Bygge terrasse

Dette var terrassen før

Se så åpen og fin den har blitt nå!

DEN GAMLE TERRASSEN: Før var terrassen nærmest en barriere mot hagen, og plassen var dårlig utnyttet. Under terrassen var det uutnyttet plass, men i og med at plassen var så eksponert egnet den seg dårlig til oppbevaring.
DEN GAMLE TERRASSEN: Før var terrassen nærmest en barriere mot hagen, og plassen var dårlig utnyttet. Under terrassen var det uutnyttet plass, men i og med at plassen var så eksponert egnet den seg dårlig til oppbevaring. Foto: FOTO: Niklas Hart
Publisert Oppdatert
INTERIØRARKITEKTEN: Tone Grimsrud.
INTERIØRARKITEKTEN: Tone Grimsrud. Foto: FOTO: Niklas Hart

- Huset er perfekt for oss, men vi ønsker oss terrasse med rommelig spiseplass og nedgang til hagen i front, fortalte huseier Iselinn Håvarstein.

Huset og hagen hang rett og slett dårlig sammen, og den nye terrassen har koblet de to. Resultatet er blitt et innbydende uterom.

Interiørarkitektens løsning

Hvorfor er den nye terrassen bedre enn den gamle?

- Fordi den åpner opp mot hagen og gjenoppretter den kontakten som burde vært der i utgangspunktet. Den forrige fremsto som en vegg mot det grønne, mens den nye binder hagen og huset sammen.

- Tomten på kortsiden av huset var dårlig utnyttet, og her har familien nå fått en spiseplass med grill og arbeidsbord på samme plan.

Hvilken funksjon har alle trappene?

- I tillegg til vanlige trapper har vi også bygget sittetrapper, det vil si større trinn med plass for sitteputer og blomsterkrukker. Slik blir trappen i seg selv en oppholdssone.

Artikkelen fortsetter under bildene.

NY TERRASSE: - Den nye terrassen gir flere og bedre uteplasser samtidig som den inviterer til å ta i bruk hagen, sier interiørarkitekt Tone Grimsrud. Sofasonen er rammet inn av et rekkverk som skjermer mot veien nedenfor – og nabohuset i sør. Tre trinn fører ned til spiseplassen, som er lagt på bakkenivå. Loungemøblene er fra Leone, kjøpt på Kolsås hagesenter.
NY TERRASSE: - Den nye terrassen gir flere og bedre uteplasser samtidig som den inviterer til å ta i bruk hagen, sier interiørarkitekt Tone Grimsrud. Sofasonen er rammet inn av et rekkverk som skjermer mot veien nedenfor – og nabohuset i sør. Tre trinn fører ned til spiseplassen, som er lagt på bakkenivå. Loungemøblene er fra Leone, kjøpt på Kolsås hagesenter. Foto: FOTO: Niklas Hart
FESTPLASS OG DAGSENG: Det som tidligere var et gangareal, er nå blitt til en rommelig festplass. Det pulverlakkerte aluminiumsbordet fra Garden Art kan forlenges til 330 cm, det er kjøpt på Fine Design. Stolene er fra Ikeas hagemøbelsortiment. Under overbygget, helt inntil huset, er det bygget en dagseng med en glassplate bak. Her er en sikret le for vinden.
FESTPLASS OG DAGSENG: Det som tidligere var et gangareal, er nå blitt til en rommelig festplass. Det pulverlakkerte aluminiumsbordet fra Garden Art kan forlenges til 330 cm, det er kjøpt på Fine Design. Stolene er fra Ikeas hagemøbelsortiment. Under overbygget, helt inntil huset, er det bygget en dagseng med en glassplate bak. Her er en sikret le for vinden. Foto: FOTO: Niklas Hart

- Sittetrappene går rundt og bak den innebygde dagsengen, slik at man kan sitte her og ha kontakt med barna som leker i sandkassen på den andre siden av oppkjørselen. Nå er også volumet under terrassen skjult, slik at man kan lagre ting her, uten at det virker uryddig.

Hva har du gjort for å bevare eksisterende vegetasjon?

- Vi har beholdt klatrerosene som vokser langs og oppover kortveggen. Plankene møter bedet i en organisk form, og nærmest integrerer vegetasjonen i terrassen. I tillegg har vi laget plantekasser for urter og prydplanter.

Søk 15 timers gratis interiørhjelp! Les mer på bonytt.no.

Vil du ha de beste sakene våre på epost? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

DETALJER: Terrassebordene i Kebony møter blomsterbedet i en myk, buktende linje. Gulvet krever minimalt med vedlikehold. Til høyre kan du se at gangtrappene er lagt til venstre, inntil rekkverket. De større sittetrappene er en av terrassens mange oppholdssoner.
DETALJER: Terrassebordene i Kebony møter blomsterbedet i en myk, buktende linje. Gulvet krever minimalt med vedlikehold. Til høyre kan du se at gangtrappene er lagt til venstre, inntil rekkverket. De større sittetrappene er en av terrassens mange oppholdssoner. Foto: FOTO: Niklas Hart

Vil du heller følge oss på Facebook? Lik oss, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning