM: Foreldrenes gamle soverom ble til to nye barnerom. Barna har mindre plass på rommene sine nå, men har til gjengjeld fått egen tv-stue. Romdeleren til venstre består av grunne Pax-garderobeskap, 44 cm, fra Ikea.
TO NYE BARNEROM: Foreldrenes gamle soverom ble til to nye barnerom. Barna har mindre plass på rommene sine nå, men har til gjengjeld fått egen tv-stue. Romdeleren til venstre består av grunne Pax-garderobeskap, 44 cm, fra Ikea. Foto: Niklas Hart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning