Test av blendere

Her er de beste blenderne

Det er store prisforskjeller på blendere. Se hvilke som er best i test.

BLENDERTEST: Alle blenderne i vår test får godkjent karakter, men det er store kvalitetsforskjeller.
BLENDERTEST: Alle blenderne i vår test får godkjent karakter, men det er store kvalitetsforskjeller. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kundekontakter:

Bosch: tlf 22660630

Philips: tlf 22708111

OBH Nordica: tlf 22963930

Krups: tlf 81509567

Kenwood: tlf 56319020

Kitchenaid: tlf 23084130

Coline: tlf 23214000

Wilfa: tlf 67063300

Cuisinart, Electrolux: tlf 81532000

Forbrukertjenesten Smartson har på oppdrag fra Klikk testet ti frittstående blendere med fokus på design, kvalitet, kapasitet, funksjoner og pris.

En blender eller mikser brukes blant annet til smoothier, kakedeig, suppe og til å knuse is.

Hvis maskinen skal stå fremme på kjøkkenet, er god ledningsoppbevaring og et god design viktig. For enkel og effektiv rengjøring er det et pluss om knivene er avtagbare. En god blender har høy kapasitet og funksjonell design.

Best i vår test er Kenwood Kmix BLX51, men det finnes flere billige alternativer.

Varierende resultater

En blender består av motor, beholder med mikserkniver samt lokk. Det som først og fremst skiller modellene vi testet er brukervennlighet og kapasitet.

Les også: De beste kaffetrakterne

Den dyreste modellen fra Kitchen Aid har best kapasitet, men prisen virker vel høy. Kenwood Kmix BLX51 samt Philips HR2074 er to billige modeller som presterer godt, er veldesignet og lette å håndtere. Man kan merke seg at et plastfeste på Obh Nordica Frutti blender gikk i stykker samt at den femte effektinnstillingen på Wilfa ikke fungerte på testeksemplaret.

Bosch MMB1000 er testens eneste modell med plastkanne, lett å håndtere, men ikke like hygienisk som en glasskanne. Generelt blir plast også lettere ripete. Stort sett er de fleste kanner gode å servere med, men en fyllt glasskanne veier mye.

Alle får godkjent karakter

Det har også blitt stadig mer populært med miniblendere, som holder for mindre husholdninger. Fordelen er at de ikke tar så mye plass på kjøkkenbenken eller i skapet. Obh Nordica Frutti imponerer, tross sitt lille format, men kan ikke sammenlignes med de større modellene når det gjelder kapasitet.

Les også:

Hypnose fjernet søtsuget

Slik lager du smoothies

Alle modellene får godkjent karakter. Cirkaprisene er basert på anbefalte listepriser. Et tips er å bruke en prissammenligningstjeneste for å finne beste pris.

På Klikk sin prissammenligningstjeneste kan du finne din pris.

Dette gjorde vi

Testen er delt opp i fire ulike arbeidssteg. Deretter har vi vurdert design, kvalitet, kapasitet, funksjoner og pris. Samtlige produkter er testet av to forbrukerjournalister. Makskarakteren er 6 poeng.

1. Knuse is

Vi mikset åtte firkantede isbiter i hver maskin. Resultatet ble vurdert ut fra jevnhet, hurtighet og presisjon.

2. Blende suppe

I denne fasen blendet vi en grønnsakssuppe med en base av gul løk, hvitløk, tomater, agurk og buljong. Hver mikser ble fylt med 2 dl grønnsakerer pluss grønnsaksbuljong og krydder. Her ble arbeidslyd, kapasitet og jevnhet bedømt.

3. Blande smoothier

Til slutt brukte vi 2 dl frosne bringebær, 1/2 dl blåbær samt 2 dl vaniljeyoghurt. Her måtte maskinene vise evne til å blande en større mengde, samt finfordele frosne bær.

4. Servering og rengjøring

Etter hver miksing ble det vurdert hvor gode kannene er til å servere med samt hvor enkelt det er å vaske dem. En avtagbar bunn gjør etterarbeidet betydelig enklere.

Les også:

Slik velger du riktig snøfreser (guide)

Sommerens sexy bademote

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning