Maj og Sveinung kjøpte stedet på impuls: Sa opp jobben og flyttet

En dag de hadde vært på besøk hos venner i Tofte, så de til salgs skiltet ved veien. Kunne dette være noe for dem tro?

POPULÆR PIZZA: Paret har fått installert en pizzaovn ute i hagehuset, og den trekker mange besøkende i helgene om sommeren. 
Publisert

Villa Utsikten ligger på en høyde på Hurumlandet med fantastisk utsikt over Oslofjorden.  

– Vi samarbeider både med Holmsbu Spa og Villa Malla, sier Maj.

– Det er fint at vi lokale aktører kan støtte hverandre.

FRODIG OG LYST: Både plattingen og hagehuset har Maj og Sveinung fått bygd. De har også plantet mye i hagen. 
DRIVHUS OG PIZZA: Denne flotte hagestua har paret fått bygd. Her slipper masse lys inn, mens veggene er mørke. De har flere bord og stoler både inne og utenfor. I sommerhalvåret er det yrende liv her, og de selger både steinovnsbakt pizza og is. Tofte er et populært sommersted med bade og hyttegjester, og mange tar turen innom Villa Utsikten. 

Husets historie

Huset var opprinnelig en militærkaserne som ble bygget på Hovedøya i Oslo, for senere å bli flyttet til Tofte på begynnelsen av 1900 tallet. 

Her fungerte huset som en arbeiderbolig for mange familier som var tilknyttet cellulosefabrikken Sagene. Husets pulserende liv gjorde at huset fikk kallenavnet «Bikuben».

 Huset har i senere tid, etter 1995, vært internat for Rudolf Steinerskolen og i en kort periode vært privatbolig. Siden 2010 har dette innholdsrike huset fungert som et overnattingssted på Tofte, gjennom tidligere eier.

 Høsten 2019 overtok Maj og Sveinung Villa Utsikten med et ønske om å utvikle det unike stedet videre. 

De ble slått av den vakre naturen, de flotte strendene, turmulighetene og ikke minst det sjarmerende gamle huset med den flotte utsikten. 

De har tatt huset gjennom en omfattende renovering, både fellesarealene og soverommene, og døpt huset; Villa Utsikten. 

Stedet har blitt deres livsverk. De bruker all sin tid på å skape hyggelige opplevelser og omgivelser for gjestene sine.

Spontan historie

Historien til Maj og Sveinung er kanskje litt annerledes enn de fleste, for de tok et spontant valg om å satse på boutiquehotell ved Oslofjorden. De var ikke i hotellbransjen tidligere, og hadde heller ingen planer om å skifte beite.

– Vi hadde hus på Nesodden, og jeg arbeidet som sykepleier, forteller Maj.

Sveinung er nevropsykolog og barna hadde forlatt redet. En dag de hadde vært på besøk hos venner i Tofte, så de til salgs skiltet ved veien. Kunne dette være noe for dem tro? 

– Dette var ikke noe vi hadde snakket om tidligere, og jeg hadde aldri vært i Tofte en gang, sier hun. 

Men de bestemte seg raskt for at dette kunne være gøy, og avtalte en visning. 

– Det var kjærlighet ved første blikk, og vi følte det var riktig begge to.

VARM VELKOMST: Det trengtes en oppgradering av stedet da paret tok over her, og de har brukt mye tid på uteplassen. Den er ikke til å kjenne igjen. Dette er inngangspartiet som gjestene blir møtt av når de ankommer. 
BLANDET STIL: Maj har mye gjenbruk og antikviteter, men blander også inn ny design og noe fra lokale kunstnere.

De tok over Villa Utsikten sommeren 2019, med bookinger og alt som hører med. 

Allerede uka etter overtagelsen skulle det være bryllup og de måtte bare hoppe i det! 

De solgte huset på Nesodden og flyttet inn i toppleiligheten på hotellet. De tenkte de kunne pendle til jobb, men oppdaget fort at det ikke var til å leve med. 

Maj sa opp jobben sin som sykepleier, mens Sveinung fortsatte i sin jobb.

Les også: Randi kjøpte et gammelt småbruk som sto til nedfalls: – Det var blitt et spøkelseshus

ROLIG LESESTUND: Her kan man ta seg en pause, nyte en myk sofa, en god kopp kaffe og lese litt i en bok. Villa Utsikten skal føles hjemmekoselig.

Utsøkt mat

– Jeg følte jeg sto på kjøkkenet hele tiden en periode, forteller hun.

– Det ble jeg ganske lei av!

Nå står Maj for frokost til gjestene, mens en dyktig kokk lager middag. Tre ganger i uka serverer de en tre retters som kokken setter sammen. 

MODERNE KJØKKEN: Maj og Sveinung har fått inn et helt nytt kjøkken. Siden de har store selskaper er det viktig for dem med godt utstyr.

Følger man med på facebooksiden deres kan man være heldig å få et bord, selv om man ikke er hotellgjest. Der legger de ut bord om de har noen ledige for kvelden. Om sommeren har de også pizzabuffé på uteserveringen. 

– Da steker vi italiensk pizza i den vedfyrte ovnen i hagestua, og det har blitt veldig populært! sier Maj.

Hagestua ble til da de sto igjen med mange vinduer etter at de byttet alle på hotellet. Det var ingen opparbeidet hage eller veranda der tidligere, så vertskapet har stått på både utvendig og innvendig.

Pusset opp hele hotellet

– Vi hadde nesten litt flaks da nedstengningen kom, sier Maj.

– For da fikk vi tid til å pusse opp hele hotellet!

MAT I SÆRKLASSE: Sjømat er noe de ofte tilbyr til middag. Frokost serverer Maj ofte selv, mens den franske kokken Lucien som står på kjøkkenet ved selskaper.
GRØNN OG UNIK: De fleste teglsteinsovner er hvite, men denne i varmgrønn falt Maj pladask for. Den varmer godt opp stuene til Villa Utsikten. 

De rev ned plater i første etasje og var så heldige å finne tømmervegger der. I spisesalen har de beholdt dem ubehandlet, samt at Maj har fått tak i en grønn kakkelovn, som hun syns var helt perfekt!

– Jeg hadde egentlig lyst på rosa, men der satte Sveinung ned foten, forteller hun.

På alle rommene var det strietapet. Istedenfor å rive den ned brukte de Revival sparkelmaling utenpå i flere lag. Den gir nesten et betongpreg på veggene. I brudesuiten har de tapetsert med blomstrete tapet.

– Vi tok et nytt prosjekt under hver nedstengning. 

– Alle vinduene ble skiftet ut, og da kom ideen om hagestue, sier hun.

WOW EFFEKTER: Maj liker blikkfang som store lamper, eller malerier i rommene. Her skal gjestene stadig oppdage nye detaljer.

Mange av gjestene sier at føles som å komme på besøk hjem til noen, og det setter paret pris på. Det er akkurat slik de vil ha det, og de ønsker at gjestene skal føle at de får det lille ekstra. Maj satte seg et hårete mål da de tok over, og det var å bli Oslofjordens råeste hotell. 

– Vi ga det fem år, da vi hoppet i det!

– Det har vært dager jeg har angret, savnet kollegaer og vært temmelig lei, forteller hun.

Men stort sett elsker hun det, og alle menneskemøtene gir henne glede og energi. De har både selskaper, firmaer som har eventer og helt vanlige gjester. Maj skryter av de vakre omgivelsene, den korte veien ned til sjø og bad, kyststiene og frihetsfølelsen. 

KONTORPLASS: Kanskje gjestene må jobbe litt mens de er her på besøk. Da er dette rommet i første etasje perfekt. Eller om man bare vil sitte her å nyte sjøutsikten. 

– Innimellom føles det hektisk å være på jobb hver eneste helg, og aldri kunne reise fra jobben.

– Da er gulroten at vi stenger i midten av desember og ut januar.

– Det er vår sommerferie, sier Maj med et smil.

Da reiser paret bort, men pleier også å få tid til noe oppussing. Det er alltid noe vedlikehold som må gjøres etter en hektisk sesong. 

Les også (+): Jeg sa Peder skulle flytte inn og datteren min gikk helt i vranglås

Gjenbruk og sjarm

Det meste av inventar er kjøpt brukt på Finn, mens senger og madrasser er nye. 

Maj solgte mye av det som var her før hun kjøpte inn nye brukte ting. Kjøkkeninnredningen fant de på et showroom på Alnabru. Alle bøkene som er et fint innslag i interiøret hadde det med seg. 

Se flere bilder under:

KOSELIG KAFFEKROK: Mellom rommene i andre etasje har de lagd en koselig kaffekrok hvor gjester kan lage seg noe godt.
EKSKLUSIV OPPGRADERING: Badene er blitt ekstra flotte. Man skal føle at det er eksklusivt, selv om det er på landet og et lite sted.
BLOMSTRENDE TAPET: Denne vakre tapeten falt Maj pladask for. Den er nydelig på fondveggen i kombinasjon med de gråblå veggene og den flotte senga.
BLOMSTRENDE UTEPLASS: På sommeren bruker de like mye uteplassen som inne. Her nyter både overnattingsgjester og forbipasserende en is eller kaffe i sola. Maj elsker planter og blomstrer, og planter stadig noe nytt.