OPPUSSING AV BAD

Bad og toalett hadde gått ut på dato - så stengte eierne en dør

Se det nye badet.

FØR: Et lite nedslitt bad og et enda mindre toalett ble slått sammen til ett, stort bad.
FØR: Et lite nedslitt bad og et enda mindre toalett ble slått sammen til ett, stort bad. Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Bad og toalett var opprinnelig to separate rom, og begge var i dårlig stand.

I tillegg ønsket beboerne seg en romslig garderobe og et større kjøkken.

Større bad

- Vi ønsket oss større bad og en garderobeløsning i entreen, men så ikke hvordan vi kunne få det til, forteller Udeme Johanna Adahada som eier boligen.

Løsningen ble å stenge én dør.

- Kjøkkenet hadde to innganger: én fra entreen og en fra stuen. Vi sperret passasjen fra entreen, og innlemmet en del av transportarealet i det nye badet. I tillegg fikk vi plass til å bygge en garderobeløsning, forklarer interiørarkitekt MNAL Bernt A. Pedersen.

ET ROMSLIGERE BAD: Et lite bad og et enda mindre toalett er slått sammen til ett, stort bad med dobbel servant, rommelig dusj og vaskeromsløsning. Flisene Urban Grigio er fra Modena, skapinnredning, servant og speil fra Viking bad, og dusjarmaturer er fra Hansgrohe.
ET ROMSLIGERE BAD: Et lite bad og et enda mindre toalett er slått sammen til ett, stort bad med dobbel servant, rommelig dusj og vaskeromsløsning. Flisene Urban Grigio er fra Modena, skapinnredning, servant og speil fra Viking bad, og dusjarmaturer er fra Hansgrohe. Foto: Niklas Hart

- Nå er boligen mye mer funksjonell og standarden mye høyere.

Les også: To helt forskjellige kjøkken, hvilken stil passer hos deg?

PLANLØSNING FØR: et lite bad og et lite toalett.
PLANLØSNING FØR: et lite bad og et lite toalett. Foto: Bernt A Pedersen
PLANLØSNING ETTER: To små sanitærrom har blitt til ett stort og romslig, og kjøkkenet har fått ny planløsning
PLANLØSNING ETTER: To små sanitærrom har blitt til ett stort og romslig, og kjøkkenet har fått ny planløsning Foto: Bernt A Pedersen

Bygget vaskeromsløsning på badet

Dette kostet oppussingen av badet:

Elektriker: kr 62 000

Rørlegger (inkl. sanitær + armaturer): kr 135 000

Fliser: kr 18 200

Håndverkere (inkl. matr): kr 147 000

Totalt: kr 362 200

Med den nye løsningen kan de ikke lenger gå rett fra entreen og inn på kjøkkenet, de må gå via stuen.

- Det er fint å kunne gå i sirkel i en bolig, men i denne (som er på 90 kvm, journ.anm.) er det mye viktigere at rommene er store og funksjonelle, utdyper Pedersen.

Med de den nye løsningen ble det mye plass på badet, og det ble derfor mulig å bygge en vaskeromsløsning der.

- Nå er badet blitt et hyggelig sted å få unna klesvasken. Vi valgte en varmtvannstank på bare 120 liter, men som ved hjelp av tovarmekolber varmer vannet opp tre ganger så fort, forteller Pedersen.

I tillegg er store fliser en fordel på bad– særlig i dusjsonen – da blir det færre fuger der fett og smuss fester seg.

- Vi fikk løsningen vi håpet på, dessuten ble det veldig fint, sier Adahada.

Les også: Pusset opp gård fra 1725 - se forvandlingen

TIDLØS OPPLEVELSE: Ved å velge et nøytralt uttrykk, men duse toner, håper beboerne at badet vil oppleves som tidløst og varig, i motsetning til hvordan det var. Håndklevarmerne er fra INR.
TIDLØS OPPLEVELSE: Ved å velge et nøytralt uttrykk, men duse toner, håper beboerne at badet vil oppleves som tidløst og varig, i motsetning til hvordan det var. Håndklevarmerne er fra INR. Foto: Niklas Hart
SKAPTE VASKEROM: Det ene hjørnet av badet er innredet som et vaskerom, der man kan få unna klesvask og -bretting i hyggelige omgivelser. Varmtvannstanken Flexi Xpress FX 120 fra Oso er plassert under benken.
SKAPTE VASKEROM: Det ene hjørnet av badet er innredet som et vaskerom, der man kan få unna klesvask og -bretting i hyggelige omgivelser. Varmtvannstanken Flexi Xpress FX 120 fra Oso er plassert under benken. Foto: Niklas Hart
FJERNET KORRIDOR: Passasjen til kjøkkenet er sperret. Den gamle korridoren er dels blitt innlemmet i det nye badet, og dels blitt til en åpen garderobeløsning.
FJERNET KORRIDOR: Passasjen til kjøkkenet er sperret. Den gamle korridoren er dels blitt innlemmet i det nye badet, og dels blitt til en åpen garderobeløsning. Foto: Niklas Hart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning