oppussing av bad

Stian i Oslo ville ha bad av sement. Så da bygde han det

Krever at du er litt handy.

MIKROSEMENT OG FLISER: Fra badet ser du rett inn til dusjen med messingarmaturer fra Tapwell. Heksagonflisene på gulvet og veggen kommer fra Ulfven, og eikematten på gulvet har Stian laget selv. De øvrige veggene er kledd med mikrosement.
MIKROSEMENT OG FLISER: Fra badet ser du rett inn til dusjen med messingarmaturer fra Tapwell. Heksagonflisene på gulvet og veggen kommer fra Ulfven, og eikematten på gulvet har Stian laget selv. De øvrige veggene er kledd med mikrosement. Foto: Ann Helen Lund
Sist oppdatert

Rommet er som et bad tatt rett ut fra Marrakech, men ligger i en leilighet på Fagerborg i Oslo.

Alle overflatene er behandlet med såkalt mikrosement.

Beboer Stian Østrem har selv renovert badet i den gamle bygården fra 1890. Her er også vegger, benker og vask laget av mikrosement, som er en forholdsvis ny type sement på markedet.

Lim og membranplater

Bruken av den kan gi et svært spennende resultat. I tillegg kan du komme noe rimeligere fra oppussingen av badet, enn om du tyr til fliser, og kanskje også må pigge opp baderomsgulvet.

SEMENTVASK: På veggene er det brukt mikrosement, og vasken er laget i samme materiale. Speilet er bestilt på mål fra en glassmester, mens reimene som holder det oppe, er fra Scan-Form. Armaturen er fra Tapwell og lampene fra Normann Copenhagen.
SEMENTVASK: På veggene er det brukt mikrosement, og vasken er laget i samme materiale. Speilet er bestilt på mål fra en glassmester, mens reimene som holder det oppe, er fra Scan-Form. Armaturen er fra Tapwell og lampene fra Normann Copenhagen. Foto: Ann Helen Lund

Stian har gjort flere budsjettvennlige grep på badet sitt, og deler dem gjerne:

– Benken, hyllene og vasken ville kostet tusenvis av kroner å sette bort til håndverkere, men er relativt enkelt å sette sammen selv med riktig lim og Wediplater (membranplater), bedyrer han.

Stian har også satt i stand resten av leiligheten selv, og må nok betegnes som litt mer handy enn de fleste.

Les også: Bad og toalett hadde gått ut på dato. Så stengte eieren en dør.

ALT I MIKROSEMENT: På badet er det en gjennomgang inn til dusjen.
ALT I MIKROSEMENT: På badet er det en gjennomgang inn til dusjen. Foto: Ann Helen Lund

– Målet er å gjøre det så bra at det på ingen måte ser ut som noe jeg har gjort selv, sier han.

Stian ønsket seg et bad med et annerledes og røft utseende, som også skulle fremstå som eksklusivt og avslappende. For å få det til har han kombinert mikrosement med marmor, eik og messing.

Dette er mikrosement:

Mikrosement er et godt alternativ til fliser på vegger og gulv på baderommet. Det er ekstremt slitesterk, kan legges i et 1–3 millimeter tykt lag og gir en vannavvisende og slitesterk overflate.

Materialet kommer i opptil 120 forskjellige farger, og kan legges rett på eksisterende vegger, tak og gulv – også i dusjen. Og til sammenligning med fliser slipper du helt unna fugene.

Mikrosement har svært gode heft­egenskaper og kan brukes på de fleste underlag, som for eksempel glass, metall, mur, fliser, gips eller trefiberplater. Det egner seg derfor godt til rehabilitering av bad, for eksempel på eksisterende fliser eller våtromsplater, på gulv, benkeplater eller møbler.

Vanlig kvadratmeterpris er 2500 kroner for en mikrosement-jobb. Denne meterprisen inkluderer både materialer og arbeid, som utgjør cirka halvparten hver.

Her kan du kjøpe mikrosement: dekorhuset.no, murdekor.no, fokhus.no, og decodesignas.no.

(Kilde: ifi.no, fokhus.no og byggstart.no)

– Jeg er veldig glad i denne kombinasjonen og valgte en farge på mikrosementen som passet bra til dette.

På Instagram-kontoen @selvskapthygge finnes flere detaljbilder av prosjektet.

Les også: Stusselig familiebad fikk nytt liv

HYLLER I MIKROSEMENT: Fra selve badet er det gjennomgang til dusjen. Her har Stian satt opp hyller til håndklær og en sittebenk, også de kledd i mikrosement.
HYLLER I MIKROSEMENT: Fra selve badet er det gjennomgang til dusjen. Her har Stian satt opp hyller til håndklær og en sittebenk, også de kledd i mikrosement. Foto: Ann Helen Lund

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2019, og sist oppdatert 14/10 2019.

Les også