Test av 7 brødristere

Én brødrister får terningkast 6, den andre 1

En god brødrister fikser det meste. Her er de beste.

Brødristere: Vi har testet 7 brødristere
Brødristere: Vi har testet 7 brødristere Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert
Testpanel: Marianne Antonsen og Christopher Sjuve
Testpanel: Marianne Antonsen og Christopher Sjuve Foto: Foto: Øivind Lie
Nystekte: Halvstekte rundstykker på varmeren fungerte fint.
Nystekte: Halvstekte rundstykker på varmeren fungerte fint. Foto: Foto: Øivind Lie

Når vi har testet disse brødristerne har vi først og fremst lagt vekt på selve ristingen. Vi har sett på hvor jevnt selve bruningen på skiven er. Er den like mye ristet på begge sider, og klarer risteren å levere et jevnt resultat om du rister i mange omganger.

Vi har også lagt vekt på smart ekstrautstyr og om om risteren er lett å bruke, både håndteringen av selve ristingen og betjening av knapper og brytere.

Til slutt har vi gjort en enkel vurdering av byggekvalitet der vi har sett på materialvalg og kvalitet på knapper og brytere.

Ikke design

Brødristere kommer i forskjellige stilarter og design. Selv om det er fristende er design noe vi ikke har vurdert. Skal du ha den stående fremme finner du helt sikkert en som passer. Enten du har et rustikt kjøkken eller den må matche et kjøkken i mer minimalistisk stil.

Vi har ikke tatt hensyn til pris i denne testen.

Vanskelig oppgave

Vi har utsatt brødristeren for en ganske vanskelig oppgave. Vi har kun ristet en skive, og vi har gjort det i mange omganger. Det setter elementer og temperaturstyring på en hard prøve.

Temperaturstyring

Når du rister den første skiven er hele risteren kald, fortsetter du å riste uten pauser magasineres varme i brødristeren. Det betyr at hvis du er fornøyd med den første ristingen må brødristeren sørge for at temperaturen går ned når risteren blir varmere. Ellers blir brødskiven mørkere for hver omgang du rister.

Slik er testen utført

I tillegg til selve ristingen har vi tint opp brød for å teste opptiningsfunksjonen. Vi har varmet opp kald toast for å testet gjenoppvarmingsfunksjonen, og vi har stekt opptinte, halvstekte rundstykker. Til slutt har vi delt en bagel og ristet den for å teste kapasiteten. Vi har også målt steketiden.

Ferdig oppskåret

For å få en så jevn snittflate på brødene som mulig har vi brukt ferdig oppskåret loff i testen. Vi har først styrt temperaturen slik at vi ble fornøyde med bruningen. Deretter har vi ristet ytterlige tre skiver uten å gi risteren pause mellom omgangene.

Vi har vurdert hvor jevn ristingen er på selve skivene, hvor jevn bruningen er når vi sammenligner omgangene, og om skiven blir like mye ristet på begge sidene.

Hele skalaen

Vi har brukt hele karakterskalaen fra en til seks. Det betyr at Brødristeren som har fått karakter seks eller en er best og dårligst kun med utgangspunkt i dette utvalget.

Panelet

I panelet satt Marianne Antonsen, leder forbrukerteam hos melk.no og Christopher Sjuve, redaktør for klikk mat.

Utvalget

Vi har plukket brødristere fra produsenter med god distribusjon gjennom de store kjedene. Phillips klarte dessverre ikke å levere i tide til testen.

Les også:

Stor test av vannkokere

10 smarte bokhyller

Dette kameraet forklarer høy strømregning

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning