Test av kombinerte kjøleskap og fryseskap

Kombiskap holder ikke mål

Flere av kombiskapene sliter med å kjøle ned maten, viser Forbrukerportalens test.

KOMBISKAP: Ikke alle kombiskap klarer å fryse ned maten så raskt som de burde.

KOMBISKAP: Ikke alle kombiskap klarer å fryse ned maten så raskt som de burde. Foto: Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Publisert Oppdatert

Forbrukerportalen har testet til sammen 12 kombinerte kjøle- og fryseskap.

Testresultatet er svært varierende, og det viser seg at flere av kombiskapene ikke klarer å kjøle ned maten på en forskriftsmessig måte.

Ingen av produktene oppnår totalvurderingen "Meget bra".

På førsteplass i testen er de identiske modellene Siemens' KG 36 NA 13 og Bosch' KGN36A13. som oppnår totalvurderingen "Bra" med 78 av 100 poeng.

De scorer bra på både temperaturstabilitet og kjølekapasitet, og får beste karakter på blant annet avriming og innfrysingskapasitet.

Skapene klarer å fryse ned 13 kilo i løpet av et døgn, selv om de er blant de minste i testen.

Et prisgunstig alternativ til testvinnerne er Gorenjes kombiskap, som oppnådde 72 av 100 poeng.

Samme produsent på sisteplass

Dette er testet:

Forbrukerportalen har testet følgende punkter:

Brukervennlighet, avriming, temperaturstabilitet, energiforbruk, isolasjonsevne (det vil si hvor godt det holder på temperaturen ved et uforutsett strømbrudd), innfrysingskapasitet, kjølekapasitet, støy og vibrasjoner, samt hvor godt hyllene tåler en støyt.

Temperaturstabiliteten i kjøl og frys anses som svært viktig. Hvis skapene scorer dårlig på disse punktene, virker det begrensende på totalkarakteren.

Les mer om hvordan testen er gjennomført på Forbrukerportalen.

Fra samme produsent får derimot de identiske skapene Siemens KG36VX27 og Bosch KGV 36 X27 delt nest sisteplass i testen. De oppnår dårlige resultater på både avriming, innfrysingskapasitet og kjølekapasitet.

Med andre ord: Planlegger du å kjøpe ett av disse merkene, kan det være lurt å sjekke hvilke av modellene som faktisk oppnår god karakter.

Sjekket innfrysningstid

I testen er det blant annet undersøkt hvor raskt varene synker fra 25 grader til 7 grader, uten at de andre varene i kjøleskapet blir for varme.

Det er også testet hvor lang tid det tar å fryse ned varer til 18 minus, uten at de varmer opp varene som allerede er fryst ned, og hvor stor mengde varer som fryses ned i løpet av 24 timer.

Den ideelle temperaturen i kjøleskapet er på 3 grader, mens ideell temperatur i fryseren er - 18 grader.

Hvis det tar lengre tid enn 24 timer å fryse maten, dekkes den av store iskrystaller. Når denne maten tines, vil den miste mye væske, derfor vil den forringes og i tillegg miste mange viktige vitaminer, skriver Forbrukerportalen.

Modellene LG GC-B399BVQW, Bosch KGV 36 X27, Siemens KG36VX27 og Whirlpool ARC 5554/2 oppnådde alle dårlig karakter på innfrysingskapasitet.

Her kan du lese mer om oppbevaring av mat.

Størrelsen stemmer ikke

Vær oppmerksom på at for samtlige kombiskap i testen stemmer ikke det volumet produsentene selv har oppgitt for skapet, med det Forbrukerportalens testere mener er det faktisk anvendelige volumet.

Se hele testen av kombiskap her

Les også:

Disse hvitevarene varer

Slik rengjør du kjøleskap og fryser

Electrolux best i støvsugertest

Her er de beste teltene for to

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning