Innrede terrasse

Bente ønsket seg en takterrasse med smarte og hyggelige løsninger

Slik løste interiørarkitekten utfordringen.

Foto: FOTO: Niklas Hart
Publisert Oppdatert
LOUNGE: Loungedelen utgjør størstedelen av terrassen. Langbordet er plassert i det intime hjørnet, mens solsengen er plassert ytterst, så eierne sikrer seg god utsikt når de slapper av.
LOUNGE: Loungedelen utgjør størstedelen av terrassen. Langbordet er plassert i det intime hjørnet, mens solsengen er plassert ytterst, så eierne sikrer seg god utsikt når de slapper av. Foto: FOTO: Niklas Hart

Heidi Boberg fikk endelig lov til å bygge terrasse, men var usikker på hvordan hun burde innrede et så stort uterom. Hun kontaktet derfor Bonytthjelpen for å finne smarte og hyggelige løsninger til den 40 kvadratmeter store terrassen.

Etter hjelp fra interiørarkitekt Ida Lundqvist, har Boberg nå fått en intim, men smart innredet takterrasse.

Flere soner

- Hva slags soner har du etablert på takterrassen?

- En loungesone i den ene enden og en spisestuesone i den andre. I tillegg er det et område for solsenger som kan trilles rundt etter solens gang, eller under parasollen – om man ønsker skygge. Vi vurderte plassbygde møbler, men valget falt på løs møblering. Det gir større fleksibilitet hvis man vil ommøblere, som hvis man vil dekke et langbord eller lage et dansegulv en kveld.

- Man er ganske eksponert her. Hva har du gjort for å skape intimitet?

- Vi har satt opp et espalier mot en av sidene som vender mot nabohus. Her har vi plantet klatreplanter, klematis, så vi får en grønn, vakker vegg som skjermer for innsyn og gir en lun, frodig atmosfære.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FLERE SONER: Spisestuen i hjørnet. Sonen inntil trappehuset er innredet med langbord og spisestoler. På fine dager sitter er det mykt å sitte på de løse putene. Når skyene truer pakkes de vekk. Men på fotografiet på veggen er himmelen alltid blå! Spisebordet er fra Jysk, stolene er fra Massproductions, og fotografiet er trykket på aluminium hos Copycat.
FLERE SONER: Spisestuen i hjørnet. Sonen inntil trappehuset er innredet med langbord og spisestoler. På fine dager sitter er det mykt å sitte på de løse putene. Når skyene truer pakkes de vekk. Men på fotografiet på veggen er himmelen alltid blå! Spisebordet er fra Jysk, stolene er fra Massproductions, og fotografiet er trykket på aluminium hos Copycat. Foto: FOTO: Niklas Hart

Skaper balanse

- Hva gjør et to kvadratmeter stort fotografi på en takterrasse?

- Bildet bidrar til å bryte opp den litt massive veggen. Vi kunne ikke endre på det rødbrune panelet, ettersom det hører til bygningen. Videre bidrar bildet til å markere hvor spisebordet skal stå. Det skaper en slags balanse, der ting hører sammen.

- Hva har du tenkt angående farger?

- De store elementene, loungemøblene og teppet, har tidløse, nøytrale farger. Det pistasjegrønne og rosa er hentet ut av fotografiet. Bildet er altså brukt som en fargepalett. Det er bare å plukke fra paletten når man velger farger på puter og løsøre, da kan man ikke trå feil. Motivet er fra Karibia, og når man ser på det, får man litt tropisk stemning. Med det klimaet vi har, så kan det være en fin ting.

STRESSFRI SONE: En solid, men mobil solseng fra Ikea gjør det enkelt å slappe av, ytterst på terrassen. Trillebordet er fra Milla Boutique, og putene er fra Eske. Herfra dras blikket forbi byggefeltet og langt inn en skog som begynner å ligne på villmark.
STRESSFRI SONE: En solid, men mobil solseng fra Ikea gjør det enkelt å slappe av, ytterst på terrassen. Trillebordet er fra Milla Boutique, og putene er fra Eske. Herfra dras blikket forbi byggefeltet og langt inn en skog som begynner å ligne på villmark. Foto: FOTO: Niklas Hart

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning