Sex og singelliv-huset til salgs for andre gang på fire måneder

New Yorks mest berømte leilighet til salgs

Men ingen vil bo her.

MEN DET SER JO SÅ HYGGELIG UT: Ja, slik ser det ut utenfor 64 Perry Street i West Village.
MEN DET SER JO SÅ HYGGELIG UT: Ja, slik ser det ut utenfor 64 Perry Street i West Village. Foto: FOTO: Filmweb
Publisert Oppdatert

I Norge er det rekkehus som beregnes å øke mest i pris i 2012, men det betyr ikke at rekkehus verden over er en god investering. Ikke engang dersom rekkehuset er blitt verdenskjent gjennom film og tv-serier.

I dette konkrete tilfellet virker det som en langt bedre ide å investere pengene i designmøbler.

Utgir seg for å ligge et annet sted

Rekkehuset hvis inngangsparti ble brukt som rollefiguren Carrie Bradshaws hjem i tv-serien Sex og singelliv, er nå til salgs for andre gang på knappe fire måneder. Denne gangen med en prislapp på 9,65 millioner dollar, eller ifølge dagens kurs, 55,33 millioner kroner.

Den svimlende summen gir deg 380 kvadratmeter boltreplass i bruttoareal, fordelt over fire etasjer. Her er fem soverom, seks peiser og tre bad. Rekkehuset ligger i 64 Perry Street i West Village i New York, og ble i november 2011 solgt for omtrent 51 millioner kroner, eller 9 millioner dollar.

I tv-serien ligger Carries hjem på Upper East Side, men i virkeligheten ligger altså leiligeheten et godt stykke lenger sør på Manhattan. Men det virker jo uansett så hyggelig i West Village, så hvorfor vil ingen bo i akkurat dette huset?

Les om tabber du bør unngå når du holder visning.

Prospektet til 64 Perry Street kan du se hos eiendomsmegleren Sotheby's realty. Og som du ser av bildene lenger nede i denne saken er den betraktelig større enn filmleiligheten til Carrie. Men det burde vel være en god ting?

MED UTSIKT: Carrie kikket ut på nabolaget fra hjemmekontoret. I virkeligheten hadde hun sett rett inn i øynene på en bøling turister.
MED UTSIKT: Carrie kikket ut på nabolaget fra hjemmekontoret. I virkeligheten hadde hun sett rett inn i øynene på en bøling turister. Foto: Foto: Filmweb.no
SOVEROMMET: Det manglet ikke på glade scener fra Carries leilighet. Her hjelper sjampanjedrikkende Charlotte, Samantha og Miranda Carrie med å rydde i garderoben.
SOVEROMMET: Det manglet ikke på glade scener fra Carries leilighet. Her hjelper sjampanjedrikkende Charlotte, Samantha og Miranda Carrie med å rydde i garderoben. Foto: Foto: Filmweb

En turistfelle

Problemet sies å være den konstante strømmen av turister som til alle døgnets tider tar bilde av seg selv sittende på trappen foran 64 Perry Street, som er til salgs, og 66 Perry Street, som fungerte som Carries inngangsparti i senere episoder i tv-serien.

Nettstedet NY Daily News snakket med to turister, Eden Cheng (27) og Ethan Kho (25), som gladelig innrømmet at de ikke kunne tenke seg å bo på adressen, selv om de mer enn gjerne ville ha bilde av seg på trappen foran,

PROSPEKTET: Det er ikke disse rommene vi husker fra tv-serien Sex og singelliv. Men slik ser det egentlig ut i 64 Perry Street.
PROSPEKTET: Det er ikke disse rommene vi husker fra tv-serien Sex og singelliv. Men slik ser det egentlig ut i 64 Perry Street. Foto: Skjermdump fra sothebysrealty.com
GRØNN FLEKK: Det hører til og med uteplass på bakkeplan til denne leiligheten.
GRØNN FLEKK: Det hører til og med uteplass på bakkeplan til denne leiligheten. Foto: Skjermdump fra sothebysrealty.com
PLANTEGNING: Her kan du få inn ganske mange par med Manolo Blahnik-sko, som var Carries store svakhet.
PLANTEGNING: Her kan du få inn ganske mange par med Manolo Blahnik-sko, som var Carries store svakhet. Foto: Skjermdump fra sothebysrealty.com

- Hjemmet ditt er ment å være et sted der du kan slappe av. Selv om jeg hadde vært superrik, ville jeg ikke betalt penger for et hus som folk valfarter til hele tiden, sa Kho til nettstedet.

De første visningene på rekkehuset var i forrige uke. Per i dag ligger det fortsatt ute for salg. Sotheby's vil ikke kommentere saken.

Men megler Robby Browne, som håndterte salget i november i fjor, hevdet til NY Daily News at kjøperen da ikke hadde til hensikt å selge huset videre med det første.

Men det ble kanskje sagt før hverdagen ble fylt av Sex og singelliv-besatte turister?

Les også:

38.850.000 skiller disse to boligene

Sjekk hva boligen din er verdt

Ikke kjøp bolig før du kan svare på disse spørsmålene

Dette gjør boligen mest attraktiv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning