Ekstra soverom

Fikk plass til ekstra soverom her

Kjøkkenet ble flyttet og spiseplassen krympet for å få et rom til.

FØR: Slik var kjøkkenet og spiseplassen før ombyggingen.
FØR: Slik var kjøkkenet og spiseplassen før ombyggingen. Foto: Privat
Publisert

Da to ble til tre fikk familien behov for et ekstra soverom. Kjøkkenet ble flyttet og spiseplassen krympet for å få et rom til.

- Vi hadde kjøkken og spisestue på 35 kvm, men bare ett ordentlig soverom. Gangen var i tillegg ufunksjonell, så vi trengte en ny planløsning, sier beboer Linn Johnsson.

Flyttet kjøkkenet

Johnsson og hennes mann hadde en klar bestilling til Bonytthjelpens interiørarkitekt Ida Lundquist.

- Leiligheten var ikke så arealeffektiv, og det ble enda viktigere med et ekstra rom da de fikk barn. Utfordringen løste vi ved å bytte om på noen av rommene, sier Lundquist.

NYTT KJØKKEN: Den nye kjøkkeninnredningen, Kungsbacka fra Ikea, ligger i en praktisk L-form. I den ene enden er det bygget inn en peis. For en nærmest sømløs overgang, er murvegg og overskap malt og spraylakkert i samme farge som veggen. Underskapene står i fin kontrast med sin svartgrå originalfarge. Veggfarge er 10580 Soft Skin fra Jotun, og peisinnsats er fra Varmefag.
NYTT KJØKKEN: Den nye kjøkkeninnredningen, Kungsbacka fra Ikea, ligger i en praktisk L-form. I den ene enden er det bygget inn en peis. For en nærmest sømløs overgang, er murvegg og overskap malt og spraylakkert i samme farge som veggen. Underskapene står i fin kontrast med sin svartgrå originalfarge. Veggfarge er 10580 Soft Skin fra Jotun, og peisinnsats er fra Varmefag. Foto: Filippa Tredal
NY SPISESONE: Spisesonen på det nye kjøkkenet er blitt et trivelig hjørne med sofa, peis og integrerte hyller. Sofabenken er laget av kjøkkenskap fra Ikea, mens de rosa putene er sydd på mål hos skredder. Spisebord, stoler og lampe hadde eierne fra før. Bildet på veggen er fra CopyCat.
NY SPISESONE: Spisesonen på det nye kjøkkenet er blitt et trivelig hjørne med sofa, peis og integrerte hyller. Sofabenken er laget av kjøkkenskap fra Ikea, mens de rosa putene er sydd på mål hos skredder. Spisebord, stoler og lampe hadde eierne fra før. Bildet på veggen er fra CopyCat. Foto: Filippa Tredal
LYSERE OG MER ÅPEN GANG: I første etasje er det lagt ny parkett i en varm brunnyanse. Gangen har blitt mye lysere og åpnere. Døråpningen til det nye soverommet er plassert slik at man nå ser soveromsvinduet fra gangen, og ikke rett inn i en vegg som tidligere.
LYSERE OG MER ÅPEN GANG: I første etasje er det lagt ny parkett i en varm brunnyanse. Gangen har blitt mye lysere og åpnere. Døråpningen til det nye soverommet er plassert slik at man nå ser soveromsvinduet fra gangen, og ikke rett inn i en vegg som tidligere. Foto: Filippa Tredal

- Den tidligere kjøkkenkroken har blitt til et nytt soverom, og kjøkkensonen er flyttet dit spisebordet og en stor bokhylle sto.

BUDSJETT:

Arbeid (elektriker, murer og rørlegger): ca. kr 800 000

Kjøkken + hvitevarer ogspraylakkering av fronter: ca. kr 150 000

Ny peis: kr 20 000

Øvrig interiør (parkett, fliser, skap,skyvedør, nytt trappegjerde): ca. kr 150 000

Totalt: ca. kr 1 120 000

Regnestykket inkluderer også nytt gjestetoalett + bad, soverom og stue i andre etasje.

Det er lagt nytt gulv, og veggene er sparklet og malt. Entreen har fått nye fliser, og gangen er blitt romsligere. Trappen er malt hvit og har nytt rekkverk.

Les også: Gangen er ikke til å kjenne igjen etter oppussingen

- Med den nye planløsningen har kjøkkenet fått mer arbeidsrom, og beboerne har fått det ekstra soverommet de ønsket seg. Leiligheten føles større, og det er hyggelig å sitte i sofakroken på kjøkkenet. Her har de også fått peis, noe som gjør hjørnet ekstra trivelig, sier interiørarkitekten.

Les også: Fra rotete kjøkken til fantastisk allrom

Lundquist er mest fornøyd med at du nå ser lyset når du kommer inn fra entreen, og ikke rett inn i boden som tidligere skjulte varmtvannstanken.

- Den og vaskerommet er flyttet opp i andre etasje, og jeg tror den nye løsningen har gitt beboerne en mer praktisk hverdag. Jeg er også fornøyd med fargene og balansen mellom det feminine og litt maskuline uttrykket. Metallskyvedøren i gangen står nå i fin kontrast til de rosa
putene på sofabenken og det varme tregulvet.

Les også: Stusselig familiebad fikk nytt liv

FØR: Slik var planløsningen før ombyggingen. Det nye barnerommet ble plassert til venstre for trappen, der hvor kjøkkenbenken med steketopp er plassert.
FØR: Slik var planløsningen før ombyggingen. Det nye barnerommet ble plassert til venstre for trappen, der hvor kjøkkenbenken med steketopp er plassert.
NY PLANLØSNING: Den nye planløsningen. Spisesonen er blitt mindre, men kjøkkenet mer arealeffektivt.
NY PLANLØSNING: Den nye planløsningen. Spisesonen er blitt mindre, men kjøkkenet mer arealeffektivt. Foto: Ida Lundquist
HARMONISK: - Hjemmet føles betydelig mer harmonisk og trivelig, sierbeboer Linn Johnsson.
HARMONISK: - Hjemmet føles betydelig mer harmonisk og trivelig, sierbeboer Linn Johnsson. Foto: Filippa Tredal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning